Svetlana Tihanovskaia

Tihanovskaia a explicat în ce condiții va cere sprijinul UE

106
(reînnoit 21:47 09.09.2020)
Tihanovskaia a explicat că va solicita ajutorul UE doar în cazul în care opoziția va consuma orice șanse de stabilire a unui dialog cu puterea.

CHIȘINĂU, 9 sep – Sputnik. Opoziția belarusă va solicitat ajutorul Uniunii Europene, în cazul în care vor consuma orice șanse pentru stabilirea unui dialog cu puterea, a declarat fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, în cadrul Forumului Internațional Economic din Karpacz (Polonia).

„Dacă în perioada următoare vom observă că nu există nicio șansă pentru lansarea unui dialog, dacă va continua violența, voi solicita ajutor din partea statelor europene. O voi face deschis”, a spus Tihanovskaia.

“Solicităm tuturor statelor să ne respecte suveranitatea”, a adăugat ea, menționând că “s-ar putea ca în viitor să solicităm altor state să joace rolul de mediatori”.

Totodată, Tihanovskaia a subliniat că tot ce se întâmplă în Belarus “este exclusiv o problemă internă a țării”. “E de datoria noastră să rezolvăm aceste probleme. Trebuie să le rezolvă de sine stătător”, a declarat.

106
Tagurile:
Alexandr Lukașenko, Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus (137)
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Tihanovskaia este gata să devină liderul național al Belarusului
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Echipa lui Tihanovskaia a demarat formarea consiliului de preluare a puterii în Belarus
Guvernul Germaniei confirmă că a contactat-o pe Tihanovskaia
Tihanovskaia a anunțat începutul unei „revoluții pașnice” în Belarus
Tihanovskaia va vorbi în Parlamentul European
Tihanovskaia nu vrea să întrerupă acordurile de integrare cu Rusia
Tihanovskaia cere respectarea suveranității Belarusului
Tihanovskaia a comentat întrevederea dintre Lukașenko și Mișustin
Ursula von der Leyen

Comisia Europeană a dat undă verde certificatului COVID

28
Comisia Europeană a semnat în mod oficial legislația necesară certificatului digital COVID la nivelul UE

BRUXELLES, 15 iun – Sputnik. Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni, începând cu 1 iulie 2021, iar Comisia Europeană a finalizat planurile pentru lansarea acestuia. Toate statele membre vor avea la dispoziție șase săptămâni pentru a utiliza treptat documentele - care pot fi utilizate sub formă digitală sau pe hârtie.

Statele UE vor relaxa restricțiile pentru ca cetățenii complet vaccinați să poată călători >>>

Președintele Parlamentului European David Sassoli și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, precum și prim-ministrul portughez António Costa au arătat cu această ocazie că acest certificat digital COVID lansat la nivelul UE este un simbol al ceea ce reprezintă Europa, acea Europă care nu se clatină atunci când este pusă la încercare, considerând că reușita acestui certificat digital ar fi dovada faptului că la nivelul UE cel mai bine se lucrează împreună.

Sistem de eliberare a certificatelor electronice COVID în România de la 1 iulie >>>

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile, au mai arătat oficialii UE.

Teoretic, certificatul digital COVID al UE nu ar trebui să funcționeze pentru a opri libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească.

Certificatul va fi emis gratuit de autoritățile naționale și va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie. El va include și un cod QR. Documentul va dovedi că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent un rezultat negativ la testul COVID-19.

 

28
Tagurile:
Comisia Europeană, ue, Europa, COVID-19, Certificat de vaccinare
Тема:
Certificatul european COVID-19

Загрузка...
Deșeuri

Tone de deșeuri nemțești, în Portul Constanța Sud Agigea

56
Poliția de Frontieră Română informează că în Portul Constanța Sud Agigea a fost descoperit un container sosit din Germania, ce conținea peste 25 de tone de deșeuri care urmau să fie importate în România fără respectarea legii.

BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat un container ce conţinea peste 25 tone de deşeuri – cauciuc.

România, groapa de gunoi a Occidentului >>>

Ele urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale. 

NUCLEARA: ”Cadou” din Anglia pentru România: 17 containere cu deșeuri tratate chimic! >>>

Poliția de Frontieră informează că, ieri, 14 iunie 2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au identificat  un container, sosit din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Vâlcea care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat faptul că în container se aflau paleţi încărcaţi cu 25 de tone de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală, informează Poliția de Frontieră.

Măsura luată de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța a fost aceea de a nu permite importul pe teritoriul României, întrucât mărfurile sunt deșeuri.

Ipocrizia Olandei corupte: Schengen contra cost portul Constanța! >>>

Mai exact, ele nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi încălcarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate firmei. 

56
Tagurile:
Portul Constanța, deșeuri

Загрузка...