Explozie

Momentul exploziei devastatoare a buteliilor de gaz în China - VIDEO

177
Trei persoane ar fi fost rănite într-o explozie uriaşă a unor butelii de gaz în fața unui hotel din oraşul turistic din China Zhuhai. Presa chineză a distribuit înregistrări video care surprind exact momentul exploziei.

BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik. Incidentul ar fi avut loc vineri dimineață la un mic restaurant local. Un incendiu a izbucnit la unitate, ceea ce se pare că a provocat supraîncălzirea și explozia buteliilor de gaz care erau folosite pentru gătitul alimentelor, potrivit RT

​Explozia masivă a fost surprinsă pe înregistrări video din mai multe unghiuri. Oamenii evacuaseră deja clădirea atunci când buteliile de gaz au explodat, însă trei persoane care s-au adunat pentru a privi incendiul au fost rănite și au necesitat spitalizare.

​Incendiul s-a răspândit rapid în clădire după explozie, iar la fața locului au fost chemate 11 mașini de pompieri și 55 de pompieri. Focul uriaş a fost în cele din urmă stins, dar a provocat pagube importante magazinelor și clădirilor rezidențiale din jur. Înregistrările arată cum se ridică un fum gros provenind de la mai multe puncte de vânzare cu amănuntul din clădire, precum şi strada plină de cioburi și alte resturi.

​Zhuhai, un oraş aflat în sudul provinciei Guangdong, este popular printre turiști datorită vecinătății sale cu Macao, cunoscut drept Las Vegas-ul Chinei. Datorită prețurilor mai mici, jucătorii rezervă hoteluri în oraș pentru a vizita cazinourile din Macao.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

177
Tagurile:
video, Explozie, China
Karabah

Azerbaidjanul va continua luptele până la retragerea trupelor armene din Karabah

8
Azerbaidjanul a declarat că va continua operațiunea militară până la retragerea totală a forțelor armate ale Armeniei.

BUCUREȘTI, 30 sep – Sputnik. Azerbaidjanul va continua operațiunea militară în Karabah până la retragerea totală a forțelor armate ale Armeniei, a declarat Ministerul azer al Afacerilor Externe într-un declarație, făcută marți, la reuniunea specială a consiliului permanent al OSCE.

“Partea azeră speră că grupul de la Minsk al OSCE va conștientiza toată seriozitatea intențiilor Azerbaidjanului și va cere retragerea forțelor armate ale Armeniei de pe teritoriile ocupate pentru a asigura pacea în regiune. Până atunci, Azerbaidjanul își va continua operațiunile militare legitime”, se spune în declarație.

Armenia a decretat legea marțială și mobilizarea generală. Fostul viceministru al Justiției al Armeniei, fostul ombudsman al Karabahului, Ruben Melikean, a declarat agenției RIA Novosti că este pentru prima dată când în Armenia este anunțată mobilizarea generală. Președintele Azerbaidjanului a decretat legea marțială în câteva orașe și regiuni ale republicii și stare de asediu în toată țara și a anunțat mobilizarea parțială.

Pe 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

Bakuul și Erevanul s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

8
Tagurile:
Karabah, Azerbaidjan, Armenia
Tematic
Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean
Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării
ONU - declarație privind situația din Nagorno-Karabah

Загрузка...
Angela Merkel la congresul CDU

Merkel și-a confirmat intenția de a se întâlni cu Tihanovskaia

17
(reînnoit 17:35 30.09.2020)
Angela Merkel se va întâlni în curând cu fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia.

BUCUREȘȚTI, 30 sep - Sputnik. Cancelarul german Angela Merkel, în timpul discursului din Bundestag, a declarat că se va întâlni în curând cu fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia.

Potrivit RT, discursul cancelarului german a fost difuzat pe site-ul Bundestagului.

„În viitorul apropiat mă voi întâlni cu opozantul Tihanovskaia”, a spus ea.

Merkel a declarat că admiră curajul femeilor care ies pe străzile orașelor din Belarus.

De asemenea, ea a subliniat că Germania nu recunoaște alegerea președintelui belarus Aleksandr Lukașenko și condamnă ceea ce se întâmplă în republică.

Tikhanovskaia a anunțat anterior o întâlnire cu Merkel, aceasta ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Pe 29 septembrie, Tihanovskaia s-a întâlnit la Vilnius cu liderul francez  Emmanuel Macron.

17
Tagurile:
Svetlana Tihanovskaia, Angela Merkel
Tematic
Iohannis, întrevedere de prim rang cu Angela Merkel! Teme serioase și teme false
Merkel: Germania poate ajunge la 19.200 de infectări pe zi
Expert rus, despre mesajul lui Merkel, adresat ONU

Загрузка...