Валюта

Italia, plan de relansare: salariul minim, impozite mai mici

514
(reînnoit 16:46 17.09.2020)
Planul de redresare propus de guvernul italian include introducerea salariului minim, reducerea impozitelor, digitalizarea, măsuri pentru susţinerea echităţii sociale şi îmbunătăţirea asistenţei medicale.

BUCUREŞTI, 17 sept – Sputnik. Documentul cu planul de redresare, trimis de premierul italian Giuseppe Conte, pe 15 septembrie, președinților Camerei și Senatului, cuprinde cinci misiuni, potrivit stiridiaspora.ro: digitalizarea, inovarea și competitivitatea sistemului de producție; revoluția verde și tranziția ecologică; infrastructura de mobilitate; educație, formare, cercetare și cultură; echitate socială; sănătate.

Un punct important la capitolul privind impozitele prevede o reformă generală a impozitării directe și indirecte, care vizează proiectarea unui impozit echitabil simplu și transparent pentru cetățeni. Acesta va reduce presiunea impozitării asupra claselor de mijloc și familiilor cu copii. De asemenea, se urmăreşte transferul poverii „de la oameni la lucruri” și o „reducere a poverii fiscale, împreună cu un sistem fiscal favorabil creșterii”. În plus, guvernul a decis să anuleze toate majorările de TVA și accize prevăzute de clauzele de salvgardare.

O altă măsură importantă este introducerea salariului minim legal, care va garanta lucrătorilor din sectoarele cu o rată scăzută de sindicalizare un nivel de venit asociat unui standard minim decent, asigurând, în același timp, evitarea dumpingului contractual și consolidarea posibilitătii de negociere în sectoarele în care acesta este cel mai slab. De asemenea, protejarea lucrătorilor care sunt cei mai vulnerabili va avea loc și prin consolidarea negocierilor colective naționale și a reprezentării sindicale la locul de muncă.

Punctul „Echitate socială, de gen și teritorială” se referă la consolidarea politicilor active, în favoarea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor, lupta împotriva muncii nedeclarate, „împuternicirea femeilor” prin accesul la cursuri de formare profesională, muncă independentă pentru femei, reducerea diferenţei de remunerare în funcţie de sex.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală, se urmăreşte îmbunătățirea calităţii primirii pacienţilor în spitale, introducerea de noi paturi la terapie intensivă, investiții în digitalizarea asistenței medicale, promovând diseminarea dosarelor medicale electronice și telemedicina, acordarea de sprijin pentru cercetare medicală, imunologică și farmaceutică. De asemenea, vor fi lansate investiţii în ceea ce privește și îngrijirea la domiciliu.

O altă misiune se referă la „digitalizarea, inovarea și competitivitatea sistemului de producție”, urmărindu-se finalizarea rețelei naționale de telecomunicații cu fibră optică şi alocarea de intervenții „pentru dezvoltarea 5G”, dar și construirea de centre de date și cloud și a „identității digitale unice pentru cetățeni” și afaceri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

514
Tagurile:
impozite, Salariu, Italia
Tematic
Atenție: de azi, ITALIA impune noi RESTRICȚII din cauza pandemiei COVID-19
Cum ajung moldovenii ilegal în Italia: granița de Est e șvaițer - acuze la adresa României
Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară
O barcă cu motor a explodat în Italia, o femeie a fost proiectată în mare - video
Presa din Italia: Simona Halep a jucat slab
Актер Шон Коннери

A murit Sean Connery - cunoscut pentru rolul lui James Bond

126
(reînnoit 16:47 31.10.2020)
Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani, acesta a jucat în mai mult de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, i-a adus marea popularitate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Actorul britanic Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, relatează publicația Independent.

"Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani", scrie publicația.

Cauza morții nu a fost specificată.

Sean Connery s-a născut la 25 august 1930 la Edinburgh, Scoția. Și-a început cariera de actorie în anii 1950, după ce a servit în Marina Regală a Marii Britanii. De asemenea, a jucat fotbal și a făcut culturism.

