Hungarian Prime Minister Viktor Orban gives a speech during his visit at the Bavarian state parliament in Munich, Germany October 17, 2016.

Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine

492
(reînnoit 16:58 21.09.2020)
Premierul Ungariei Viktor Orban a scris un editorial în presa maghiară în care își explică opțiunile politice și direcția suveranistă a Ungariei, pornind de la declarația celebră făcută la Băile Tușnad despre ”iliberalism”.

BRUXELLES, 21 sept - Sputnik. Viktor Orban a publicat un editorial în ziarul "Magyar Nemzet", care va face valuri pe plan internațional, pentru că premierul Ungariei explică pe îndelete ce înseamnă direcția pe care merge Ungaria și felul în care a construit apărarea țării împotriva epidemiei de coronavirus.

Despre situaţia economică, prim-ministrul spune că se doreşte nu doar protejarea nivelului şi standardului la care a ajuns Ungaria în ultimii zece ani, ci şi ca, în fiecare an care urmează, absolut toată lumea să poată avansa în continuare.

Despre opoziția din Ungaria, Orban a spus că nu face decât să submineze, să încerce să slăbească forţele şi cooperarea naţională. ”Vânează neîncetat experţii şi liderii politici care coordonează apărarea ţării, ne pârăsc şi ne trădează la Bruxelles, ne pun piedici şi joacă în offsaid”, a scris Viktor Orban

Acesta consideră că cea mai mare ameninţare la adresa autodeterminării naţionale o reprezintă, astăzi, reţeaua globală care promovează o societate globală, deschisă, şi care încearcă să desfiinţeze cadrul naţional. El spune că obiectivele reţelei de tip George Soros, care are resurse financiare şi umane nelimitate, sunt clare: crearea unor societăţi deschise, multietnice, cu tot cu o accelerare a migraţiei, respectiv desfiinţarea deciziilor naţionale şi punerea acestora în mâinile elitei globale.

„Lupta dintre elita globală şi rezistenţa naţională nu a fost decisă încă, elita globală nu priveşte cu mâinile în sân cum în Europa Centrală prinde rădăcini o politică ce este contrară intereselor sale”, a mai scris el în editorial.

Despre Europa, premierul ungar a spus că a rămas mult în urma Statelor Unite şi a Chinei, pe care “i-a şi pierdut din zare”, pentru că în competiţia tehnologică acestea luptă pe bază miliară şi economică.

Dolarul a lăsat în urmă euro, de pe piaţa rusă ne-am eliminat singuri prin sancţiunile impuse, iar tehnologiile importante le achiziţionăm de la concurenţii noştri, a arătat Orban, criticând astfel sancțiunile impuse de Europa Rusiei. Mai mult, el a arătat că în ochii Europei Centrale, Occidentul şi-a pierdut farmecul.

Referire la declarația de la Băile Tușnad

Viktor Orban a menționat declarația făcută în România, în 2014, arătând că lupta pentru suveranitatea şi libertatea intelectuală a început cu ani în urmă la Băile Tuşnad, și că aceasta îşi arată roadele încet.

“Rebeliunea împotriva corectitudinii politice, doctrinei liberale, a stilului de vorbire, a dictatelor de stil liberal se extinde”, deşi riscul de pedeapsă este semnificativ: expulzarea din viaţa academică, pierderea locurilor de muncă, stigmatizarea, hărţuirea în viaţa universitară, a adăugat premierul Ungariei în editorialul său.

”Dar rebeliunea împotriva opresiunii spirituale liberale nu numai că se lărgeşte, ci se şi adânceşte” și, “chiar dacă cei din balonul de la Bruxelles încă nu recunosc, noi deja vedem că regele este gol”, s-a exprimat el plastic.

Premierul a insistat că doctrina potrivit căreia “democraţia poate fi doar liberală” a căzut și a arătat că este o greşeală faptul că se consideră că separarea puterilor în stat, libertăţile civile şi politice, protecţia proprietăţii private şi statul de drept pot fi realizate numai prin intermediul democraţiei liberale.

Principiile creştin-democrate şi ale gândirii liberale sunt în contradicţie totală, iar în centrul

atacurilor liberale se află “ceea ce este cel mai important pentru noi”: naţiunea, familia, tradiţia religioasă, a subliniat premierul.

Creştin-democraţii resping politica externă liberală conform căreia toate ţările trebuie să fie obligate să accepte democraţia liberală. Potrivit creştin-democraţilor, societăţile sunt menţinute în pace în moduri diferite, și-a detaliat Orban viziunea, motivând că de aceea îi ține  pumnii lui Donald Trump, pentru că el cunoaşte foarte bine politica externă a guvernelor conduse de democraţii americani bazată pe imperialismul moral.

