Pentagonul

Pentagonul a calificat Rusia drept adversar strategic

164
(reînnoit 20:04 17.09.2020)
Șeful Pentagonului a declarat că Rusia este principalul adversarul strategic al SUA în contextul în care aceasta își modernizează forțele armate și își extinde capacitățile în sfera spațială.

CHUȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Rusia și China sunt principalii adversari strategici ai SUA, acest lucru l-a declarat șeful Pentagonului Mark Esper în cadrul unei luări de cuvânt la centrul Rand Corporation, textul cuvântării fiind publicat pe site-ul instituției, informează RIA Novosti.

”Astăzi, în epoca concurenței marilor puteri, Ministerul Apărării determină China, iar apoi și Rusia drept principalii noștri adversari strategici”, a afirmat el.

Potrivit lui Esper, ambele țări își modernizează forțele armate, de asemenea, își extind capacitățile în sfera cosmică și în spațiul cibernetic.

”Statele Unite și partenerii lor trebuie să-și apere în continuare principiile lor fundamentale și modul lor de viață. Și noi suntem hotărâți să facem acest lucru”, a adăugat șeful Pentagonului.

Anterior, Ambasada Rusiei la Washington a declarat, comentând afirmațiile generalului Forțelor Aeriene ale SUA Timothy Ray despre pericolul care vine dinspre Moscova și Beijing, că militarii americani exagerează intenționat ”pericolul rusesc” în locul unui dialog constructiv.

Diplomații au îndemnat autoritățile americane ”să nu propage în mod exagerat dispozițiile antirusești în societate” șu ”să se concentreze pe o interacțiune constructivă în interesul consolidării stabilității globale și securității”.

Declarațiile cu privire la ”pericolul rusesc” se fac auzite periodic din gura unor politicieni occidentali, în deosebi din Țările Baltice și Polonia. Moscova a subliniat în repetate rânduri că nu va ataca niciodată vreo țară NATO. Potrivit șefului MAE rus, Serghei Lavrov, Alianța Nord-Atlantică știe foarte bine acest lucru, dar se folosește de acest prilej pentru a disloca mai multe trupe armate în apropierea granițelor Rusiei. Moscova și-a exprimat de mai multe ori îngrijorarea în legătură cu sporirea forțelor armate în Europa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

164
Tagurile:
Rusia, Pentagon
Tematic
De ce Pentagonul vrea să investească $130 de milioane în baza aeriană Câmpia Turzii
Noile submarine rusești sunt „o mare problemă” pentru SUA, precizează Pentagonul
Pentagonul explică de ce își apropie forțele de frontiera rusă
The S-400 Triumf anti-air missile system

Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400

25
(reînnoit 12:21 22.10.2020)
Ministrul Turc al Apărării a confirmat testele sistemului de apărare antiaeriană S-400 achiziționat de la Federația Rusă la Sinop.

BUCUREȘTI, 22 oct - Sputnik. Ministrul Turc al Apărării, Hulusi Akar, a confirmat testele sistemului de apărare antiaeriană S-400 achiziționat de la Federația Rusă la Sinop, numindu-le lucrări planificate în cadrul contractului, potrivit RIA Novosti.

Turcia a emis o alertă internațională NAVTEX cu privire la un exercițiu de artilerie în zona Sinop din Marea Neagră în perioada 13-17 octombrie. După cum a declarat mai devreme o sursă din sfera tehnico-militară pentru RIA Novosti, Turcia a testat cu succes sistemele de apărare antiaeriană S-400 achiziționate din Rusia în nordul țării, toate rachetele lansate și-au atins țintele.

"În cadrul fiecărui contract pentru achiziționarea de produse din industria de apărare, sunt incluse testele. Acestea fac parte din programul de achiziții, aceasta este o activitate pur tehnică", a spus Akar, răspunzând la întrebarea postului de televiziune NTV .

