Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier

Steinmeier le-a mulțumit polițiștilor pentru apărarea Bundestagul de protestatari

57
(reînnoit 17:33 31.08.2020)
Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, le-a mulțumit polițiștilor care au apărat parlamentul german de protestatari și a acuzat manifestanții de complicitate cu neonaziștii.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, și-a exprimat recunoștința celor trei polițiști care au prevenit un atac asupra Bundestagului în timpul protestelor de sâmbătă. Șeful statului german a făcut această declarație în timpul unei întrevederi cu reprezentanții structurilor de forță la Palatul Bellevue, reședința prezidențială.

“Faptul că nu a avut loc o escaladare (în Berlin) se datorează poliției berlineze, altor landuri și a federației. Voi, polițiștii, ați asigurat faptul ca zeci de mii de oameni să-și poată realiza dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea de exprimare... În condiții extrem de dificile, ați dispersat demonstrația și ați asigurat supremația legii. Vreau să vă exprim vouă, polițiștilor, recunoștința, respectul pentru operațiunea desfășurată și comportamentul exemplar”, a declarat Steinmeier.

Sâmbătă și duminică, în Berlin au avut loc manifestații de protest, organizate de oponenții măsurilor restrictive legate de pandemia de coronavirus. Sâmbătă, în oraș au fost reținute 316 de persoane, împotriva 131 au fost înaintate acuzații, 33 de polițiști au fost răniți. În timpul protestelor în preajma Bundestagului german, mulțimea a distrus barierele de metal și a ocupat scara centrală, care duce spre intrările în sediul legislativului. În imaginile video, prezentate de posturile de televiziune germane, se observă că în spatele ușilor de sticlă se află doar trei polițiști, care împiedică mulțimea să pătrundă în clădire. Ulterior, forțele suplimentare ale poliției au forțat demonstranții să se retragă de pe scările parlamentului.

“Nu vom tolera instigările antidemocratice la ură și umilire a Germaniei lângă Bundestag. Extremismul de dreapta are rădăcini adânci în societatea noastră, e o amenințare gravă, iată de ce persoanele care ignoră faptul că participă la demonstrații alături de neonaziști, xenofobi și antisemiți, fără a se delimita clar și activ de ei, se manifestă în complicitate cu ei”, a declarat președintele german.

Acesta a mai adăugat că urmărirea extremiștilor de dreapta “reprezintă o sarcină serioasă și importantă” pentru poliție și a serviciilor de informații. În această “activitate fundamentală”, organele de drept “trebuie să se bucure de o susținere deplină”, a spus șeful statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Frank-Walter Steinmeier, protest, Germania
Tematic
Tensiuni germano-poloneze: Varșovia refuză noul ambasador al Germaniei
Ultima oră: Marcel Vela evită să răspundă în cazul traficului de muncitori în Germania
VIDEO: Poliția din Germania a respins protestatarii care încercau să intre în Parlament
VIDEO: Proteste masive la Berlin împotriva restricțiilor anti-coronavirus
Elon Mask

Elon Musk şi familia sa refuză vaccinul împotriva Covid-19

42
Elon Musk, fondatorul companiilor SpaceX și Tesla, a declarat că nici el, nici familia sa nu vor accepta, probabil, vaccinul împotriva coronavirusului. De asemenea, el l-a criticat pe Bill Gates şi a mai spus că măsurile de blocare din întreaga lume sunt „neetice”.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. Vorbind în timpul unui interviu, miliardarul Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, a declarat că nici el, nici copiii săi nu sunt expuși riscului de a contracta Covid-19 și, prin urmare, este puțin probabil să aibă nevoie de vaccin.

„Este o situație în care nimeni nu câştigă. [Pandemia] mi-a slăbit încrederea în umanitate, toată această chestiune (…), iraționalitatea oamenilor în general”, a spus Musk, citat de RT

De asemenea, el a criticat măsurile de blocare din întreaga lume și, în special, din SUA, descriindu-le anterior ca fiind „neetice” și „arest de facto la domiciliu”.

