Spania: proteste împotriva lockdown-ului ciocniri violente

253
Protestele împotriva măsurilor de blocare au continuat în weekend la Madrid, iar ciocnirile dintre cetățeni și poliție au devenit tot mai violente. Înregistrările video distribuite pe rețelele de socializare arată violenţele în creștere.

BUCUREŞTI, 28 sept – Sputnik. Săptămâna trecută, consiliul municipal din Madrid a anunțat noi restricții pentru peste un milion de locuitori ai orașului, fiind introduse restricții locale privind circulația în contextul creșterii numărul de noi cazuri de coronavirus.

​Zeci de locuitori au fost implicați în ciocniri violente cu poliția săptămâna trecută, în ceea ce presa locală a descris ca fiind o revoltă, potrivit RT https://www.rt.com/news/501910-madrid-anti-lockdown-protest-violence/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome. Înregistrările video ale martorilor oculari de la fața locului arată violenţa răspunsului poliției în încercarea de a reprima tulburările.

​Într-un clip video distribuit pe rețelele de socializare, se vede cum un ofițer de poliție în echipament de protecţie împotriva protestatarilor loveşte în cap o persoană reţinută.

​Protestele pe scară largă au continuat în weekend, în zone precum Usera, Puente de Vallecas, Villa de Vallecas, Villaverde, Ciudad Lineal, Vicálvaro, San Blas și Carabanchel.

Mulți protestatari susțin că oamenii din clasele muncitoare și cartierele de migranți sunt lovite cel mai grav de noile restricții, având în vedere că mulți rezidenți sunt muncitori manuali care folosesc mijloacele de transport public pentru a face naveta la serviciu, autoritățile considerând că acestea sunt un alt mijloc major de transmitere a infecţiei.

Peste un milion de persoane sunt afectate de noile restricții constând într-un lockdown local și își pot părăsi locuințele doar pentru a merge la muncă, în scopuri medicale sau educaționale și numai dacă poartă documente justificative care demonstrează că au permisiunea de a ieşi din casă.

​Au fost identificate aproximativ 45 de zone restricționate din cauza ratei mari de infectări, având în vedere şi densitatea mare a populației față de restul orașului, unde în prezent sunt peste 1.000 de cazuri pozitive la 100.000 de locuitori.

Madridul se află printre orașele europene unde s-a înregistrat cel mai mare număr de noi infecții în contextul unul al doilea val de coronavirus.

Companiile locale trebuie să funcționeze la o capacitate de 50% și să închidă înainte de ora 22:00. Adunările sunt limitate la cel mult șase persoane. Noile măsuri vor fi revizuite la fiecare 14 zile și pot fi prelungite.

Un contingent de aproximativ 400 de ofițeri de poliție, cu sprijinul armatei spaniole, efectuează controale de securitate în cele 45 de zone restricționate.

Consilierii din domeniul sănătății consideră că restricțiile nu sunt suficiente și propun blocarea celor 3,3 milioane de locuitori din zona metropolitană a Madrid.

Potrivit Centrului Johns Hopkins, Spania a înregistrat peste 715.000 de cazuri noi de Covid-19 şi 31.000 de decese.

În weekend a fost organizat un memorial cu mii de steaguri ale Spaniei în cinstea oamenilor care au murit în timpul primului val al pandemiei.

253
Tagurile:
Madrid, Proteste
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

398
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

398
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

360
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

360
Tagurile:
Iran

Загрузка...
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

0
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

0
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...