A jucat în mai mult de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, un personaj din romanele James Bond ale lui Ian Fleming, i-a adus marea popularitate. Connery a jucat în șase părți ale celebrului film despre Bond.

În același timp, alte roluri i-au adus premii profesionale. În 1988, Connery a câștigat premiul Oscar și un Glob de Aur pentru rolul său secundar în drama - gangster ”De neatins”. În total, actorul are trei Globuri de Aur.

În același 1988, academicienii britanici de film (BAFTA) l-au remarcat pe scoțian pentru rolul principal din filmul ”Numele Rosei”. El a primit al doilea premiu de la ei doi ani mai târziu, pentru cel mai bun actor în rol secundar în ”Indiana Jones și ultima cruciadă”, iar al treilea în 1998 pentru contribuția sa în cinema.

În iulie 2000, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a ridicat pe Sean Connery la rangul de cavaler.

126
Tagurile:
Sean Connery

Загрузка...

Italia: case la prețul unui hamburger

190
(reînnoit 09:42 31.10.2020)
Peste 30 de case vor fi scoase la vânzare la prețul unui hamburger – de doar un euro, cumpărătorilor li se vor oferi clădiri care trebuie renovate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. În orașul italian Salemi din Sicilia, peste 30 de case vor fi scoase la vânzare la prețul unui hamburger – de doar un euro, potrivit The Sun. 

Cumpărătorilor li se vor oferi clădiri care trebuie renovate. Unele dintre ele au fost abandonate după cutremurul din 1968.

„Toate casele aparțin consiliului orășenesc, ceea ce accelerează vânzarea și reduce birocrația", citându-l pe primarul orașului Domenico Venuti. „Înainte de lansare (vânzări - Ed.), Am restaurat aceste zone din Salemi, am modernizat infrastructura, drumurile, rețelele electrice și sistemele de canalizare."

De asemenea, în oraș există restaurante și cafenele pentru orice buget, castelul normand și muzee.

Consiliul municipal speră că acești factori vor atrage potențiali cumpărători de proprietăți.

Unica nuanță este că viitorii proprietari vor trebui să plătească o asigurare anuală pentru clădire în valoare de 250 de euro până la repararea clădirii.

190
Tagurile:
Euro, Case, Italia
Tematic
Ofertă de nerefuzat în Italia: case la preţul unei cafele, reduceri de taxe, bonusuri
Italia: 100.000 oameni, rămăși fără case. Devastatorul „efect de domino” - VIDEO
Efectele seismelor din Italia. Panică, zeci de case prăbușite (VIDEO)
Cetățeni străini împușcați într-un oraș din Italia: „Oamenii să rămână în case”
Furtuni violente în Italia: plaje şi case distruse – VIDEO, cum va fi vremea în weekend
Cod Roșu de caniculă în 11 orașe din Italia: „Oamenii să nu iasă din case”

Загрузка...
Oeil

Modalitate de a detecta cancerul după ochi

0
(reînnoit 16:45 31.10.2020)
Pleoapa căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul britanic Georg Santis.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. O pleoapă căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul Georg Santis de la London Bridge Hospital, citat de Express .

Această reacție a corpului poate fi atribuită simptomelor neurologice ale unei tumori pulmonare, în care nervii din corp sunt comprimați.

„Acest lucru poate duce la o pleoapă căzută sau mai puțin transpirație pe față”, anunță specialistul.

Printre alte simptome ale cancerului pulmonar, profesorul a subliniat tuse continuă, hemoptizie, dificultăți sau respirație dureroasă.

Santis a clarificat că pleoapele căzute nu sunt neapărat indicative ale unei boli fatale. Ptoza pleoapei superioare poate apărea din mai multe motive, inclusiv purtarea lentilelor de ani de zile.

Medicul a recomandat consultarea unui specialist - persoanelor cu un astfel de simptom.

0
Tagurile:
Cancer
Tematic
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

Загрузка...