Musk a mai spus că lockdown-urile pe scară largă au fost o greșeală și că numai persoanele cu risc ar trebui plasate în carantină „până când va trece furtuna”.

Când a fost întrebat cu privire la riscul la care sunt supuşi propriii săi angajați și familiile acestora şi ce va face dacă moare cineva, Musk a răspuns calm: „Toată lumea moare.”

„Am fabricat mașini în tot acest timp și a fost minunat”, a spus Musk despre compania Tesla, fabrica menţinându-şi ușile deschise şi sfidând astfel regulile de blocare. El a adăugat că SpaceX a fost pe deplin operațională pe tot parcursul pandemiei datorită autorizației sale de securitate națională.

„Cu toată această situaţie, nu am sărit o zi. Aveam autorizație de securitate națională pentru că făceam o muncă prin care asigurăm securitatea națională. Trimitem astronauți la stația spațială și înapoi”, a declarat acesta.

Musk s-a referit, de asemenea, la Bill Gates, spunând că criticile colegului său miliardar la adresa scepticilor privind blocarea sunt nefondate și deplasate.

„Gates a spus ceva despre mine, neștiind ce fac. De fapt, fabricăm mașinile de vaccinuri pentru CureVac, acea companie în care ai investit”, a explicat Musk, referindu-se la faptul că Tesla produce maşini pentru CureVac. Antreprenorul a mai menționat că lucrează în colaborare cu echipa de epidemiologi de la Harvard, care lucrează în prezent la studiile privind anticorpii Covid-19.
42
Tagurile:
vaccin, COVID-19, Elon Musk
Tematic
Vaccinare: actriță, mesaj ferm: ”Își doresc să ne îngrădească libertatea”
Vaccinare antigripală 2019: anunțul Ministerului Sănătății
Vaccinare 2020, ofițer de informații: ”Am o problemă cu obligativitatea”

Загрузка...

Tihanovskaia intenționează se întâlnească cu Angela Merkel

29
Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusuli, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că intenționează să se întâlnească cu Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 29 sep - Sputnik. Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, intenționează să se întâlnească cu cancelarul german Angela Merkel. Ea a anunțat acest lucru într-un interviu acordat postului de radio RFI.

Președintele Franței Emmanuel Macron
© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Săptămâna viitoare avem o întâlnire cu Angela Merkel”, a spus Tikhanovskaya.

Potrivit acesteia, sunt planificate o serie de alte întrevederi în Europa, dintre care unele vor avea loc online, iar altele în persoană.

Ea a subliniat că toate sunt „foarte importante pentru o soluționare pașnică a situației din Belarus”.

Anterior, Tihanovskaya s-a întâlnit la Vilnius cu liderul francez  Emmanuel Macron. 

 

29
Tagurile:
Angela Merkel, Svetlana Tihanovskaia
Tematic
Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți
Tihanovskaia îl îndeamnă pe Macron să-l atragă pe Putin în dialogul din Belarus
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus

Загрузка...
Vaccinare împotriva gripei

Vaccinul antigripal pentru copii, distribuit în țară

0
(reînnoit 18:17 29.09.2020)
Ministerul Sănătății anunță că a fost finalizată distribuirea celor 70.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Părinții copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani pot solicita medicilor de familie imunizarea micuților. Și aceasta pentru că, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătății, a fost finalizată distribuirea celor 70.000 de doze de vaccin antigripal.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, dublu față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc de îmbolnăvire.

În data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început campania de vaccinare prin distribuția primelor 330.000 de doze către Direcțiile de Sănătate Publică în vederea începerii imunizărilor.

Restul dozelor de vaccin, anunță Ministerul Sănătății, vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, și care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar, informează ms.ro.

Campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării, având în vedere situația epidemiologică.

De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

De asemenea, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

0
Tagurile:
Copii, gripă, Vaccinuri
Tematic
Vaccin antigripal: Cine trebuie să se vaccineze
Vaccin anti-COVID-19: Tătaru, anunțul așteptat de români
Centrul Gamaleia va crea un vaccin combinat împotriva coronavirusului și a gripei

Загрузка...