Donald Trump

Trump, declarația anului! în vileag și confirmă acuzațiile aduse afacerilor militare!

308
(reînnoit 16:10 08.09.2020)
Declarația lui Donald Trump astupă gura trâmbițelor isterice ale ”amenințărilor” - conflictele duse de lideri militari ai SUA, așa numiții ”șoimi ai războiului”, nu sunt decât pentru a îmbogăți companiile de armament.

BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik. La 60 de ani după ce marele președinte Dwight Eisenhower prevenea asupra pericolului, Donald Trump recunoaște adevărul: conflictele duse de lideri militari ai SUA, așa numiții ”șoimi ai războiului”, nu sunt decât pentru a îmbogăți companiile de armament!

”Oamenii din conducerea Pentagonului (…) vor să nu facă nimic altceva în afară de a purta războaie pentru ca toate acele companii minunate care fac bombe şi fac planuri şi fac orice altceva să fie în continuare fericite”, a declarat Trump la conferința de presă de la Casa Albă.

În 1961, comandantul trupelor americane din Al doilea război mondial, generalul Eisenhower, devenit președinte al SUA avertiza de amenințarea creșterii puterii militare, în paralel cu dezvoltarea fără precedent a industriei de război – și creșterea uriașă a acesteia asupra deciziilor SUA.

Iată un fragment premonitoriu din discursul președintelui Eisenhower, din 1961:

”Cheltuim anual pentru securitate militară mai mult decât venitul net al tuturor corporațiilor din Statele Unite. Această combinație a unui imens establishment militar și a unei mari industrii a armamentului este nouă în experiența americană. Influența totală - economică, politică, chiar spirituală - se simte în fiecare oraș, fiecare casă de stat, fiecare birou al guvernului federal. Recunoaștem nevoia imperativă pentru această dezvoltare. Cu toate acestea, nu trebuie să nu înțelegem implicațiile grave ale acesteia.

În consiliile de guvernare, trebuie să ne ferim de dobândirea influenței necontrolabile, fie dorită, fie nedorită, de către complexul industrial militar. Potențialul creșterii dezastruoase a puterii deplasate există și va persista.

Nu trebuie să lăsăm niciodată greutatea acestei combinații să pună în pericol libertățile sau procesele noastre democratice. Numai o cetățenie alertă și bine informată poate constrânge înțelegerea adecvată a imensului mecanism industrial și militar de apărare cu metodele și obiectivele noastre pașnice, astfel încât securitatea și libertatea să prospere împreună”.

Acum, preşedintele a formulat un discurs exact pe aceeași linie – dar, după aproape 60 de ani, el constată justețea spuselor ilustrului său predecesor.

”Nu spun că armata mă iubeşte - soldaţii mă iubesc, oamenii de la conducerea Pentagonului probabil că nu, pentru că ei vor să nu facă nimic altceva în afară de a purta războaie pentru ca toate acele companii minunate care fac bombe şi fac planuri şi fac orice altceva să fie în continuare fericite”, a declarat Donal Trump la Casa Albă.

Presa americană apreciază că această declarație vine pe fondul unei anume tensionări a relațiilor dintre președinte și oficiali NATO, dar și generali americani, implicați în politica imperialistă americană.

Politică bazată pe forța armată și având ca scop satisfacerea intereselor companiilor din industria militară privată.

Deocamdată nu avem cunoștință de reacții ale Pentagonului sau ale NATO. Dar, un fapt e cert – președintele confirmă că tot acest militarism, inclusiv războiul ”hibrid” bazat pe crearea și finanțarea unei stări de tensiune și o isterie a „pericolului” au un singur scop: banii!

Banii industriei private militare americane. Ceea ce vedem și la noi – în locul unei dorite colaborări economice, România e transformată, pe banii ei, într-o bază militară! Contra Rusiei, ca să o spunem pe șleau! Și, implicit, îi sunt distruse relații vechi de zeci de ani cu Rusia, China, state arabe etc.

Totul, repet, pentru banii companiilor private, așa cum recunoaște cum președintele Trump – și prevenea, acum 60 de ani, președintele Eisenhower.

Și da, declarația lui Donald Trump poate fi considerată declarația anului! Care astupă gura trâmbițelor isterice ale ”amenințărilor”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

308
Tagurile:
Trump
Imagine din arhivă

Noi rețineri la Minsk și în alte orașe ale Belarusului

73
(reînnoit 16:47 20.09.2020)
În centrul orașului Minsk, unde s-au adunat mai mulți protestatari, au loc rețineri, transmite corespondentul RIA Novosti de la fața locului. 

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Reținerea protestatarilor a fost confirmată de către Ministerul de Interne al Belarusului, care a precizat că operațiuni similare se desfășoară și în alte orașe, transmite RIA Novosti

„Mai bine de 10 persoane sunt reținute la Minsk, dar datele se actualizează. Sunt rețineri și în regiunile Belarusului, dar nu putem spune acum cu exactitate câți oameni au fost reținuți în total. (...) Toate reținerile sunt legate exclusiv cu încălcarea legislației privind întrunirile în masă”, a declarat ofițerul de presă al Ministerului de Interne al Belarusullui Olga Cemodanova pentru RIA Novosti. 

