Paradă gay. Imagine simbol

Polonia, atacată din nou la Bruxelles din cauza homosexualilor

274
După criticile aduse ieri Poloniei de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, din cauza politicilor anti-LGBT, astăzi Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva acestei țări.

BRUXELLES, 17 sept - Sputnik. În rezoluția votată astăzi de Parlamentul European, Polonia este acuzată pentru deteriorarea statului de drept, dar, suprinzător, totul este pus în legătură cu așa numitele discriminări faţă de homosexuali. Așadar, mai nou, ”statul de drept” se constituie din privilegiile pe care Bruxelles-ul le acordă homsexualilor.

Comisia Europeană a activat în 2017 împotriva Poloniei procedura prevăzută în Articolul 7 din Tratatul UE, dar fără ca aceasta să se concretizeze în vreo sancţiune.

Semnalul acțiunii împotriva Poloniei pentru zonele libere de LGBT a fost dat ieri chiar de către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, care a spus ieri în fața Parlamentului European că asemenea zone ”nu au loc în Uniunea noastră”, stipulând astfel că homosexualitatea este obligatorie în UE.

Astăzi, în continuarea atitudinii lui von der Leyen, Parlamentul European și-a exprimat printr-o rezoluție ”îngrijorarea profundă că (…) situaţia statului de drept în Polonia nu doar că nu s-a îmbunătăţit, ci s-a deteriorat semnificativ după declanşarea procedurii cuprinse în Articolul 7”.

Ceea ce este și mai grav este că chiar opoziţia poloneză, dar și unii politicieni europeni, vor ca Poloniei să i se taie fondurile europene, iar regiunile libere de LGBT s-au confruntat deja cu această situație, fiindu-le refuzate fondurile pe motiv că îi ”discriminează” pe homoseuali.

Eurodeputaţii au mai transmis astăzi că ei consideră urgentă o lărgire a sferei de aplicare a procedurii declanşate în 2017, pentru a include riscurile clare de încălcare semnificativă a altor valori de bază al UE, în special democraţia şi respectarea drepturilor omului.

Președintele Comisiei Europene a atacat ieri guvernul Poloniei pentru că a permis stabilirea de zone libere de ideologia LGBT și a anunțat contramăsuri în acest sens, avertizând că nu poate fi tolerată nici o încălcare a legilor europene privind tratamentul acordat comunității LGBT .

În iulie, comisarul european pentru Justiție, Helena Dalli, a anunțat că șase orașe din Polonia nu vor mai primi fonduri UE pentru că s-au declarat zone libere de LGBT. Dar Guvernul de la Varșovia le-a promis alte fonduri compensatorii orașelor care au pierdut fondurile UE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

274
Tagurile:
Homosexuali, Bruxelles, Polonia
Tematic
Polonia și țările baltice se propun mediatori în conflictul din Belarus
SUA anunță că își extinde contingentul militar în Polonia
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Escaladarea tensiunilor la hotarul de vest al Rusiei: De ce SUA trimit militari în Polonia
Polonia își deschide frontierele pentru “refugiații belaruși”
Polonia vrea ca UE să devină pentru Belarus o alternativă Rusiei
Emmanuel Macron

CONFINEMENT în Franța din 30 octombrie - închide frontiera

167
În noul său discurs dedicat epidemiei Covid-19 din Franța, Emmanuel Macron a anunțat miercuri seara, 28 octombrie, reintroducerea izolării (confinement) în Franța metropolitană, care va dura până la 1 decembrie pentru a face față noului coronavirus.

Emmanuel Macron a declarat o nouă izolare în Franța metropolitană începând de vineri, 30 octombrie până la 1 decembrie.

Închiderea frontierelor pentru cei din afara UE

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a indicat că frontierele Franței vor rămâne deschise pentru cei din Uniunea Europeană, în timp ce pentru cei din afara spațiului Schengen nu. Francezii care se află în străinătate vor putea reveni în țară. În porturi, aeroporturi vor fi teste obligatorii la COVID - 19 pentru toți cei care vin din exterior. El a mai spus trebuie să existe certitudinea ca fiecare care intră pe teritoriul european să nu fie purtător de coronavirus.

Școlile și magazinele

El a spus că, în timp ce școlile și liceele vor rămâne deschise, totuși, barurile și restaurantele vor fi închise. Președintele francez a subliniat că cursurile de videoconferință online vor fi favorizate acolo unde este posibil în universități.

Tot comerțul neesențial va fi închis, ca și în timpul izvorârii de primăvară. De asemenea, va trebui să obțineți un certificat pentru a vă părăsi casa.

