Incendiu de vegetație în California

VIDEO: Situație de urgență în California - incendii devastatoare

90
Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat stare de urgență în cinci comitate, deoarece incendiile în mișcare rapidă continuă să amenințe vieți și case.

CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Pe fondul unui val de căldură fără precedent, operatorii de rețea din California au avertizat, de asemenea, cu privire la posibile întreruperi de energie electrică. Stare de Urgență a fost anunțată în comitatele californiene Fresno, Madera, Mariposa, San Bernardino și San Diego, potrivit unei declarații făcute duminică târziu.

​Miscarea a fost determinată de un incendiu masiv din Creek, care a mistuit peste 18.000 de hectare în weekend, blocând drumuri și forțând evacuările în Fresno. Aproximativ 15.000 de pompieri au luptat cu flăcările duminică după-amiază.

Peste 200 de persoane au fost izolate complet de la rutele de evacuare și au trebuit să fie transportate în siguranță de un elicopter al gărzii naționale din California. Douăzeci dintre ei au suferit răni și au fost duși la spitale.

​În afară de incendiul din Creek, cel puțin două focare majore se dezlănțuie în tot statul, potrivit Departamentului Forestier și Protecție împotriva Incendiilor din California. Unul dintre ele a fost cauzat de neglijență la o petrecere, declanșat de un dispozitiv pirotehnic generator de fum.

​Pe fondul unui val de căldură fără precedent, temperatura a atins recordul de 49 grade C (121 grade F) duminică în Comitatul Los Angeles, potrivit Serviciului Național Meteorologic, în timp ce operatorii rețelei electrice au avertizat clienții cu privire la potențiale întreruperi de energie electrică și i-au îndemnat să-și conserveze energia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
California, Incendii
Le ministre français de l'Economie Emmanuel Macron

Macron: cooperarea cu Rusia, necesară pentru pacea în Europa

7
Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre necesitatea cooperării cu Rusia pentru a asigura pacea în Europa. În plus, el a spus că țara sa nu l-a recunoscut pe Alexander Lukașenko drept președinte ales în Belarus.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. În timpul vizitei sale în Lituania, preşedintele Franţei Emmanuel Macron a vorbit în favoarea unui dialog cu Rusia. Potrivit acestuia, este importantă cooperarea cu Rusia pentru a menţine pacea în Europa.

Președintele Franței Emmanuel Macron
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Președintele francez a făcut declaraţia luni, 28 septembrie, în cadrul conferinței de presă din prima zi a vizitei sale în Lituania, care este prima oprire în turneul său în țările baltice, potrivit Sputnik France

În plus, Emmanuel Macron a subliniat că Franța și Rusia împart o istorie, precum și o geografie, afirmând că nu poate fi ignorată apropierea dintre cele două ţări.

Revenind la această ţară vecină, președintele francez a făcut referire la un dialog lipsit de sfidare sau naivitate, menționând respectul faţă de Rusia.

Macron, despre Belarus

Franța este de acord cu Lituania și nu-l recunoaște pe Alexander Lukashenko drept președinte ales în Belarus, a mai spus Macron.

De asemenea, preşedintele francez a declarat că este în favoarea impunerii rapide de sancțiuni împotriva Belarusului și a medierii OSCE pentru rezolvarea situaţiei din această țară.

7
Tagurile:
Europa, Rusia, Emmanuel Macron

Загрузка...
Mihail Gorbaciov

Gorbaciov a oferit un sfat viitorului președinte al SUA

78
Fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a oferit un sfat învingătorului în cursa prezidențiale din SUA.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik. Fostul președintele URSS, Mihail Gorbaciov, într-un interviu oferit publicației Times, a îndemnat viitorul învingător în cursa prezidențială din SUA să organizeze fără nicio tărăgănare o întrevedere cu Vladimir Putin.

Президент РФ Владимир Путин
© Sputnik / Алексей Дружинин

Fostul lider sovietic și-a exprimat temerile că o cursă a înarmărilor ar putea scăpa de sub control.

“Situația este una îngrijorătoare. Indiferent care va fi rezultatul alegerilor, trebuie să reluăm dialogul pentru a ieși din actuala stare de îngheț. Este nevoie de un nou impuls din partea președinții ambelor țări”, consideră Gorbaciov.

Acesta consideră că Rusia și Statele Unite trebuie să organizeze un “al doilea Reykjavik”, având în vedere întrevederea lui cu Ronald Reagan în Islanda, în 1986.

“Relațiile între Uniunea Sovietică și SUA la mijlocul anilor 80 au fost mult mai dificile decât sunt acum. Însă atunci am reușit să găsit o ieșire cu ajutorul încrederii, înțelegerii și stabilirii raporturilor reciproce”, subliniază fostul președintele al URSS.

Gorbaciov a declarat că este deosebit de îngrijorat în privința planurilor americane de crearea a unei noi arme nucleare.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în Statele Unite pe 3 noiembrie. Donald Trump candidează pentru cel de-al doilea mandat și concurează cu candidatul din partea Partidului Democrat, Joe Biden.

Tratatul cu privire la reducerea armelor strategice ofensive (New Start, SNV-3) reprezintă singurul acord între Rusia și SUA cu privire la reducere a înarmărilor. Documentul expiră pe 5 februarie 2021. Anterior, Putin a propus prelungirea acordului cu cinci ani, fără precondiții. Cu toate acestea, Casa Albă a subliniat la diverse niveluri că este nevoie de includerea Chinei în negocieri, pentru elaborarea unui nou acord nuclear trilateral între Moscova, Beijing și Washington. China respinge acestă idee.

Autoritățile ruse menționează că Moscova nu observă o predispoziție din partea SUA de a prelungi New Start. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a subliniat anterior că Rusia nu va îndeplini cerințele nerealizabile ale partenerilor americani, inclusiv, în ceea ce privește participarea Chinei.

78
Tagurile:
Mihail Gorbaciov
Tematic
Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
Cum a încercat Ceaușescu să-l înlăture pe Gorbaciov de la putere
Gorbaciov: Cum putea fi evitată destrămarea URSS
Fostul lider al Germaniei de Est: Am avut prea multă încredere în Gorbaciov
Gorbaciov: Cine se face vinovat de destrămarea URSS
Mihail Gorbaciov: un nou război rece amenință să distrugă lumea civilizată
Steinmeier i-a adus mulțumiri lui Gorbaciov pentru aportul la reunificarea Germaniei

Загрузка...