Suedia, drapel, Palatul Regal

OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19

516
Organizația Mondială a Sănătății laudă măsurile de restricții soft aplicate de Suedia pentru limitarea răspândirii coronavirusului și recomandă altor țări să urmeze pe viitor aceeași cale.

CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Strategia Suediei de a introduce restricții ușoare pentru combaterea pandemiei coronavirusului pe termen lung ar trebui să fie un model pentru alte state. Această opinie a fost exprimată, într-un interviu acordat postului de radio Magic, de către trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr. David Nabarro, transmite RIA Novosti.

Trimisul special a spus că autoritățile acestei țări s-au bazat pe conștiinciozitatea populației, neintroducând măsuri restrictive severe. Potrivit acestuia, o strategie similară ar trebui urmată de alte state în viitor.

Autoritățile suedeze nu au impus măsuri stricte de carantină, îndemnând oamenii să mențină distanța socială și, dacă este posibil, să lucreze de la distanță. Școlile, grădinițele și restaurantele au rămas deschise, dar toate evenimentele publice au fost anulate. Economia suedeză, la fel ca economiile din alte țări, a resimțit consecințele negative ale pandemiei - rata șomajului în vara anului 2020 a ajuns la aproape 9%, scăderea PIB-ului este prognozată la 7%. Numărul cazurilor detectate de infecție cu coronavirus în Suedia a depășit 87 de mii, mai mult de 5,8 mii persoane au murit.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Anterior, reprezentantul OMS în Rusia, Melita Vuinovich, a spus că sistemul de sănătate al țării a făcut tot posibilul pentru a avea resursele necesare pentru a trata toți oamenii de coronavirus. Ea a menționat că până acum sistemul rus de îngrijire a sănătății a răspuns bine la numărul de cazuri de coronavirus. Vorbind despre posibilitatea unui al doilea val de coronavirus în Rusia, reprezentantul OMS și-a exprimat opinia că sistemul de sănătate rusesc este pregătit pentru acest lucru.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul noii infecții de coronavirus COVID-19 drept pandemie. Conform celor mai recente date ale OMS, în lume au fost identificate aproximativ 24,5 milioane de cazuri de infectare, aproape 833 de mii de oameni au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

516
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, restrictii, Suedia, OMS
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Isral

VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

93
Sute de protestatari au ocupat străzile din centrul orașului Tel Aviv pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de doilea blocaj care va restricționa drastic mobilitatea oamenilor, va închide majoritatea afacerilor și va impune regulile de distanțare socială.

BUCUREŞTI, 18 sept – Sputnik. Mitingul antiblocare, la care s-au adunat sute de oameni, a început joi la Tel Aviv, la puţin timp după ce guvernul a lansat un set de măsuri, pregătindu-se pentru un al doilea blocaj din cauza Covid-19. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a subliniat că măsura este necesară, deoarece spitalele „au ridicat steagul roșu” după o creștere semnificativă a cazurilor noi de Covid-19.

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19
© Sputnik / пресс-служба Минздрава РФ

Protestatarii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de perspectiva de a trăi sub un alt blocaj, care le va impune să rămână pe o rază de 500 de metri în jurul caselor lor, va interzice adunările a mai mult de 10 persoane în interior și va închide efectiv școlile, restaurantele, centrele comerciale și alte locuri publice, potrivit RT

„Blocarea este în scopul de a ne transforma în oi supuse, cu libertăţile suprimate”, a declarat un protestatar pe nume Dikla pentru agenția video Ruptly RT. Măsurile de carantină sunt impuse „pentru a încerca să ne distrugă”, a exclamat aceasta.

Protestatarii au afișat pancarte și bannere cu mesaje împotriva măsurilor de blocare, insistând asupra faptului că măsurile împotriva coronavirusului sunt excesive.

Alte persoane care s-au alăturat protestului au spus că israelienii „s-au saturat cu adevărat” de această situaţie. Oamenii se vor trezi într-o situație în care toată lumea „nu va face decât să cerşească un vaccin”, a spus un alt protestatar. „Dar suntem conștienți de acest lucru acum și nu vom face niciun vaccin”, a adăugat acesta.

Israelul a raportat peste 175.200 de cazuri și peste 1.160 de decese, oficialii fiind îngrijorați că rata mortalității ar putea crește, deoarece numărul de cazuri noi a crescut recent la peste 5.000 pe zi.

Pe lângă aceasta, autoritățile se tem că coronavirusul s-ar putea răspândi după perioada sărbătorii Marea Zi Sfântă a evreilor, când familiile și prietenii se adună, în mod obişnuit, în interior. Noul set de reguli prevede că „mersul la rugăciuni, chiar și în timpul sărbătorilor, este supus regulii respectării distanţei de 500 de metri”.