Viktor Orban mai scrie în articol că există şi o tensiune între politicile creştin-democrate şi liberale cu privire la problema subsidiarităţii pentru că, deşi liberalii susţin că este bine să fie transferate cât mai multe dintre atribuţiunile guvernelor naţionale către organizaţiile internaţionale, creştin-democraţii consideră că organizaţiile sunt astfel predispuse inevitabil la o atitudine autoritară și sunt vulnerabile la "încercările de intruziune asemănătoare reţelei Soros".

Dacă trebuie să se facă o alegere între cetăţenii fiecărei comunităţi naţionale şi marii câini ai capitalului global, în final, cei din urmă sunt întotdeauna aleşi, crede Viktor Orban, iar cetăţenii naţiunilor europene au realizat rapid că instituţiile europene de astăzi nu servesc interesele lor, ci interesele celor ca George Soros. De aceea, europenii nu mai sunt dispuşi să înghită "mascarada" de la Bruxelles pentru că un speculant financiar, îmbogăţit în urma distrugerii altora, "se plimbă" pe coridoarele de la Bruxelles pentru a-şi oferi ajutorul său altruist Europei, se arată în articol, și-a continuat Orban editorialul.

Migrația, pusă la punct

El s-a referit și la migrație, arătând că, potrivit liberalilor, nu există niciun motiv de temere în privinţa migraţiei pe scară largă, terorismul, criminalitatea, antisemitismul, apariţia societăţilor paralele sunt doar tulburări temporare.

Tabăra conservatorilor şi creştin-democraţilor respinge experimentul social şi uman, cu rezultate incerte, deoarece consideră că riscul tensiunii cronice interculturale şi al violenţei este inacceptabil de mare, a adăugat Orban.

Educația creștină și familia

La fel, în privința educației, accentul trebuie pus pe tradiţiile naţionale caracteristice, scopul educaţiei este să facă din copiii noştri patrioţi care să poată transmite mai departe tradiţiile noastre, şcolile să confirme identitatea de gen a copiilor de la naşterea acestora, decisă de Creator, să ajute fetele să devină femei cinstite, iar băieţii, bărbaţi respectabili capabili să ofere siguranţă şi sprijin familiilor lor, și-a exprimat Orban viziunea despre școală.

Astfel, școlile trebuie să protejeze idealurile şi valorile familiei şi să ţină ideologia de gen şi propaganda curcubeului departe de minori, a adăugat prim-ministrul ungar, subliniind că creştin-democraţii consideră că religia, tradiţiile biblice şi Bisericile au fost atât de necesare secole de-a rândul pentru a consolida dreptatea, moralitatea publică sau binele comun, dar astăzi sunt mult mai necesare decât atunci.

Viktor Orban a lansat și teoria că singura şansă pentru democraţia creştină este să se ridice şi să spună patru propoziţii care pot schimba întreaga politică europeană:

“Principiile noastre naţionale şi creştine nu sunt liberale. Au fost create înainte de liberalism. Ele se opun liberalismului. Liberalismul astăzi le distruge”, a sumarizat el doctrina conservatoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

492
Tagurile:
Viktor Orban
Tematic
Viktor Orban ia atitudine împotriva manevrelor Bruxelles-ului
Întrebările cheie puse maghiarilor de Viktor Orban
Viktor Orban, palmă pentru politicienii români! Lecție de comportament chiar la noi acasă!

Cel mai așteptat moment Trump Biden: Scandalul România!

273
(reînnoit 07:14 23.10.2020)
Credeați că România a scăpat de scandalul anunțat din mediul final Donald Trump – Joe Biden? Nici pomeneală!

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. În România, cel mai așteptat subiect al dezbaterii Trump – Biden era cel referitor la țara noastră. Mai exact la scandalul privind banii pe care Joe Biden i-ar lua din România.

”Mi se pare fascinant faptul că o parte din banii care par să curgă către familia Biden provin în mare parte din România, din Ucraina și din China, chiar cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis special, în calitate de vicepreședinte”, a declarat acum 2 zile șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

informația a fost confirmată și de Donald Trump, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Fox and Friends” - ”România urmează... Spun chiar acolo, tatăl (Biden, n.n.) primește 10%”, a declarat Trump.

