Bombardierul Tu-160

Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO

315
(reînnoit 17:33 22.09.2020)
Două bombardiere strategice rusești au efectuat zboruri de-a lungul frontierelor Belarusului cu Ucraina și NATO.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un zbord special de-a lungul frontierelor de sud-vest, vest și nord-vest al Belarusului.

E vorba de regiunile care se află la frontiera cu Ucraina și statele NATO – Polonia, Letonia și Lituania.

Zborul a fost efectuat în cadrul exercițiilor “Frăția Slavă 2020”, a specificat Ministerul Apărării al Rusiei.

Piloții au exersat interacțiunea cu avioanele de luptă ale forțelor aeriene ale Belarusului de acoperire a acțiunilor grupului comun la sol.

315
Tagurile:
Rusia, NATO, Belarus, Tu-160
Tematic
Deputat german: Nu trebuie să impunem Belarusului „viziunea occidentală”
De ce Lukașenko a închis hotarele Belarusului cu Polonia și Lituania
Noi rețineri la Minsk și în alte orașe ale Belarusului
Tihanovskaia, în ce condiții va reveni în Belarus
Polonia, Lituania și România solicită UE să acorde Belarusului regim fără viză
Belarusul a evitat sancțiunile Uniunii Europene!
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

73
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

73
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

50
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

50
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...