Astăzi, ca și în duminicile precedente, opoziția belarusă organizează tradiționalul marș de protest.

Mai mulți participanți care s-au adunat ngă stația de metrou Nemiga au fost dispersați. Acolo a ajuns o coloană de mașini ale forțelor de ordine din care au ieșit trupele OMON și au început reținerile. 

Aleksandr Lukașenko
Пресс-служба президента Республики Беларусь

Pe unele străzi din orașul Minsk circulația a fost sistată. 

Protestele masive au început în mai multe orașe din Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, care au fost câștigate de Lukașenko, potrivit datelor anunțate de Comisia Electorală Centrală a acestei țări, el obținând 80,1% din voturi. În primele zile, acțiunile au fost suprimate de forțele de ordine, împotriva protestatarilor care nu au fost de acord cu rezultatele fiind gaze lacrimogene, tunuri de apă, grenade de sunet și gloanțe de cauciuc. Apoi forțele de ordine au încetat să mai disperseze mitingurile și să folosească forța.

Conform datelor oficiale, peste 6,7 mii de persoane au fost reținute în primele zile. Potrivit raportului Ministerului Afacerilor Interne al Republicii, sute de persoane au fost rănite în timpul revoltelor, dintre care peste 130 de agenți de ordine. Autoritățile au confirmat oficial decesul a trei protestatari.

Pe de altă parte, în Belarus au loc acțiuni de protest în susținerea lui Aleksandr Lukașenko. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
Belarus, Rețineri, Minsk
Tematic
Putin recunoaște legitimitatea alegerilor prezidențiale din Belarus
Kremlinul nu are niciun canal de comunicare cu opoziția din Belarus
Tihanovskaia a anunțat începutul unei „revoluții pașnice” în Belarus
Proteste în Belarus: 91 de persoane, reținute în timpul manifestațiilor de sâmbătă
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

Forțele de securitate irakiene l-au reținut pe liderul ISIS

174
(reînnoit 15:15 20.09.2020)
Unul din liderii ”Statului Islamic” a fost reținut în capitala irakiană de către forțele de securitate.

BUCUREȘTI, 20 sep - Sputnik. Forțele de securitate irakiene au împiedicat o serie de atacuri teroriste în țară și l-au reținut pe unul dintre liderii grupului terorist ”Stat Islamic” în capitala Bagdad, anunță postul de televiziune Al-Sumaria, citând o declarație a serviciului de presă al organelor de securitate ale Irakului.

Oficialii securității naționale din Bagdad au organizat o ambuscadă asupra unuia dintre liderii ISIS din Irak, acesta pregătea atacuri teroriste asupra Arba'in (procesiunea memorială anuală a șiiților în a patruzecea zi de doliu Ashur).

La sfârșitul anului 2017, Bagdad a anunțat o victorie asupra IS * în țară, dar armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale antiteroriste și a unităților de miliție, continuă operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupărilor teroriste din anumite zone.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
ISIS, atac terorist, Irak
Tematic
Războiul în Irak și eșecul Americii: cum a fost posibil
Presa: SUA au adus o coloană de tehnică militară din Irak în Siria
După Irak, încă o țară vrea să scape de trupele americane de pe teritoriul său

Загрузка...
Супермаркет

Alimentele de calitate slabă cresc mortalitatea cu 7%

0
(reînnoit 18:40 20.09.2020)
Un studiu francez realizat pe baza datelor colectate în 10 țări europene de la peste 500.000 de participanți cu vârsta de peste 17 ani a confirmat că există o mortalitate mai mare în cazul consumului de produse alimentare de calitate slabă.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. O echipă de cercetători de la Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală (INSERM), Institutul Național de Cercetare în domeniul Agriculturii, Alimentației și Mediului (INRAE), Conservatorul Național de Arte și Profesii (CNAM) și Sorbonne Paris Nord au dezvăluit că consumul de alimente de proastă calitate creşte mortalitatea. Acest nou studiu a fost publicat pe 16 septembrie în British medical journal.

Mortalitate în creștere

„Oamenii care consumă alimente de o calitate nutrițională mai slabă vor avea o mortalitate crescută de aproximativ 7%”, a explicat, la Radio Europa 1, Mélanie Deschazaux, cercetător INSERM.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după cercetări efectuate pe 500.000 de persoane din 10 țări europene, timp de 17 ani.

Cercetătorii au analizat alimentaţia acestora în funcție de scorul nutrițional, un logo prezent tot mai des pe ambalajele alimentare, care clasifică produsele de la A la D, printr-un logo colorat în verde, portocaliu sau roșu, potrivit Sputnik France. Apoi aceştia au comparat aceste diete cu sănătatea consumatorilor.

Potrivit cercetătoarei Deschazaux, alimentele cu cea mai slabă clasificare sunt cele bogate în sare, zahăr, acizi grași saturați și, prin urmare, destul de sărace în fibre, fructe și legume sau proteine.

În ceea ce privește produsele clasificate cu portocaliu, dar mai ales în roșu, acestea ar putea provoca apariția cancerului și a bolilor cronice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
produse
Tematic
Marea Britanie interzice antenele 5G produse de Huawei
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Produse periculoase pentru slăbit

Загрузка...