Virus

Riscul unei noi pandemii: avertizarea unui renumit virusolog

283
Un nou tip de gripă s-ar putea răspândi în întreaga lume, despre acest lucru ne atenționează fostul ministru al învățământului superior din Iordania, virusologul Azami Mohafaza.

BUCUREȘTI, 02 sep – Sputnik. Lupta împotriva unei pandemii este posibilă fără o izolare totală, trebuie învățat să trăiești cu viruși, respectând măsuri de protecție, a declarat fostul ministru al învățământului superior din Iordania, virusologul Azami Mohafaza într-un interviu acordat RIA Novosti

"Dacă pandemia globală a virusului se repetă, închiderea (țărilor) nu va fi soluția potrivită. Trebuie să învățăm să facem față virusurilor. Acum (în Iordania) virusul există și este răspândit, dar nu există o închidere masivă și nu vedem zeci de mii de cazuri de infecție, dacă luăm anumite măsuri, cum ar fi identificarea bolii, izolarea pacienților și a cetățenilor în contact cu aceștia. De asemenea, respectarea mijloacelor epidemiologice de protecție, inclusiv menținerea curată și purtarea măștilor, respectarea distanței sociale în locurile publice - acest lucru este suficient pentru a trăi cu virusul, - a spus Mohafaza.

Răspunzând întrebării dacă există temeri cu privire la o nouă pandemie în lume, el a remarcat că s-ar putea răspândi un nou tip de gripă. În opinia sa, infecția cu coronavirus este o boală care va fi prezentă în mod constant în rândul populației lumii.

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat despre un focar al unei noi infecții cu coronavirus drept pandemie COVID-19. Conform celor mai recente date ale OMS , în lume au fost identificate aproximativ 25,3 milioane de cazuri de infecție, aproape 848 de mii de oameni au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

283
Tagurile:
Pandemie, virus
Tematic
Dezastru în turism: 29 de români și bulgari, descoperiți cu virus la intrarea în Grecia
Lecție pentru ”puterile lumii”: ”Toate fițele "geostrategice" sunt anulate de un... virus”
Pe China o așteaptă „răzbunarea pentru virus” - detalii
Wang Yi

China spune adevărul în față în evoluția conflictului din Gaza

121
(reînnoit 07:00 17.05.2021)
Stagnarea deciziei internaționale în cazul conflictului din Gaza are o cauză clară – iar China arunca adevărul în fața opiniei publice internaționale

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Evoluția periculoasă a conflictului din Israel și Gaza a necesitat trei întâlniri ale Consiliului de Securitate al ONU. Totuși, nu s-a putut ajunge la un rezultat – la o poziție comună.

Cauza a fost dezvăluită de ministrul chinez de Externe, Wang Yi, care a spus clar: obstrucționarea de către SUA a unei decizii.

 ”Consiliul de securitate trebuie să ia măsuri, dar din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu ajuns la un consens”, a declarat ministrul chinez de Externe.

Șeful diplomației chineze a cerut în acest sens ca Washingtonul să-şi asume responsabilitățile la ONU.

 Wang Yi a atras atenția că Republica Populară China a propus, încă de acum o săptămână, un proiect de rezoluție, alături de Norvegia şi Tunisia.

Reamintim că, până la ora actuală, conflictul din Israel și Gaza a produs aproape 200 de morți, dintre care peste 50 de copii, peste 1500 de răniți și pagube materiale imense.

În plus, evoluția conflictului devine din ce în ce mai periculoasă, susțin analiștii politici și militari.

121
Tagurile:
China, Fâșia Gaza, Israel, Palestina, conflict

Загрузка...
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano

Papa Francisc, reacție puternică după dezastrul din Gaza și Israel

231
(reînnoit 18:46 16.05.2021)
Capul Bisericii Catolice reacționează după ultimele evoluții ale conflictului din Orientul Mijlociu – o intervenție mai puțin obișnuită

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. În cadrul mesajului său duminical rostit din balconul din Piaţa Sfântul Petru, Papa a transmis un mesaj părților implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

”Urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile - ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere”, a spus Papa Francisc, subliniind – ”Prea mulţi morţi nevinovaţi, chiar şi copii, acest lucru fiind teribil şi inacceptabil!”.

