Coronavirus în Germania

Germania nu va impune carantina națională în ciuda creșterii numărului de infecții

63
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat că Germania nu va avea nevoie de o nouă carantină impusă la nivel național în timpul iernii pentru a ține sub control pandemia.

BRUXELLES, 2 sept - Sputnik. Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a precizat că Germania nu va impune o nouă carantină la nivel național în contextul îngrijorărilor legate de creșterea din ultima vreme a bilanțului infecțiilor și al deceselor cauzate de COVID-19.

Chiar dacă în prima perioadă, Germania s-a descurcat mai bine decât alte țări europene în a controla epidemia, în ultima perioadă au apărut temeri legate de izbucnirea unui al doilea val în această țară.

De aceea, ministrul sănătății german spune că, deși hotărârea de a impune o carantină națională în luna martie a fost decizia corectă la momentul respectiv, o astfel de măsură nu va mai fi necesară, precizând că experții și politicienii învață lucruri noi despre virus în fiecare zi.

„Cu siguranță nu va mai fi nevoie să facem asta la nivel național”, a declarat Spahn, adăugând că autoritățile regionale ar putea gestiona focarele.

El a declarat că „putem intra în toamnă și iarnă cu încredere”, precizând că nu va fi necesară reintroducerea restricțiilor de vizită la azilurile de îngrijire a bătrânilor și că situația poate fi ținută sub control și în magazine cu ajutorul distanțării sociale și al măștilor.

El le-a cerut însă germanilor să respecte măsurile de igienă precum spălatul pe mâini și purtatul măștilor și a atras atenția că cele mai periculoase sunt socializările și momentele în care oamenii sărbătoresc împreună.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat săptămâna trecută că pandemia se va înrăutăți cel mai probabil în cursul iernii și s-a întâlnit cu reprezentanții landurilor pentru a se pune de acord cu privire la menținerea școlilor în funcțiune și a interzicerii până la sfârșitul anului a evenimentelor publice majore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

63
Tagurile:
carantină, Germania
Tematic
Cazul lui Navalnîi: Reacția medicilor din Omsk la declarațiile spitalului din Germania
Nou record de cazuri Covid 19 în Germania: care este cauza
Germania, în stare de șoc! Posibil atac terorist pe o autostradă
Românii din Germania: data când va începe programul de imunizare împotriva Covid-19
Germania: venitul universal de bază de 1.200€ pe lună – câte persoane îl vor primi -studiu
Germania se vrea mediatoare între Turcia și Grecia
Ultima oră: Marcel Vela evită să răspundă în cazul traficului de muncitori în Germania
Zlatan Ibrahimovic

VIDEO: AC Milan-Bologna - Zlatan Ibrahimovic, eroul meciului

32
Starul suedez Zlatan Ibrahimovic va face 39 de ani pe 3 octombrie. Chiar și așa, el a fost cel mai bun jucător a lui AC Milan în prima etapă din Serie A cu Bologna, scor 2-0.

Ibrahimovic a hărțuit tot timpul apărarea adversă și în minutul 35 a deschis scorul cu o lovitură de cap după o centrare a lui Theo Hernandez. Vedeta lui Milan a ieșit la rampă și în minutul 50, când a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri.

Oaspeții s-au trezit doar pe final, dar n-au reușit să marcheze golul de onoare. La Milan, portarul român Ciprian Tătărușanu a fost rezervă. Tătărușanu a semnat cu AC Milan în această vară și va câștiga 1,2 milioane de euro pe an.

Următoarele meciuri din Serie A vor avea loc sâmbătă, 26 septembrie. Echipa lui Artur Ioniță, Benevento va juca pe terenul Sampdoriei.

32
Tagurile:
AC Milan

Загрузка...
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

219
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

219
Tagurile:
mormânt, lichidat, China

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România

Alegeri locale 2020: care este procedura de vot

0
Autoritatea Electorală Permanentă a informat asupra procedurii de votare în cadrul alegerilor locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. Potrivit AEP, cetățenii români pot vota cu cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării.

În cazul cetățenilor Uniunii Europene, aceștia pot vota cu orice document valabil care le atestă identitatea.

AEP anunță că votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7.00 – 21.00, iar la ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.

Alegătorii care, la ora 21:00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Procedura de votare

La intrarea în secția de votare, alegătorul prezintă operatorului de calculator al secției de votare actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. După ce prezintă actul de identitate operatorului de calculator, alegătorul semnează în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară, după caz, primește buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea "VOTAT".

Alegeri europarlamentare 2019
© AP Photo / Vadim Ghirda

Persoanele care nu se regăsesc în listele electorale permanente, dar pot dovedi cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective, vor fi înscrise în lista electorală suplimentară.

Fiecare alegător va primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean.

În București, fiecare votant va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea "VOTAT" în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează.

După ce a votat, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară şi introduce fiecare buletin de vot în urna corespunzătoare.

Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.

În cazul în care buletinul de vot se deschide în aşa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează şi se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot, făcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal al operaţiunilor de votare.

Alegătorul restituie preşedintelui ștampila cu menţiunea "VOTAT", iar acesta o aplică pe actul de identitate, menţionând şi data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărţii de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului.

În situaţia în care alegătorul, din motive bine întemeiate, constatate de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate semna în lista electorală, preşedintele face o menţiune în lista electorală, confirmată prin semnătura sa şi a încă unui membru al biroului electoral.

0
Tagurile:
vot, alegeri locale

Загрузка...