Achiziționarea de către Turcia a sistemelor rachete antiaeriene S-400 (SAM) din Rusia nu înseamnă distanțarea față de NATO, Ankara este încă gata să achiziționeze sistemele American Patriot, a spus Akar.

"Achiziționarea S-400 nu a fost o preferință, ci o necesitate și nu înseamnă distanța noastră față de NATO. Dar, dacă este necesar, și dacă ni se oferă garanții de transfer tehnologic, producție comună și un program de livrare, atunci putem achiziționa Patriot sau SAMP-T. Turcia a lucrat anterior cu aliații săi la opțiuni alternative și va continua să lucreze. Nu putem accepta declarații de genul „suntem gata să vindem, dar Congresul nu permite livrarea”, a mai spus Akar, fiind citat de NTV.

El a adăugat că S-400 „ nu va fi integrat în sistemul de apărare antiaeriană al NATO, în timp ce Turcia își va îndeplini toate obligațiile în cadrul alianței”.

Livrările celor mai recente sisteme de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, care au provocat o criză în relațiile Turciei cu Statele Unite , au început la mijlocul lunii iulie 2019.

Washingtonul a cerut să renunțe la acord și să cumpere în schimb complexele American Patriot, amenințând că va întârzia sau chiar anula vânzarea celor mai noi luptători F-35 către Turcia , precum și impune sancțiuni. Ankara a refuzat să facă concesii și a continuat negocierile pentru un lot suplimentar de S-400.

Rusia și Turcia au semnat un acord privind furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Triumph S-400 în 2017, prețul contractului fiind de 2,5 miliarde de dolari. Aceasta a provocat o criză gravă în relațiile dintre SUA și Turcia.

Washingtonul a cerut renunțarea la acest acord și i-a solicitat Turciei să achiziționeze exclusiv sisteme americane Patriot, amenințând cu sancțiuni, excluzând Turcia din programul pentru producția de avioane de luptă americane F-35. Ankara a refuzat să îndeplinească ultimatumul Statelor Unite, iar în vara lui 2019 a primit patru divizii de sisteme antiaeriene S-400 (primul lot).

Ankara intenționează să formeze cel mai fiabil și modern sistem de apărare aeriană pentru a garanta securitatea unor obiecte importante din țară, iar obiectivul a fost aproape atins.

Sistemul de rachete antiaeriene S-400 Triumph a fost conceput pentru a distruge obiecte aerodinamice și balistice (inclusiv hipersonice) și are o rază de detecție de până la 600 km, cu o rază de distrugere maximă de 400 km, - chiar înainte de atingerea graniței de utilizare a armelor aviației inamicului.

Avantajele importante ale S-400 sunt viziunea integrală a radarului, flexibilitatea și posibilitatea utilizării a patru tipuri de rachete (formarea de apărare aeriană pe mai multe niveluri). Utilizarea diferitelor tipuri de rachete poate distruge în mod eficient aeronavele de luptă, drone, rachete de croazieră, rachete tactice și balistice în toată gama disponibilă de înălțimi (de la 5 metri la 30 de kilometri) și distanțe (de la 400 la 2 kilometri). O instalație Triumph poate avea până la 72 de rachete ghidate și poate trage simultan asupra a 36 de ținte. Sistemul S-400 este capabil să integreze diferite tipuri de sisteme de apărare aeriană (S-300, Panțîr-C1, Tor-M1) și să gestioneze o rețea de sisteme de apărare antiaeriană de diferite raze de acțiune, în condiții de contramăsuri electronice și condiții climaterice.

25
Tagurile:
Turcia, S-400
Tematic
Rusia a finalizat înainte de termen livrarea sistemelor S-400 Turciei
Expert, despre presiunile SUA asupra Turciei din cauza S-400
Trump i-a exprimat lui Erdogan îngrijorarea sa privind achiziţia de S-400 de către Turcia

Загрузка...
Bogdan Chirieac

Chirieac și… afacerile murdare ale lui Joe Biden în România

610
(reînnoit 07:48 22.10.2020)
România devine ținta unui scandal monstru legat de ”partenerul strategic” – și e vorba nu numai de personaje de la noi – dar și de efecte asupra statului

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Scandalul uriaș în care este aruncată România de ”partenerul strategic” pare a fi iminent. Asta după ce și președintele SUA, Donald Trump, a confirmat că țara noastră e pe lista scurtă a celor în care Joe Biden și familia sa au făcut afaceri necurate.

