Donald Trump

Trump l-a îndemnat pe Biden treacă un test antidrog

123
(reînnoit 17:57 15.09.2020)
Președintele american Donald Trump l-a îndemnat pe Biden să se supună unui test antidrog, pentru că a început să se prezinte mai bine în campanie.

BUCUREȘTI, 15 sep – Sputnik. Candidatul la președinție al Partidului Democrat , Joe Biden, trebuie să se supună unui test antidrog, a declarat marți președintele Donald Trump, potrivit agenției RIA Novosti

"Și eu îl voi trece. Cred că trebuie să se supună unui test la droguri. Consumă ceva pentru a fi mai explicit. Uitați-vă la el. Ar putea fi din cauza cafelei, poate e vorba de vreo 15 căni de cafea", a spus Trump în direct la postul TV Fox News .

El a reiterat că în dezbaterile din cadrul alegerilor primare, în opinia sa, Biden, brusc a început să se prezinte mai bine.

"Cred că e ceva ciudat. Nu pot spune despre ce anume e vorba, dar mulți cred că se întâmplă ceva. Și așa ceva nu e admisibil", a adăugat Trump.

La sfârșitul lunii august, Trump a declarat într-un interviu acordat pentru Washington Examiner că el și contracandidatul său - Joe Biden trebuie să fie testați pentru droguri înainte de prima dezbatere. Potrivit ziarului, Trump și-a exprimat suspiciunea cu privire la „îmbunătățirea bruscă” a discursului lui Biden la dezbaterile din timpul alegerilor primare ale democraților și a presupus că această înviorare e un efect al consumului de droguri. Totuși, președintele nu a prezentat nicio probă care i-ar susține afirmațiile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123
Tagurile:
Joe Biden, Trump
Tematic
Trump, declarația anului! Dă în vileag și confirmă acuzațiile aduse afacerilor militare!
Scandalul momentului–lovituri contra lui Trump! Josnicia campaniei din SUA nu are limite!
Lovitură uriașă, Donald Trump - nominalizat la Premiul Nobel
De ce giganții din Silicon Valley vor să se asigure că Trump nu câştigă al doilea mandat
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
Isral

VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

97
Sute de protestatari au ocupat străzile din centrul orașului Tel Aviv pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de doilea blocaj care va restricționa drastic mobilitatea oamenilor, va închide majoritatea afacerilor și va impune regulile de distanțare socială.

BUCUREŞTI, 18 sept – Sputnik. Mitingul antiblocare, la care s-au adunat sute de oameni, a început joi la Tel Aviv, la puţin timp după ce guvernul a lansat un set de măsuri, pregătindu-se pentru un al doilea blocaj din cauza Covid-19. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a subliniat că măsura este necesară, deoarece spitalele „au ridicat steagul roșu” după o creștere semnificativă a cazurilor noi de Covid-19.

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19
© Sputnik / пресс-служба Минздрава РФ

Protestatarii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de perspectiva de a trăi sub un alt blocaj, care le va impune să rămână pe o rază de 500 de metri în jurul caselor lor, va interzice adunările a mai mult de 10 persoane în interior și va închide efectiv școlile, restaurantele, centrele comerciale și alte locuri publice, potrivit RT

„Blocarea este în scopul de a ne transforma în oi supuse, cu libertăţile suprimate”, a declarat un protestatar pe nume Dikla pentru agenția video Ruptly RT. Măsurile de carantină sunt impuse „pentru a încerca să ne distrugă”, a exclamat aceasta.

Protestatarii au afișat pancarte și bannere cu mesaje împotriva măsurilor de blocare, insistând asupra faptului că măsurile împotriva coronavirusului sunt excesive.

Alte persoane care s-au alăturat protestului au spus că israelienii „s-au saturat cu adevărat” de această situaţie. Oamenii se vor trezi într-o situație în care toată lumea „nu va face decât să cerşească un vaccin”, a spus un alt protestatar. „Dar suntem conștienți de acest lucru acum și nu vom face niciun vaccin”, a adăugat acesta.

