Îngrijitoare

Badantele românce din Italia, veşti bune: noile modificări la contractele de muncă

1625
(reînnoit 16:40 11.09.2020)
Noul contract colectiv de muncă la nivel naţional din Italia va intra în vigoare la 1 octombrie 2020 şi aduce mai multe schimbări benefice pentru badante şi menajere, sector unde lucrează multe românce.

BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik. Printre principalele modificări aduse de noul contract colectiv de muncă din Italia se numără şi introducerea a patru niveluri de salarizare pentru badante şi menajere, în funcţie de pregătire si de atribuţii, a explicat, pentru stiridiaspora.ro, Silvia Dumitrache, preşedintele ADRI (Associazione Donne Romene in Italia).

„Există patru nivele de salarizare, în funcţie de pregătire si de atribuţii. Se schimbă si denumirea: asistent familial. Prin noul contract, se profesionalizează această figură, care se axează pe îngrijirea persoanei, şi nu a casei”, a lămurit aceasta.

De asemenea, noul contract face distincţia între menajeră şi asistent de familie, iar salariul unei asistente familiale sau al unei bone va crește cu 100-116 euro în funcţie de munca prestată, dacă se ocupă de persoane invalide sau de minori.

O altă noutate este introducerea unei noi categorii profesionale: cea de asistent educator, care se va ocupa de persoane şi copiii cu probleme psihice sau relaţionale diverse, la domiciliul acestora.

Mai mult, pentru a-şi spori şansele de angajare, lucrătorii vor avea posibilitatea să urmeze cursuri de specializare, iar dacă se înscriu într-un registru naţional (ALBO), indicând calificarea pe care o au, vor avea un avantaj în plus.

Silvia Dumitrache a mai subliniat că noul contract colectiv de muncă îşi propune eradicarea muncii la negru, situaţie în care, din păcate, se găsesc astăzi 50% dintre lucrătoare. Contractul se va aplica în cazul celor 860.000 de lucrători cu acte în regulă din cei peste 2 milioane de lucrători din acest sector care muncesc la negru.

O altă veste bună este că salariile cresc cu 12 euro pe lună începând din ianuarie, în funcţie de nivelul de încadrare, iar lucrătorii care au urmat cursuri de formare profesională şi au obţinut un certificat de calitate vor beneficia de o majorare salarială de încă 10 euro lunar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1625
Tagurile:
Italia, badante
Tematic
Italia, veste proastă pentru români – se prelungesc restricții
Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară
Atenție: de azi, ITALIA impune noi RESTRICȚII din cauza pandemiei COVID-19
Cutremur în Europa: Matteo Salvini revine în forță! Vrea o adevărată revoluție în Italia!
O barcă cu motor a explodat în Italia, o femeie a fost proiectată în mare - video

Noi restricții impuse de autoritățile din Atena din cauza COVID-19 - detalii

4
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
În capitala Greciei sunt impuse noi restricții din cauza coronavirusului - acestea sunt impuse pentru o perioadă de două săptămâni.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Atena impune noi restricții începând cu 21 septembrie din cauza creșterii numărului de infectați cu COVID-19, pentru persoane de peste 65 de ani este recomandată autoizolarea, 40% dintre numărul de angajați sunt obligați să muncească la distanță. Totodată este impusă restricția privind participarea la nunți, cumătrii și înmormântări a unui număr mai mare de 20 de persiane, informează RIA Novosti.

Măsurile vor funcționa în regiunea Attika din Capitala Greciei, timp de două săptămâni, începând cu 21 septembrie până pe 4 octombrie.

Măsurile suplimentare stipulează că numărul maximum de participanți la întâlniri în săli închise și în spații deschise nu ar trebui să fie mai mare de nouă persoane. Cinematografele se închid, concertele sunt anulate.

”Pentru a proteja cetățenii care aparțin unor grupuri vulnerabile sau care au împlinit vârsta de 65 de ani și peste, se recomandă restricționarea circulației acestora în următoarele 14 zile”, este menționat în hotărâre.

Persoanelor cu vârsta peste 65 de ani li se recomandă să evite contactele cu persoane străine, cu excepția membrilor familiei, și să se abțină de la călătorii cu mijloacele de transport în comun.

În plus, în Attica, s-a decis plasarea pacienților asimptomatici aparținând grupurilor vulnerabile ale populației, de exemplu, imigranți, în hoteluri speciale de carantină.

Lucrările în sectorul public vor începe în trei etape - la 7:00, 8:00 și 9:00 dimineața, pentru a nu crea mulțimi în drum spre serviciu.

