Cancelarul Austriei Sebastian Kurz

Austria a anunțat al doilea val de coronavirus

127
(reînnoit 18:53 13.09.2020)
Autoritățile țării intenționează să înăsprească măsurile de combatere a răspândirii infecției, în timp ce se așteaptă ca toamna și iarna să fie dificile pentru populație.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Austria se confruntă cu începutul celui de-al doilea val al pandemiei a coronavirusului, toamna și viitoarea iarnă va fi dificilă pentru populație, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor infectate crește în mod semnificativ în fiecare zi: dacă în urmă cu două săptămâni existau aproximativ 350 de cazuri de infecții pe zi, atunci în ajun - mai mult de 850. Cancelarul a menționat că cea mai dificilă situație se află în capitală, care reprezintă aproximativ jumătate din toate infecțiile noi.

Kurz crede, de asemenea, că pragul a o mie de infectați cu această rată va fi atins în curând. El a îndemnat locuitorii țării să ia toate măsurile posibile pentru a reduce contactele sociale, în special pentru a respecta distanța socială și să parte măști.

"Cu toate acestea, toamna și iarna vor fi dificile pentru noi toți", a declarat cancelarul citat de agenția austriacă APA.

Acestea fiind spuse, Kurz se așteaptă ca vara viitoare în Austria să fie „în mare parte normală”.

Anterior, a fost anunțat că, din cauza creșterii ratei de îmbolnăvire în țară, vor fi luate măsuri pentru înăsprirea măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului, acestea urmând să intre în vigoare luni. În special, se referă la înăsprirea restricțiilor privind purtarea măștilor: acestea vor trebui utilizate în aproape toate locurile publice. În plus, numărul participanților la evenimente publice este, de asemenea, limitat: în spațiile în care nu există locuri pentru spectatori, nu pot participa mai mult de 50 de persoane, în aer liber - maximum 100 de persoane.

Reamintim că recent, o serie de țări europene au observat o creștere a incidenței COVID-19. În special, aceste cifre au crescut semnificativ în Spania, Franța, Germania și Republica Cehă. În total, în acest moment, numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus se apropie de 29 de milioane, peste 920 de mii de oameni au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

127
Tagurile:
Austria, coronavirus

Germania, alarmant: din nou, peste 2.000 infectări în 24 ore

52
Evoluţie îngrijorătoare în Germania: în ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit din nou pragul de 2.000, potrivit Institutului Robert Koch – RKI.

BUCUREŞTI, 24 sept – Sputnik. În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut cu 2.143, potrivit raportului publicat joi, 24 septembrie, la ora 12:00, de Institutul Robert Koch – RKI

Pragul a fost depăşit pe 19 septembrie, când Germania a înregistrat 2.297 de noi cazuri, cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni.

Numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 278.070 în Germania, dintre care 9.428 au murit, însemnând 19 mai multe față de ziua anterioară.

De asemenea, numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la aproximativ 246.900, potrivit datelor publicate astăzi de RKI.

Landurile în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de îmbolnăviri sunt Renania de Nord-Westfalia, Bavaria și Baden-Württemberg.

52
Tagurile:
COVID-19, Germania
Tematic
Germania: măsuri speciale împotriva COVID-19 şi a gripei
Germania: va fi sau nu obligatoriu vaccinul? - Ce s-a decis
Germania anunță o nouă listă cu zonele de risc din România

Загрузка...
Берлин

NUCLEARA din Germania: noi probleme pentru români!

383
Germania crește zonele de risc din România – iată ultimele actualizări și recomandări pentru cei care doresc să ajungă în Germania sau să tranziteze.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Germania a actualizat lista ”zonelor de risc” din România iar vestea cea mai gravă este că, începând de ieri, 23 septembrie, Bucureşti și 12 judeţe se află pe această listă, informează MAE român

© Sputnik / Алексей Витвицкий

Este vorba de județele Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea – și așa cum spuneam, capitala, București.

Conform normelor ”stării de pandemie” din Germania, persoanele care intră în RF Germania venind din ”zonele de risc” sunt obligate să completeze un ”formular de debarcare” - Public Health Passenger Locator Form. 

Se precizează de asemenea că persoanele care intră în RF Germania după ce s-au aflat într-una din "zonele de risc" oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

Fac excepție persoanele care prezintă un test biologic molecular (PCR) pentru COVID-19 cu rezultat negativ – dar, atenție, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania -  printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puţin 14 zile după intrare.

De asemenea, fac excepţie persoanele care efectuează testul după sosirea pe teritoriul RF Germania, dar cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

De precizat că testarea se poate efectua direct pe aeroport, precum și la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate.

Atenție - testarea este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc.

MAE român precizează că persoanele încep să prezinte simptome specifice COVID-19 (în decurs de 14 zile de la momentul intrării în Germania, aceste excepţii nu se mai aplică şi devine obligatorie autoizolarea şi contactarea imediată a autorităţii locale de Sănătate.

De asemenea, simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiţionată de aceste obligaţii, dar MAE precizează că tranzitul presupune părăsirea cât mai directă a teritoriului german, evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane şi respectarea măsurilor specifice de protecţie, fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil.

În cazul tranzitului NU sunt permise vizite sau opriri cu scop turistic, de afaceri, vizite, cazări, încheierea unor contracte şi altele, mai arată sursa citată.

În cazul neîndeplinirii obligaţiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condiţiilor de tranzit, autorităţile germane pot aplica sancţiuni în valoare de până la 25.000 euro.

MAE român arată că informații cu privire la actualizarea zonelor de risc, precum și lista completă a acestora pot fi regăsite la: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu

Formularul de debarcare, varianta în limba română, poate fi găsit la acest link:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land pot fi accesate pe pagina cancelariei federale a Germaniei:

https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198

Informații utile pentru lucrătorii sezonieri în domeniul agricol din Germania pot fi accesate aici

Mai multe informații pot fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Având în vedere dificultățile întâmpinate în ceea ce privește accesarea de servicii medicale devenite necesare în timpul șederii temporare pe teritoriul german, este recomandată obținerea (anterior sosirii în Republica Federală Germania!) a Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate, arată MAE

Acest card se obține prin cerere adresată casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află persoana asigurată. Mai multe detalii pot fi consultate la următorul link:

383
Tagurile:
Germania, Români
Tematic
Germania vrea să-i închidă gura lui Navalnîi
”Miniștrii, aduși cu mandat și amendați” - soluție din Germania, pentru Parlamentul român
Românii din Germania: 5 greşeli aparent inocente care vă pot aduce mari probleme
Germania vrea mai multe informații despre vaccinul rusesc
Germania: va fi sau nu obligatoriu vaccinul? - Ce s-a decis

Загрузка...
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

0
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...