Israelul a raportat peste 175.200 de cazuri și peste 1.160 de decese, oficialii fiind îngrijorați că rata mortalității ar putea crește, deoarece numărul de cazuri noi a crescut recent la peste 5.000 pe zi.

Pe lângă aceasta, autoritățile se tem că coronavirusul s-ar putea răspândi după perioada sărbătorii Marea Zi Sfântă a evreilor, când familiile și prietenii se adună, în mod obişnuit, în interior. Noul set de reguli prevede că „mersul la rugăciuni, chiar și în timpul sărbătorilor, este supus regulii respectării distanţei de 500 de metri”.

97
Tagurile:
coronavirus, Israel
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Scade numărul cazurilor de coronavirus: 692 de noi infectați
Coronavirus în România, 17 septembrie: situația la zi
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Coronavirus în România, 18 septembrie: situația infectărilor

Загрузка...
Proteste în Minsk

Deputat german: Nu trebuie impunem Belarusului „viziunea occidentală”

82
Deputatul bundestagului german consideră că Occidentul nu trebuie să-i impună Belarusului propria viziune a democrației. În caz contrar, consecințele pentru această țară ar putea fi dezastruoase.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Deputatul bundestagului Germaniei, din partea „Alternativei pentru Germania”, membrul comisiei pentru afacerile internaționale, Waldemar Herdt, a îndemnat să nu se impune Belarusului “o viziune occidentală asupra democrației”. În opinia lui, în caz contrar, acest lucru ar putea avea consecințe triste.

Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus
© AP Photo / State TV and Radio Company of Belarus

Anterior, Parlamentul European a declarat că “reprezentantul provizoriu al poporului belarus” este consiliul coordonator al opoziției din Belarus și că susține desfășurarea unor noi alegeri în această republică. În textul rezoluției, adoptat la sesiunea plenară a Parlamentului European și publicat pe site-ul oficial al instituției, se menționează că PE nu recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus și nu-l consideră pe Aleksandr Lukașenko un președinte legitim. De asemenea, în document se menționează că PE susține aplicarea unor sancțiuni împotriva acestuia.

“Comportamentul și strategia statelor occidentale în raport cu Belarus este identică cu cea în raport cu Siria, Ucraina, Libia. Dacă ar fi să privim care au fost consecințele tentativelor de a exporta viziunea occidentală asupra democrației în alte state, vom observa că rezultatele au fost dezastruoase”, a declarat Herdt agenției RIA Novosti.

Potrivit lui, Libia este distrusă, în Siria e război, foamete, milioane de refugiați.

“În Ucraina viața nu a devenit mai bună, populația emigrează, nivelul de viață a cetățenilor e o catastrofă totală și dacă nu ar exista injecții financiare din afară, această țara ar dispărea. Iată de ce nu este greu să ne imaginăm ce s-ar putea întâmpla cu Belarus”, a subliniat Herdt.

În opinia deputatului german, Belarusul a încercat întotdeauna să fie o punte între Occident și Rusia.

“Acum această a fost demolată din partea noastră. Soarta unei țări nu trebuie decisă pe străzi, mai ales de cei plătiți”, a spus Herdt.
82
Tagurile:
Germania, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus

Загрузка...
Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

Rachetele Patriot în România: Nu vor lupte, vor ruineze Rusia

0
(reînnoit 07:12 19.09.2020)
Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

CHUȘINĂU, 19 sept – Sputnik. De această părere este directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

El a fost solicitat de Sputnik Moldova să comenteze evenimentul care a avut loc ieri peste Prut și anume festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

Întrebat cu ce scop au întreprins acest pas americanii, Dmitri Juravliov a spus că în evident nu pentru a lupta cu rușii.

