Militari ai armatei SUA și avioane militare americane

Avioanele NATO simulează atacuri cu rachete împotriva Rusiei ministrul rus al Apărării

735
Forțele aeriene ale blocului militar NATO nu numai că și-au intensificat activitățile de supraveghere de-a lungul granițelor Rusiei, dar se antrenează tot mai intens în ultima vreme pentru potențiale atacuri împotriva acesteia, spune ministrul rus al Apărării.

BUCUREŞTI, 7 sept – Sputnik. Vorbind duminică la televiziunea națională, ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a constatat o creștere accentuată a numărului de zboruri de supraveghere și pentru exerciţii militare testând frontierele și apărarea aeriană a Rusiei. Luna trecută, astfel de activități au crescut cu aproximativ 30% comparativ cu august 2019.

Mai mult, avioanele blocului s-au antrenat activ pentru efectuarea de atacuri aeriene, devenind o rutină simularea de lansări de rachete asupra unor ţinte din țară, a dezvăluit Shoigu, citat de RT

„Cel mai alarmant lucru este că, dacă mai devreme - chiar dacă nu atât de frecvent - erau în principal avioane de recunoaștere, acum au lansat zboruri regulate de antrenament ale unui număr mare de avioane, în timpul cărora sunt simulate lansări de rachete”, a declarat ministrul rus.

În ultimele săptămâni, au avut loc mai multe incidente între avioanele rusești și NATO în imediata apropiere a granițelor țării. Cel mai recent a avut loc vineri, când trei bombardiere strategice B-52H ale Forțelor Aeriene ale SUA cu capacitate nucleară s-au apropiat de granița Rusiei prin spațiul aerian ucrainean. Bombardierele au fost interceptate de opt avioane ruseşti de luptă și au fost îndepărtate de graniță.

Un alt incident care a implicat bombardiere strategice americane a avut loc la sfârșitul lunii august, când un B-52H a fost interceptat de un avion rusesc de vânătoare Su-27 deasupra Mării Baltice. Incidentul a provocat un scandal mai amplu la nivel internațional, întrucât o altă țară NATO, Danemarca, a susținut că aeronava rusească ar fi încălcat frontierele țării în timp ce urmărea avionul SUA. Totuşi, Moscova a negat ferm acuzațiile, subliniind că interceptarea a avut loc în spațiul aerian internațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

735
Tagurile:
NATO, Avioane
Tematic
Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA
Avioanele rusești au interceptat două avioane-spion ale SUA deasupra Mării Negre
Flota rusă a Mării Negre monitorizează nave şi avioane NATO care participă la exerciții
Avioane americane interceptate şi escortate de avioanul rusesc Su-30 deasupra Mării Negre
A doua interceptare în 24 de ore: încă trei avioane de spionaj aproape de granițele Rusiei
Avioane-spion ale Franței și Marii Britanii, interceptate deasupra Mării Negre
Avionul rusesc Su-27 a interceptat două avioane americane deasupra Mării Negre
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

210
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

210
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

127
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

127

Загрузка...

Efectele vremii în România: oameni și animale evacuate