Coronavirus în Franța: Ambulanță

Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h

307
(reînnoit 07:24 23.09.2020)
Cifra zilnică a noilor cazuri de infectare cu Covid-19 a crescut în Franța pe 22 septembrie până la 10 008, aproape dublu față de ziua precedentă, a anunțat Agenția franceză de Sănătate Publică, adăugând că sunt 61 de noi focare de infecție.

Santé publique France (SPF) a anunțat că țara a înregistrat 10 008 de cazuri suplimentare de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, cu aproape 5.000 de cazuri mai mult decât în ​​ziua precedentă.

© Sputnik / Владимир Песня

Numărul pacienților internați în ultimele șapte zile este, potrivit Agenției, de 4.244, cu 141 mai mulți decât luni, iar dintre ei 651 au fost internați la terapie intensivă (cu 13 mai mulți decât în ​​ziua precedentă). Pe parcursul zilei de ieri, 783 de pacienți cu virus au fost nou-internați, inclusiv 130 în terapie intensivă.

Rata pozitivității testului a trecut de la 5,9% la 6,1% în 24 de ore. În plus, au fost identificate 61 de noi focare de contaminare, numărul total fiind acum de 1.031.

În plus, au fost înregistrate 68 de decese suplimentare, ceea ce a urcat numărul total de decese la 31 416 în țară de la începutul epidemiei, adaugă SPF.

Zona roșie în creștere

Începând cu 21 septembrie, numărul de cazuri noi fusese de 5.298. Recordul bilanțului zilnic datează din 19 septembrie, când țara a trecut pragul de 13.000 de cazuri.

Pe 19 septembrie, autoritățile sanitare din țară au adăugat 13 noi departamente pe lista teritoriilor cu „zonă de circulație activă” a coronavirusului, aducând numărul total la 55, sau mai mult de jumătate din departamentele țării.

307
Tagurile:
COVID-19, Franța, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

59
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

59
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

94
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

94
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...