"Este evident că americanii nu au de gând să lupte, dar este o astfel de lege: cu cât mai aproape sunt armele de țara ta, cu atât de mai multe arme ai nevoie pentru a riposta. Cu cât mai mic este timpul de zbor, cu atât mai puternică trebuie să fie apărarea. Iată de ce apropiind complexele lor militare mai aproape de hotarele rusești, ei provoacă Federația Rusă la cursa înarmării. Ca rușii să răspundă la acest pas cu altul similar, care este extrem de costisitor, ca economia rusească să se prăbușească".

Americanii au reluat tactica din perioada războiului rece

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova afirmă că SUA a reluat tactica pe care a aplicat-o în perioada războiului rece.

"E aceeași tactică ca în timpul războiului rece. Această tactică a avut-o și Obama, chiar dacă acesta declara că este împotriva războiului rece. Dar și actualul președinte american, care reprezintă blocul militar american. Iată de ce încă atunci URSS cerea scoaterea rachetelor americane din Europa de vest și din același motiv NATO a intrat în fostele state ale Tratatului de la Varșovia. Și din același motiv SUA au declanșat o adevărată isterică când rachetele sovietice au fost instalate în Cuba: cu cât mai aproape este amplasat armamentul, cu atât mai multe eforturi sunt necesare pentru a te apăra de el".

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, spune că, din păcate, țările în care SUA își amplasează rachetele strategice nu înțeleg în ce joc periculos sunt implicate.

"Deci, este evident: nimeni nu vrea să lupte. Ei nu vor să lupte cu Rusia, ei vor să ruineze Rusia. De asta procedează astfel. Păcat că țările pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste complexe sunt antrenate în această contrapunere. Dacă rachetele americanilor sunt îndreptate împotriva noastră și sunt amplasate în România, atunci noi suntem nevoiți să îndreptăm rachetele noastre spre România. Și asta nu pentru că noi vrem să luptăm cu România, ci pentru că așa este acest mecanism tehnologic. Iată germanii și francezii au înțeles acest lucru și au cerut scoaterea rachetelor americane din Europa occidentală. Și asta nu pentru că îi iubesc pe ruși, ci pentru că ei se iubesc pe ei înșiși", a spus expertul.

El a precizat că, din păcate, acest lucru nu îl înțeleg țările din Europa de est.

Prezența armamentului american nu sporește, ci afectează securitatea

"Din păcate, țările Europei de est sunt atât de ahtiate de marea Americă, încât nu pot să înțeleagă acest lucru. Lor le pare că simpla prezență a armamentului american pe teritoriul lor le sporește securitatea. Aceasta este o mare iluzie. De fapt, lucrurile stau invers. Securitatea acestor țări este puternic afectată odată cu prezența armamentului american în ele, mai ales când este vorba de arme strategice", a menționat Juravliov.

"Asta înseamnă că ele singure, în mod conștient își revendică rolul de țintă într-un eventual război. Nu mă apuc acum să judec dacă ei fac acest lucru conștient sau nu pentru că nu mă apuc să judec care este nivelul de calificare al politicienilor români. Înțeleg ei, intuiesc ei cât este de periculos ceea ce fac ei? Nu știu", a mai precizat expertul rus.

Euforie în Europa de est

"Acum românii, polonezii sunt în euforie: a venit marea Americă și acum rușii au să-și închidă gura. Dar nu poți să iei decizii într-o stare euforică, euforia este mai curând o stare de beție. Trebuie ca ei să iasă din această beție și pe urmă să se gândească dacă le trebuie aceste rachete. Dar deocamdată acest lucru nu se întâmplă", a conchis directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

Amintim că după cinci ani de la semnarea contractului, ieri a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, România, rachete Patriot
Tematic
S-a stins o lumină a Legii și Parlamentului României – avocatul patriot Lucian Bolcaș
Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
SUA nu au decis dacă oferă sisteme „Patriot” Turciei
Un nou eșec al sistemului american de apărare antiaerian ”Patriot”
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...