Esența mesajului Papei Francisc este ”Moartea (copii)lor este un semn că nu vrem să construim viitorul, ci vrem să-l distrugem”.

”Unde va duce ura şi răzbunarea?”, întreabă Papa Francisc. ”Ne gândim cu adevărat la construirea păcii prin distrugerea celuilalt?”.

Apelul Sanctității Sale este mișcător: ”Dumnezeu a creat fiinţe umane egale - în numele lui Dumnezeu, fac apel la calm şi le cer celor care au responsabilitatea să oprească ciocnirea armelor şi să parcurgă cărările păcii, tot cu ajutorul unității internaționale”.

Și azi, duminică, în perioadă de mari sărbători pentru cele trei mari religii avraamice, bilanțul este înfricoșător: cel puţin 33 de palestinieni, între care 8 copii, au fost ucişi în bombardamentele asupra unui cartier din Gaza, conform datelor oficiale palestiniene.

Conform acelorași surse, în total au fost uciși 52 de copii, printre cei 181 de palestinieni, în urma raidurilor armatei israeliene.

 

 

231
Tagurile:
Palestina, Israel, Mesaj, Papa Francisc

Загрузка...
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae, despre vaccinați și ”snobi cu pretenții de intelectuali”

0
(reînnoit 07:35 17.05.2021)
Una dintre cele mai ciudate decizii de după relaxare a generat multe reacții – iar Șerban Nicolae este vârf de lance

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Greu de înțeles decizia directorului Teatrului Național București, Ion Caramitru, de a inaugura ”marea relaxare” cu spectacolul ”Dineu cu proști”, piesa francezului Francis Veber. Un spectacol la care au avut acces doar… vaccinații!

Decizia pare ciudată pentru că Ion Caramitru are suficientă experiență politică pentru a intui că politicienii de frunte se vor înghesui să vină, pentru că ”dă bine” – iar titlul spectacolului se răsfrânge automat asupra celor prezenți.

Ceea ce s-a și întâmplat – iar mass media și mediul online abundă în ironii la adresa spectatorilor ”de elită”.

Una dintre reacțiile cele mai spumoase a fost a lui Șerban Nicolae care parafrazează titlul: ”DINEU CU INTELIGENȚI”.

De fapt, textul lui Șerban Nicolae e alcătuit din câteva observații și reflecții la ceea ce s-a văzut în sala TNB. 

”Persoanele vaccinate (presupus imunizate) stau cu masca pusă. De ce? Erau în pericol?”, întreabă Șerban Nicolae – subliniind inexplicabilul și ridicolul situației.

La fel de absurdă este imaginea sălii ocupate ”conform normelor de distanțare”: ”Se ocupă doar până la 70% din locurile sălii. De ce? Locurile neocupate sunt oricum grupate în câteva zone distincte ale sălii”.

”Artiștii (inclusiv persoanele din echipa de suport tehnic) nu sunt toți vaccinați. De ce? Pe scenă (și în spatele acesteia) se aplică alte reguli de protecție sanitară?”, întreabă Șerban Nicolae.

Și, ca să nu-i uite pe spectatorii vizați, Șerban Nicolae consideră că actorul din rolul principal ”genialul Horațiu Mălăele a simțit cum scena se extinde la întreaga sală, având în vedere că piesa e despre un dineu organizat de o "elită" de snobi cu pretenții de intelectuali, care voiau să râdă de un prost”.

În fine, ca o cireașă de pe tortul scepticului experiment, fostul senator apreciază și că există o ”parte bună”: ”Cei mai mulți dintre oficiali erau pentru prima dată la un spectacol de teatru. Măcar așa...”

O propunere pentru Șerban Nicolae – poate că imagini cu derularea spectacolului de la București ar trebui trimise lui Francis Veber, care poate nu numai că s-ar distra – dar poate ar scrie o continuare a piesei.

0
Tagurile:
Teatrul Național, Spectacol, vaccinare, Șerban Nicolae

Загрузка...