În plus, Macron a explicat că, la fiecare două săptămâni, guvernul intenționează să efectueze o evaluare a situației de sănătate pentru a adopta măsuri suplimentare, dacă este necesar sau, dimpotrivă, pentru a atenua anumite constrângeri, în special în ceea ce privește magazinele.

Vizitele vor fi autorizate în casele de îngrijire medicală în timpul noilor măsuri de izolare a populației.

Măsuri anterioare

Vorbind despre criza de sănătate cu care se confruntă țara, Emmanuel Macron a anunțat pe 14 octombrie instituirea stării de asediu în Île-de-France și în alte opt metropole.

Apoi, pe 22 octombrie, premierul Jean Castex a făcut publică decizia de a extinde această măsură la alte departamente. Astfel, ea s-a extins asupra a 54 de departamente și un teritoriu de peste mări.

În ultimele zile Franța înregistrează între 40 și 50 de mii de cazuri de infectare zilnică cu coronavirus.

167
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Izolare, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Emmanuel Macron

Franța metropolitană intră în Lockdown! Consecințe grave!

775
(reînnoit 07:08 29.10.2020)
Miercuri seara, președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța intra în ”Lockdown” – consecințele sunt extrem de grave pentru întreaga Uniune Europeană

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Anunțul pe care lumea spera să nu-l mai audă a fost transmis în această seară de președintele Emmanuel Macron: Franţa va intra de vineri într-un ”lockdown”.

”Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul”, a spus Macron, subliniind că ”măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional”.

Noul ”lockdown” din Franța este va fi valabil cel puţin până la 1 decembrie 2020.

În mare, măsurile sunt cele clasice în carantină - rămânerea la domiciliu cu câteva excepţii:

- achiziţionare de bunuri esenţiale și medicamente;

- deplasări la medic;

- mişcare în aer liber;

- deplasare pentru plimbarea animalelor de companie.

De asemenea, persoanele care ies din casă vor completa declaraţii pe proprie răspundere.

Pe de altă parte, francezilor li se va permite să meargă la serviciu în condițiile în care angajatorul consideră că este imposibil să se lucreze de acasă.

”La fel ca în primăvară, francezii vor putea să iasă la muncă, să meargă la medic, să ofere asistenţă unui apropiat, să facă cumpărături sau să ia aer”, a spus Macron, punctând că ”întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice interzise”.

În plus, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise. Cum ar spune francezul – ”Drole de Lockdown” – un Lockdown ciudat!

”Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar - creșele, școlile și liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate”, a anunțat Emmanuel Macron, dar ”universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online”.

Dar, anunțul este o lovitură pentru economia franceză – și, implicit, pentru cea a UE, Franța fiind unul dintre motoarele Europei. Din anunțul lui Macron reiese că barurile, restaurantele şi unele magazine, care nu comercializează bunuri esențiale, vor fi închise în perioada ”lockdown”.

Desigur, această măsură va lovi și în alte ramuri – în primul rând în cea alimentară, dar și în turism și transporturi.

O singură parte bună are anunțul lui Emmanuel Macron - dacă în două săptămâni situaţia sanitară se va îmbunătăți, atunci autoritățile vor evalua posibilitatea de a redeschide parțial unele unități economice închise.

”Scopul nostru este să ajungem de la 50.000 de infectări pe zi la 4000”, spune Macron, care anunță că ”vom evalua, la fiecare două săptămâni, dacă putem atenua măsurile - dacă vom rezolva cât de cât situația în 15 zile, vom putea relaxa măsurile”.

Exemplul Franței ar putea fi urmat și de alte state din UE, în primul rând Italia, Spania și chiar Germania. Ori, asta poate declanșa o criză economică majoră.

Situația este agravată și de poziția stupidă și chiar criminală a Occidentului, care a dat peste cap o parte a lumii – orientul mijlociu – generând criza migrației. De asemenea, tensiunile artificiale cu Rusia și China limitează posibilitățile de cooperare internațională pentru ieșirea din criză.

O politică dezastruoasă a UE, a SUA  și a NATO pentru care plătesc, mai mult sau mai puțin sute de milioane de oameni.

Și granițele?

Emmanuel Macron a indicat că frontierele Franței vor rămâne deschise în Uniunea Europeană, în timp ce cele din afara spațiului UE, nu. Francezii care locuiesc în străinătate vor putea reveni în țară.

775
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie
Știrea nopții: Franța, decizie dementă, aruncă lumea în aer!
Record zilnic și peste un milion de cazuri COVID în Franța

Загрузка...