Asteroizi

NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi de ce sunt greu de detectat

86
(reînnoit 22:13 08.09.2020)
NASA avertizează cu privire la 4 asteroizi cu diametrul de peste 20 de metri, care urmează să se apropie de Pământ, iar ESA a distribuit un video care arată cât de dificil este pentru sistemele de apărare planetară să detecteze aceste roci spațiale.

BUCUREŞTI, 8 sept – Sputnik. Primele două obiecte apropiate de Pământ (NEO) au fost observate doar în urmă cu o lună: 2020 PT4, care are 34 m în diametru, va trece la o distanță de 1,8 milioane de km, în timp ce 2020 RJ, de 24 m, cu o lungime de aproximativ trei autobuze din Londra, va trece la o distanță de 1,2 milioane de km.

Mai târziu, pe 12 septembrie 2020, RM15, care are aproximativ jumătate din mărimea statuii Libertății (43 m), va trece aproape de noi, la 35.000 km / h, din fericire, dincolo de Lună, la o distanță de 5,7 milioane de km, potrivit RT

De asemenea, pe 13 septembrie va urma asteroidul 2017 SUA, cu un diametru de 20 m, la o distanță de 6,6 milioane de km.

În acelaşi timp, Agenția Spațială Europeană (ESA) a distribuit imagini care arată cu ce lucrează oficialii noștri în apărarea planetară.

ESA estimează că noi cunoaştem 95% din toate obiectele care măsoară peste un kilometru în diametru din sistemul nostru solar.

Totuşi, acest număr scade drastic în privinţa obiectelor mai mici, fiind de circa 18.000 din aproximativ două milioane sau mai multe obiecte care măsoară în jur de 30 de metri, conform datelor ESA.

Pentru a arăta cât de dificil este să detectăm aceste obiecte mai mici în timp ce se îndreaptă spre planeta noastră, ESA a distribuit acest video cu un obiect denumit 2020 OM3, cu diametrul de aproximativ 40 m, care a trecut la o distanță de 10 milioane de km în iulie.

OM3 2020 apare ca un fir de lumină slabă, ceea ce ar putea explica alertele frecvente privind asteroizii recent detectați care se îndreaptă spre Pământ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
asteroizi, NASA
Proteste în SUA

Facebook are un plan în cazul unui haos după alegerile din SUA

6
(reînnoit 17:37 22.09.2020)
Facebook dispune de un plan de restricționare a conținutului în rețele de socializare în cazul unor tulburări sociale după alegerile prezidențiale din SUA.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Compania Facebook va lua niște „măsuri drastice și excepționale” pentru a limita răspândirea unui conținut pe platforma sa, în cazul în care alegerile prezidențiale din noiembrie în SUA vor provoca un haos sau dezordini, a declarat șeful secției politici și comunicări a Facebook, Nick Clegg, într-un interviu oferit Financial Times.

Potrivit lui Clegg, compania a elaborat un set de măsuri restrictive pentru a face față unor posibile “tulburări sociale”, dar și pentru a minimaliza “dilemele politice”, care ar putea apăra din cauza că buletinele depuse direct la secțiile de vot sunt numărate mai repede decât cele expediate prin poștă.

“Avem câteva opțiuni extreme, în cazul în care va apărea o situație de haos extremă sau violențe”, a declarat Clegg, fără a specifica despre ce măsuri este vorba.

Facebook a refuzat să ofere detaliile planului de control al conținutului, în legătură cu alegerile, pentru că răufăcătorii ar putea utiliza această informație pentru elaborarea unor măsuri.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 3 noiembrie. Actualul președinte, Donald Trump, candidează pentru cel de-al doilea mandat, oponentul său fiind candidatul din partea Partidului Democrat, Joe Biden.

6
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, Rezultate, SUA, alegeri, Facebook
Tematic
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Trump, inițiativă fulminantă, lovitură pentru ”progresiști”
Cine îi vrea moartea lui Trump? Președintele a primit otravă
Femeie arestată pentru tentativă de asasinare a lui Trump
Posibil o ultimă discuție între Trump și Putin înainte de alegerile din noiembrie

Загрузка...
Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Expert rus, despre mesajul lui Merkel, adresat ONU

21
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Mesajul video lui Merkel, adresat Adunării Generale a ONU reprezintă “un cuțit în spatele Rusiei” și exprimă dorința Germaniei de a deveni membru permanent al Consiliului de Securitate.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Declarația cancelarului german, Angela Merkel, în care se plânge că deciziile importante “sunt blocate prea des” în Consiliul de Securitate al ONU, și îndeamnă la o reformare a organizației, e o înțepătură a Rusiei, consideră fostul adjunct al secretarului general al ONU, adjunctul secretarului Camerei Societății Civile a Rusiei, Serghei Ordjonikidze. Totodată, ea și-a reiterat dorința ca Germania să participe la lucrările Consiliului de Securitate.

Mai devreme, într-un mesaj video, adresat Adunării Generale a ONU, Merkel a menționat că deciziile importante sunt “prea des” blocate în Consiliul de Securitate al ONU, a îndemnat la reformarea organizației și la o identificare mult mai eficientă a soluțiilor la provocările globale.

“Ne-a înțepat și totodată a menționat că vor să participe și ei la Consiliul de Securitate. Dacă încerci să te impui prea des, atunci vei auzi tot atât de des “nu”, iar acestor oameni nu le place când le spui „nu”. Americanii au propus, spre exemplu, un plan bilateral de limitare a armelor strategice și au spus: trebuie să-l acceptați și atât. Nu e serios deloc. De regulă, negocierile se poată nu doar o zi și nu doar o lună. De ce ar trebui să îmbrățișăm și să acceptăm orice propunere? Avem și noi interesele noastre”, a declarat Ordjonikidze agenției RIA Novosti.

Acesta a mai adăugat că sensul mesajului lui Merkel constă nu în anularea dreptului la veto în Consiliu de Securitate, ci în faptul ca “Germania de mai mult timp și insistent vrea să participe la activitatea acestui organ”.

“Odată ce nu reușesc să modifice Carta ONU, sunt aleși doar în calitate de membri nepermanenți. De fapt, sunt prezenți acolo”, a spus Ordjonikidze.

“În ceea ce privește reforma Consiliului de Securitate, e ceva cu totul logic. Lumea de azi se deosebește de lumea din 1945. Consider că e timpul pentru o astfel de reformă, însă nu trebuie să fie vorba exclusive de Germania. Nu. În rezolvarea unei multitudini de probleme ale lumii contemporane participă statele din Asia, Africa, America Latină. Observăm acest lucru în timpul soluționării a multor crize și conflicte. Iată de ce, desigur, extinderea Consiliului de Securitate trebuie să aibă loc în niște limite rationale, pentru ca acest organ să rămână unul funcțional”, a menționat expertul.

Consiliul de Securitate al ONU reprezintă o structură permanentă a organizației, pe seama căreia se află sarcina de a menține pacea și securitatea internațională. În Consiliul sunt reprezentate 15 state: cinci cu statut permanent și zece cu statut temporar. Membrii permanenți sunt: Rusia, SUA, Marea Britanie, China și Franța. Aceștia dețin dreptul de veto. Alți zece membri ai Consiliului sunt aleși pentru un mandat de doi ani. În luna octombrie, președinția Consiliului de Securitate al ONU va reveni Rusiei.

21
Tagurile:
Germania, ONU, Angela Merkel
Tematic
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA
VIDEO: Discursul lui Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU
Reprezentantul Crimeii, oprit să vorbească la Forumul ONU

Загрузка...