Evident, afaceri impuse prin presiunile ”strategice” făcute de SUA în toți anii din urmă. Reamintim că acuzațiile privind ”banii necurați” au venit de la un oficial al Casei Albe, șeful de cabinet al lui Donald Trump, iar președintele a confirmat că a cerut ca procurorul general să investigheze informațiile.

Desigur, odată făcute publice – fapt care se va petrece în săptămânile imediat următoare, până la alegerile din SUA, de la începutul lui noiembrie – scandalul va fi unul nemaivăzut!

Bogdan Chirieac a comentat abil subiectul, încercând să evite implicarea statului – deși este evident că presiunile s-au făcut prin stat!

Nu România i-a dat bani lui ”necurați” lui Biden, ”ci niște inși din România”, spune analistul, continuând cu sarcasm – ”Sunt curios de ce i-a dat. Pentru ca persoana care i-a dat să se bucure de protecția americană? Protecție politică? Pentru ce i-a dat?”.

”Acum s-au făcut dezvăluirile… Eu cred că acolo s-au închegat niște lucruri, poate chiar dovezi, mai ales că nu s-au jucat”, spune Chirieac, dând exemplul laptopului defect al lui Hunter Biden din care ”s-au scos mail-urile de trafic de influență din Ucraina, mail-urile pe care le-au cenzurat două rețele de socializare”.

Analistul lansează și un interesant avertisment – după scandal, oficialii din SUA se vor feri să aibă de-a face cu România!

”Eu aștept cu curiozitate, dar și cu îngrijorare dezvăluirile despre posibilele afaceri de corupție în România, pentru că știți care va fi efectul? Oficialii americani se vor feri, indiferent că sunt democrați sau republicani, se vor feri să aibă de-a face cu România mult timp după acest tip de afaceri”, a declarat Bogdan Chirieac, consemneze DC News.
610
Tagurile:
Afaceri, România, Joe Biden, Bogdan Chirieac

Загрузка...
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae, anunț: demisionează din PSD

0
(reînnoit 13:04 22.10.2020)
Senatorul social democrat a făcut un anunț pe care îl promisese deja și pe care l-a etichetat a fi ”poate cel mai dureros anunț”. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Senatorul Șerban Nicolae nu s-a mai regăsit pe listele de candidați la alegerile parlamentare din partea Partidului Social Democrat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nici o organizație nu l-a propus pe acesta candidat.

Ieri, 21 octombrie 2020, Șerban Nicolae scria că el crede cu toată tăria că alegătorii care l-au votat vor ca România să rămână o țară și să nu devină o regiune, ca românii să rămână un popor și să nu devină o populație și să trăiască demn și decent, ca o națiune europeană respectată.

De asemenea, acesta a anunțat că astăzi, 22 octombrie 2020, va face, poate, ”cel mai dureros anunț” privind activitatea sa publică.

Șerban Nicolae s-a ținut de cuvânt și a revenit cu mesajul în care spune că a trecut și prin intemperii, și prin seisme, și prin evenimente mai contondente. Cu toate astea, mereu a fost alături de partid.

”Acțiunile mele din actuala legislatură, toată prestația mea publică ca parlamentar ar fi trebuit să fie recompensată. Tot ce am făcut, am făcut în beneficiul electoratului. Faptul că sunt contestat cu atâta vehemență de adversarii politici... asta spune totul. Este ca și cum, la Mondialul din 94, România îl scotea pe Hagi din echipă pentru că așa cereau adversarele”, a spus Șerban Nicolae.

0
Tagurile:
Demisie, PSD, Șerban Nicolae

Загрузка...