93
Tagurile:
coronavirus, Israel
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Tematic
Scade numărul cazurilor de coronavirus: 692 de noi infectați
Coronavirus în România, 17 septembrie: situația la zi
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Coronavirus în România, 18 septembrie: situația infectărilor

Загрузка...
Proteste în Minsk

Deputat german: Nu trebuie impunem Belarusului „viziunea occidentală”

78
Deputatul bundestagului german consideră că Occidentul nu trebuie să-i impună Belarusului propria viziune a democrației. În caz contrar, consecințele pentru această țară ar putea fi dezastruoase.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Deputatul bundestagului Germaniei, din partea „Alternativei pentru Germania”, membrul comisiei pentru afacerile internaționale, Waldemar Herdt, a îndemnat să nu se impune Belarusului “o viziune occidentală asupra democrației”. În opinia lui, în caz contrar, acest lucru ar putea avea consecințe triste.

Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus
© AP Photo / State TV and Radio Company of Belarus

Anterior, Parlamentul European a declarat că “reprezentantul provizoriu al poporului belarus” este consiliul coordonator al opoziției din Belarus și că susține desfășurarea unor noi alegeri în această republică. În textul rezoluției, adoptat la sesiunea plenară a Parlamentului European și publicat pe site-ul oficial al instituției, se menționează că PE nu recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus și nu-l consideră pe Aleksandr Lukașenko un președinte legitim. De asemenea, în document se menționează că PE susține aplicarea unor sancțiuni împotriva acestuia.

“Comportamentul și strategia statelor occidentale în raport cu Belarus este identică cu cea în raport cu Siria, Ucraina, Libia. Dacă ar fi să privim care au fost consecințele tentativelor de a exporta viziunea occidentală asupra democrației în alte state, vom observa că rezultatele au fost dezastruoase”, a declarat Herdt agenției RIA Novosti.

Potrivit lui, Libia este distrusă, în Siria e război, foamete, milioane de refugiați.

“În Ucraina viața nu a devenit mai bună, populația emigrează, nivelul de viață a cetățenilor e o catastrofă totală și dacă nu ar exista injecții financiare din afară, această țara ar dispărea. Iată de ce nu este greu să ne imaginăm ce s-ar putea întâmpla cu Belarus”, a subliniat Herdt.

În opinia deputatului german, Belarusul a încercat întotdeauna să fie o punte între Occident și Rusia.

“Acum această a fost demolată din partea noastră. Soarta unei țări nu trebuie decisă pe străzi, mai ales de cei plătiți”, a spus Herdt.
78
Tagurile:
Germania, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus

Загрузка...
Dorian Popa

Dorian Popa, poveste de viață: l-a marcat profund

0
(reînnoit 20:07 18.09.2020)
Cunoscutul cântăreț a povestit amănunte neștiute de publicul larg despre copilăria sa, marcate de separarea părinților săi, tocmai când avea mai multă nevoie de amândoi.

BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Dorian Popa este cunoscut publicului din România datorită deselor sale apariții atât la televiziune, cât și în mediul online. El are un succes incredibil atât pe Youtube, cât și pe Instagram, unde a depășit două milioane de urmăritori.

Viața artistului Dorian Popa nu a fost una simplă și lipsită de griji așa cum ar putea crede cineva văzându-l pe tânărul artist mereu cu zâmbetul pe buze.

Dimpotrivă, Dorian a avut o adolescență marcată de separarea părinților săi.

Artistul are numai cuvinte de laudă la adresa mamei sale, despre care spune că este o ”super eroină” care a reușit să crească doi bărbați, în ciuda contextului greu.

Tatăl său s-a separat de familie când Dorian Popa avea 14 ani. Problema nu a fost separarea, ci momentul în care aceasta a început să devină evidentă numai din partea lui.

”Ori albă ori neagră, când mama spunea că se poate și gri. (...) Am rămas alături de mama. A devenit și mamă și tată, a făcut față cu brio. A ținut foarte mult la educația noastră, o respect mult. Au trecut anii, îi mulțumesc pentru educația oferită!”, a spus Dorian Popa

În urmă cu ceva timp, mama artistului spunea că a fost ajutată și de bunici, dar că rolul de mamă și tată la un loc i-a plăcut.

”Tatăl lui ne-a părăsit, am suferit, dar sunt o luptătoare”, spunea mama lui Dorian Popa.
0

Загрузка...