Poliția

Înjunghieri în serie într-un mare oraş britanic: tânăr de 27 de ani acuzat de crimă

302
Locuitorii unui mare oraş britanic au fost tulburaţi de mai multe incidente nefericite, având loc o serie de înjunghieri. Un suspect de 27 de ani a fost arestat şi este acuzat de șapte tentative de crimă și de o crimă.

BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik. Un tânăr de 27 de ani a fost acuzat de crimă și de șapte tentative de crimă, după o serie de înjunghieri în Birmingham.

Zephaniah McLeod, din Nately Grove, Selly Oak, Birmingham, va apărea miercuri la curtea magistraților din oraș, după atacuri cu cuțitul comise de acesta, în urma cărora a fost ucis un tânăr de 23 de ani, Jacob Billington, duminică, a declarat poliția din West Midlands, citată de The Telegraph.

Poliţia a declarat incident major după ce Billington a fost ucis și alte șapte persoane au fost înjunghiate în timpul unui atac în centrul orașului, care a durat aproximativ 90 de minute.

Două dintre victime rămân în stare critică, o femeie de 22 de ani fiind în stare gravă, dar stabilă. Un alt bărbat, de 30 de ani, rămâne în stare gravă în spital, în timp ce alți patru au fost externați.

Billington a fost înjunghiat mortal în Irving Street, Birmingham, în jurul orei 1:52 dimineața, în timp ce se afla cu vechi prieteni din Liverpool, care vizitau orașul. În urma unei examinări post-mortem, s-a stabilit că a murit din cauza unei lovituri cu cuţitul la gât.

Tânărul de 23 de ani, din Crosby, Merseyside, lucra ca stagiar la bibliotecă la Universitatea Sheffield Hallam, după ce a absolvit acolo și era, de asemenea, baterist într-o formație.

De asemenea, unul dintre prietenii lui Billington, Michael Callaghan, în vârstă de 23 de ani și coleg de trupă, a fost grav rănit în atac.

Ambii tineri participaseră anterior la Sacred Heart Catholic College din Crosby, unde s-au spus rugăciuni luni seara pentru familiile lor.

Trei persoane au fost arestate luni dimineaţa la o adresă din Selly Oak, persoane suspectate că ar fi asistat criminalul, însă au fost eliberate în așteptarea anchetei, a spus poliția.

302
Tagurile:
Crimă, Marea Britanie, Londra
Tematic
Două persoane au fost înjunghiate în centrul Londrei - poliția
Crimă la Londra în plină zi: bărbat înjunghiat mortal într-o loc aglomerat - VIDEO
„Epidemie” de crime la Londra – 11 oameni înjunghiaţi mortal doar în ultimele 2 săptămâni
Crime şocante la Londra: două persoane înjunghiate mortal
Vaccin

Majoritatea americanilor nu vor facă vaccinul Covid-19

47
(reînnoit 21:40 01.10.2020)
Deși pandemia a luat viața a peste 200.000 de oameni din SUA, mai puțin de 50% dintre americani vor să fie vaccinați împotriva Covid-19 dacă ar fi plătiți cu 100 de dolari.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. În Statele Unite, scepticismul în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19 este în creștere, mai puţin de jumătate dintre respondenți spunând că vor să fie vaccinaţi dacă li se oferă 100 de dolari, a dezvăluit un nou sondaj Axios-Ipsos, citat de Sputnik France.

Primul vaccin împotriva coronavirusului
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Din peste 1.000 de participanți, doar 44% au spus că vor să fie vaccinați cu condiția să primească în schimb 100 dolari. Doar 26% au spus că sunt pregătiți să plătească 100 de dolari pentru a primi vaccinul.

Totuşi, mai mult de jumătate au declarat că este mai „probabil” să îl primească dacă asigurarea lor de sănătate acoperă costul integral.

Același sondaj arată că oamenii ar fi mai încrezători dacă vaccinul ar fi recomandat de medicul lor personal (62%). De asemenea, aprobarea de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) i-ar face pe 54% dintre respondenți să aibă încredere într-un vaccin, în timp ce aprobarea din partea președintelui Donald Trump ar încuraja doar 19% dintre respondenți să aibă încredere în vaccin. De asemenea, majoritatea celor care s-au identificat drept republicani (60%) au spus că aprobarea președintelui nu i-ar determina să decidă dacă să primească sau nu vaccinul.

Situație epidemiologică

Statele Unite sunt cea mai afectată țară atât din punct de vedere al deceselor, cât și al numărului de cazuri, cu 206.959 decese la 7.233.946 de cazuri, potrivit Universității Johns-Hopkins. Cel puțin 2.840.688 de persoane au fost declarate vindecate.

Donald Trump a anunțat luni distribuirea în Statele Unite a 150 de milioane de teste rapide pentru depistarea coronavirusului în 15 minute, o metodă asemănătoare testelor de sarcină, mult mai rapidă decât testele moleculare utilizate de la începutul pandemiei.

47
Tagurile:
SUA, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
Rusia: A fost eliberat un patent pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19

Загрузка...

UK: unul din 200 de oameni are Covid-19 care e evoluţia

76
(reînnoit 18:35 01.10.2020)
Un studiu pe scară largă arată că eforturile guvernului britanic de a controla pandemia se poate să fi dat rezultate, deoarece persoanele infectate transmit virusul către mai puțini oameni. Totuşi, numărul total al infecţiilor a crescut.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au testat peste 80.000 de voluntari în perioada 18-26 septembrie. Rezultatele, compilate de organizația Ipsos MORI, arată că numărul de infecţii „a crescut substanțial la toate grupele de vârstă și în toate zonele țării”.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Cercetătorii implicaţi în studiu au concluzionat că mai mult de unul din 200 de persoane în Marea Britanie are Covid-19. Această cifră este mai mare decât cea din datele dintr-un studiu anterior realizat la sfârșitul lunii august şi începutul lunii septembrie, care arăta că au fost infectate 13 persoane la 10.000.

Totuși, în același timp, așa-numitul „număr R” - care indică, în medie, numărul de persoane către care fiecare persoană infectată transmite virusul - a scăzut de la 1,7 la 1,1. Acesta este un semn bun, spun cercetătorii, citaţi de RT

Paul Elliott, director al studiului Real-Time Assessment of Community Transmission (REACT), a declarat că ultimele studii oferă „dovezi timpurii care arată că s-ar putea să se fi încetinit creșterea de noi cazuri, sugerând că eforturile pentru controlul infecției sunt eficiente”.

Cu toate acestea, el a avertizat că „prevalența infectărilor este cea mai mare pe care am înregistrat-o până în prezent”, subliniind necesitatea măsurilor pentru reducerea răspândirii virusului.

Într-un interviu acordat Sky News, fostul ministrul al Sănătăţii, Jeremy Hunt, s-a referit la studiu ca la „o licărire de speranță” că Marea Britanie s-ar putea apropia de Italia, care în cele din urmă „a reuşit să împiedice răspândirea virusului în nordul țării”.

Un total de 7.108 cazuri noi au fost înregistrate miercuri în Marea Britanie, comparativ cu 7.143 în ziua precedentă, care a marcat cea mai mare creștere zilnică de la începutul focarului.

76
Tagurile:
UK, COVID-19
Tematic
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab

Загрузка...