Detaliu din documentul predat către Senatul SUA, în care apare numele lui Puiu Popoviciu
Detaliu din documentul predat către Senatul SUA, în care apare numele lui Puiu Popoviciu

Ei bine, în întâlnirea televizată de azi noapte… momentul așteptat NU a venit! S-a vorbit de bani din Rusia, Ucraina, China… dar NU și despre România! Case closed? Se pare că NU!

Echipa Trump se pare că preferă ca datele să apară în publicații serioase. După ce s-a spus că ancheta va apare chiar în Wall Street Journal, Fox News anunță că un anume Tony Bobulinski, fost partener de afaceri al lui Hunter Biden, va preda FBI înregistrări privind combinațiile acestuia, dar și implicarea lui Joe Biden, pe care fiul  îl numea ”directorul meu”.

”Mâine mă voi întâlni cu membrii comitetului Senatului în legătură cu această problemă și voi furniza FBI dispozitivele care conțin dovezi care confirmă ceea ce am spus aici în această seară”, a declarat Tony Bobulinski.

În privința României, Aleph News publică o analiză - „Hunter-Gate: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România, menționată din nou” – în care reproduce și documentele prezentate de jurnalista de investigații Catherine Herridge, în care apare și numele României.

Și apare un nume care… duce chiar și la Traian Băsescu: Gabriel „Puiu” Popoviciu. Vom reveni… și noi, dar și echipa lui Trump!

273
Tagurile:
Joe Biden, Trump

Загрузка...

Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”

214
Moment tensionat în întâlnirea Donald Trump – Joe Biden, marcată de o declarație șocantă a candidatului democrat.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Ultima întâlnire televizată dinaintea  scrutinului prezidențial american a fost marcată de un moment șocant, o izbucnire a lui Joe Biden la adresa statelor despre care se spune că ar interveni în alegerile din SUA.

„Toți vor plăti dacă eu voi foi ales”, a spus pe un ton amenințător și ridicat Biden. ”Dacă voi fi ales", Moscova, Beijingul şi Teheranul vor plăti pentru ingerințele lor în alegerile americane”.

Joe Biden a insistat, repetând  - ”Orice țară care se implică va plăti, pentru că ne afectează suveranitatea”.

”Aceste alegeri vor fi ultimele la care Rusia a participat, Rusia vrea să se asigure că eu nu voi fi ales președinte”, a declarat Biden, completând pe un ton mai domol – ”China a fost implicată într-o oarecare măsură, iar acum aflăm că Iranul este implicat”.

Închizând subiectul, Biden a spus o ultimă replică din acest teatru absurd – ”va plăti un preț, dacă voi fi ales, oricine interferează și amenință suveranitatea americană”.

Un semnal – așa s-ar derula mandatul democrat, dacă Biden va fi ales: amenințări și acuzații fără probe, motive de sancțiuni, tensiuni la nivel mondial. De fapt, declarația lui Biden seamănă ca stil cu cele ale unor oficiali NATO despre pericole și agresiuni inexistente. Ori, se știe, oameni grei din siajul NATO s-au manifestat puternic contra lui Donald Trump, pentru că ei și organizația militarismului imperialist au nevoie de un politician ca Joe Biden.

214
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
De ce nu vor reuși să-i acuze pe ruși de eșecul lui Biden
Chirieac și… afacerile murdare ale lui Joe Biden în România
Twitter nu va mai bloca postările despre fiul lui Biden

Загрузка...
Pensionari

Tratament balnear gratuit: cine sunt beneficiarii

0
Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice au făcut câteva precizări importante pentru românii interesați să meargă la băi în mod gratuit.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii pot beneficia de tratament balnear gratuit, în anumite condiții. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice spun că de tratament balnear gratuit beneficiază pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, precum și persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Decretului-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi persoanele care au calitatea de luptător în rezistenţa anticomunistă, stabilită în temeiul dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.214/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, mai pot primi tratament balnear gratuit persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice, aprobată prin Legea nr.189/2000, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Legii 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare și persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 757/2008 pentru aprobarea acordării biletelor de tratament balnear, în mod gratuit, salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv – zonele I şi II de expunere la radiaţii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum şi la conservarea şi închiderea perimetrelor miniere se încadrează, de asemenea, în cerințele necesare obținerii gratuității la tratamentul balnear, precizează dcbusiness.ro.

0
Tagurile:
tratament
Tematic
Bilete de tratament pentru pensionari. Ce a decis Casa Națională de Pensii
Anunţ important de la ministrul Muncii - „Pensionarii nu merită acest tratament”
Coronavirus: Arafat, despre simptome și tratament

Загрузка...