Vor fi intensificate controalele, astfel că angajatorii și lucrătorii care nu poartă mască la locul de muncă vor fi pedepsiți, se spune în decret.

Activitatea unităților cu muzică live - cabaret, cluburi de noapte, discoteci, centre de divertisment - este, de asemenea, suspendată.

În plus, este interzisă activitatea cafenelelor, barurilor, restaurantelor pe timp de noapte, de la 0:00 la 7:00.

În ultimele săptămâni, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut în Grecia. De la începutul lunii septembrie, numărul cazurilor a crescut de la 10.757 la 15.142. Numărul persoanelor din secțiile de terapie intensivă a crescut mai bine de două ori - de la 38 la 78 de persoane. Numărul deceselor este, de asemenea, în creștere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
Restricții, Atena
Tematic
Grecia nu scapă de foc - noi incendii, locuitorii de lângă Atena, evacuaţi
Incendii teribile lângă Atena: Peste 20 de morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
COVID-19, miracol: aproape 50 mii oameni vindecaţi într-o zi
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
60.000 de persoane protestează în Atena faţă de acordul de schimbare a numelui Macedoniei

Загрузка...
Hungarian Prime Minister Viktor Orban gives a speech during his visit at the Bavarian state parliament in Munich, Germany October 17, 2016.

Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine

78
(reînnoit 16:58 21.09.2020)
Premierul Ungariei Viktor Orban a scris un editorial în presa maghiară în care își explică opțiunile politice și direcția suveranistă a Ungariei, pornind de la declarația celebră făcută la Băile Tușnad despre ”iliberalism”.

BRUXELLES, 21 sept - Sputnik. Viktor Orban a publicat un editorial în ziarul "Magyar Nemzet", care va face valuri pe plan internațional, pentru că premierul Ungariei explică pe îndelete ce înseamnă direcția pe care merge Ungaria și felul în care a construit apărarea țării împotriva epidemiei de coronavirus.

Despre situaţia economică, prim-ministrul spune că se doreşte nu doar protejarea nivelului şi standardului la care a ajuns Ungaria în ultimii zece ani, ci şi ca, în fiecare an care urmează, absolut toată lumea să poată avansa în continuare.

Despre opoziția din Ungaria, Orban a spus că nu face decât să submineze, să încerce să slăbească forţele şi cooperarea naţională. ”Vânează neîncetat experţii şi liderii politici care coordonează apărarea ţării, ne pârăsc şi ne trădează la Bruxelles, ne pun piedici şi joacă în offsaid”, a scris Viktor Orban

Acesta consideră că cea mai mare ameninţare la adresa autodeterminării naţionale o reprezintă, astăzi, reţeaua globală care promovează o societate globală, deschisă, şi care încearcă să desfiinţeze cadrul naţional. El spune că obiectivele reţelei de tip George Soros, care are resurse financiare şi umane nelimitate, sunt clare: crearea unor societăţi deschise, multietnice, cu tot cu o accelerare a migraţiei, respectiv desfiinţarea deciziilor naţionale şi punerea acestora în mâinile elitei globale.

„Lupta dintre elita globală şi rezistenţa naţională nu a fost decisă încă, elita globală nu priveşte cu mâinile în sân cum în Europa Centrală prinde rădăcini o politică ce este contrară intereselor sale”, a mai scris el în editorial.

Despre Europa, premierul ungar a spus că a rămas mult în urma Statelor Unite şi a Chinei, pe care “i-a şi pierdut din zare”, pentru că în competiţia tehnologică acestea luptă pe bază miliară şi economică.

Dolarul a lăsat în urmă euro, de pe piaţa rusă ne-am eliminat singuri prin sancţiunile impuse, iar tehnologiile importante le achiziţionăm de la concurenţii noştri, a arătat Orban, criticând astfel sancțiunile impuse de Europa Rusiei. Mai mult, el a arătat că în ochii Europei Centrale, Occidentul şi-a pierdut farmecul.

Referire la declarația de la Băile Tușnad

Viktor Orban a menționat declarația făcută în România, în 2014, arătând că lupta pentru suveranitatea şi libertatea intelectuală a început cu ani în urmă la Băile Tuşnad, și că aceasta îşi arată roadele încet.

“Rebeliunea împotriva corectitudinii politice, doctrinei liberale, a stilului de vorbire, a dictatelor de stil liberal se extinde”, deşi riscul de pedeapsă este semnificativ: expulzarea din viaţa academică, pierderea locurilor de muncă, stigmatizarea, hărţuirea în viaţa universitară, a adăugat premierul Ungariei în editorialul său.

”Dar rebeliunea împotriva opresiunii spirituale liberale nu numai că se lărgeşte, ci se şi adânceşte” și, “chiar dacă cei din balonul de la Bruxelles încă nu recunosc, noi deja vedem că regele este gol”, s-a exprimat el plastic.

Premierul a insistat că doctrina potrivit căreia “democraţia poate fi doar liberală” a căzut și a arătat că este o greşeală faptul că se consideră că separarea puterilor în stat, libertăţile civile şi politice, protecţia proprietăţii private şi statul de drept pot fi realizate numai prin intermediul democraţiei liberale.

Principiile creştin-democrate şi ale gândirii liberale sunt în contradicţie totală, iar în centrul

atacurilor liberale se află “ceea ce este cel mai important pentru noi”: naţiunea, familia, tradiţia religioasă, a subliniat premierul.

Creştin-democraţii resping politica externă liberală conform căreia toate ţările trebuie să fie obligate să accepte democraţia liberală. Potrivit creştin-democraţilor, societăţile sunt menţinute în pace în moduri diferite, și-a detaliat Orban viziunea, motivând că de aceea îi ține  pumnii lui Donald Trump, pentru că el cunoaşte foarte bine politica externă a guvernelor conduse de democraţii americani bazată pe imperialismul moral.

Viktor Orban mai scrie în articol că există şi o tensiune între politicile creştin-democrate şi liberale cu privire la problema subsidiarităţii pentru că, deşi liberalii susţin că este bine să fie transferate cât mai multe dintre atribuţiunile guvernelor naţionale către organizaţiile internaţionale, creştin-democraţii consideră că organizaţiile sunt astfel predispuse inevitabil la o atitudine autoritară și sunt vulnerabile la "încercările de intruziune asemănătoare reţelei Soros".

Dacă trebuie să se facă o alegere între cetăţenii fiecărei comunităţi naţionale şi marii câini ai capitalului global, în final, cei din urmă sunt întotdeauna aleşi, crede Viktor Orban, iar cetăţenii naţiunilor europene au realizat rapid că instituţiile europene de astăzi nu servesc interesele lor, ci interesele celor ca George Soros. De aceea, europenii nu mai sunt dispuşi să înghită "mascarada" de la Bruxelles pentru că un speculant financiar, îmbogăţit în urma distrugerii altora, "se plimbă" pe coridoarele de la Bruxelles pentru a-şi oferi ajutorul său altruist Europei, se arată în articol, și-a continuat Orban editorialul.

Migrația, pusă la punct

El s-a referit și la migrație, arătând că, potrivit liberalilor, nu există niciun motiv de temere în privinţa migraţiei pe scară largă, terorismul, criminalitatea, antisemitismul, apariţia societăţilor paralele sunt doar tulburări temporare.

Tabăra conservatorilor şi creştin-democraţilor respinge experimentul social şi uman, cu rezultate incerte, deoarece consideră că riscul tensiunii cronice interculturale şi al violenţei este inacceptabil de mare, a adăugat Orban.

Educația creștină și familia

La fel, în privința educației, accentul trebuie pus pe tradiţiile naţionale caracteristice, scopul educaţiei este să facă din copiii noştri patrioţi care să poată transmite mai departe tradiţiile noastre, şcolile să confirme identitatea de gen a copiilor de la naşterea acestora, decisă de Creator, să ajute fetele să devină femei cinstite, iar băieţii, bărbaţi respectabili capabili să ofere siguranţă şi sprijin familiilor lor, și-a exprimat Orban viziunea despre școală.

Astfel, școlile trebuie să protejeze idealurile şi valorile familiei şi să ţină ideologia de gen şi propaganda curcubeului departe de minori, a adăugat prim-ministrul ungar, subliniind că creştin-democraţii consideră că religia, tradiţiile biblice şi Bisericile au fost atât de necesare secole de-a rândul pentru a consolida dreptatea, moralitatea publică sau binele comun, dar astăzi sunt mult mai necesare decât atunci.

Viktor Orban a lansat și teoria că singura şansă pentru democraţia creştină este să se ridice şi să spună patru propoziţii care pot schimba întreaga politică europeană:

“Principiile noastre naţionale şi creştine nu sunt liberale. Au fost create înainte de liberalism. Ele se opun liberalismului. Liberalismul astăzi le distruge”, a sumarizat el doctrina conservatoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Viktor Orban
Tematic
Viktor Orban ia atitudine împotriva manevrelor Bruxelles-ului
Întrebările cheie puse maghiarilor de Viktor Orban
Viktor Orban, palmă pentru politicienii români! Lecție de comportament chiar la noi acasă!

Загрузка...