Amazon

Fondatorul Amazon, mai bogat om din istorie: câștigă 4000 de dolari pe secundă!

174
(reînnoit 19:49 28.08.2020)
Jeff Bezos este primul om care ajunge la o avere de 200 de miliarde de dolari, mai exact 204,6 miliarde, devenind oficial cel mai bogat om din istorie, ceea ce a trezit nemulțumirea unor angajați de la Amazon

BRUXELLES, 28 aug - Sputnik. Averea lui Jeff Bezos a depășit 200 de miliarde de dolari după ce capitalul Amazon, companie fondată de acesta, a crescut cu 2%. Prin comparație, averea lui Jeff Bezos a ajuns să fie mai mare cu 90 de miliarde decât a lui Bill Gates, aflat acum pe locul doi în topul bogătașilor lumii.

© AP Photo / Francois Mori

Averea lui Bezos a crescut cu aproape 85 de miliarde de dolari din ianuarie, în urma creşterii profitului Amazon în contextul pandemiei covid-19 când foarte multe activități și cumpărături s-au mutat în mediul online.

De fapt, averea lui Bezos ar fi fost și mai mare dacă anul trecut nu ar fi trecut prin cel mai scump divorț din istorie, în urma căruia fosta sa soție a primit 25% din acțiunile companiei, care valorează acum 63 de miliarde de dolari.

Proteste inedite

Vestea că Bezos a ajuns cel mai bogat om din lume i-a făcut pe cei nemulțumiți de Amazon să protesteze, cerând dublarea salariilor angajaților companiei.

Astfel, mai mulți manifestanţi au instalat o ghilotină în faţa conacului lui Bezos la Washington, în semn de protest faţă de salariile muncitorilor de la Amazon, solicitând dublarea salariului.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter de site-ul conservator Washington Examiner, un fost muncitor la un depozit Amazon, Christian Smalls, un critic vocal al Amazon, îndeamnă compania să dubleze salariul minim de 15 dolari pe oră la 30 de dolari pe oră, în urma îmbogăţirii lui Bezos.

Acţiunea a fost organizată de către Congress of Essential Workers, o asociaţie înfiinţată de către Smalls.

”Daţi-ne un motiv bun de ce nu merităm un salariu minim de 30 de dolari (pe oră), în timp ce acest om face 4.000 de dolari pe secundă”, a protestat Smals, care a fost concediat de la depozitul Amazon din Staten Island, după ce a cerut standarde de siguranţă mai bune în timpul pandemiei covid-19.

Unii angajaţi Amazon şi-au exprimat nemulţumirea faţă de condiţiile de muncă în timpul pandemiei COVID-19, care a reprezentat un adevărat boom financiar pentru gigant.

Într-adevăr, Amazon a raportat că a avut o cifră de afaceri de 88,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2020.

174
Tagurile:
Amazon
Tematic
Cel mai bogat pensionar - în fruntea Justiției
Cel mai bogat om din Suceava și-a vândut afacerea
El este cel mai bogat om din Europa
Un rus, cel mai bogat locuitor al Londrei
Cel mai bogat om de pe planetă a pierdut peste 6 miliarde de euro într-o singură seară
Cine este cel mai bogat om de pe planetă
Maria Zaharova

Zaharova: Americanii au nevoie de agitație pentru a rezolva propria problemă

39
(reînnoit 08:57 21.06.2021)
Legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor este comentată de ambasadoarea Maria Zaharova

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Anunțarea de către Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a unor posibile noi sancțiuni pentru Rusia legate de așa zisa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi a făcut-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, să reacționeze.

Ambasadoarea rusă a confirmat că ”există rapoarte de la Washington despre pregătirea unui nou pachet de sancțiuni împotriva țării noastre” și că acestea, conform ”oficialilor locali” ar viza Nord Stream 2, legând marea investiție de cazul Navalnîi.

”Răspunsul nostru logic a urmat întotdeauna acțiunilor ilegale ale Statelor Unite”, spune Zaharova, remarcând că ”este ciudat faptul că, la Washington, unor oameni le place atât de mult cursa de obstacole sub formă de carusel”.

Absurdă este însă legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor (condamnat de justiție).

”În ceea ce privește legătura proiectului economic – la care participanți sunt operatori privați și state independente - cu Navalnîi, ideologii americani s-au expus: au nevoie de toată agitația în jurul presupusei otrăviri ca instrument pentru rezolvarea problemelor propriei lor non competitivități”, a comentat Maria Zaharova.

Ieri, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, a declarat că SUA pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, acuzând-o pentru ”otrăvirea” lui Aleksei Navalnîi.

”Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, a declarat Jake Sullivan.
39
Tagurile:
SUA, Americani, Maria Zaharova

Загрузка...
Nikol Pașinian

Partidul lui Pașinian câștigă alegerile parlamentare din Armenia

51
(reînnoit 08:02 21.06.2021)
Partidul „Contract civil” al prim-ministrului interimar al Armeniei, Nikol Pașinian, câștigă alegerile parlamentare, dovadă fiind rezultatele numărării voturilor la toate cele 2008 secțiile de votare din țară.

Alegerile parlamentare din Armenia au avut loc pe 20 iunie, la acestea au participat 21 de partide și patru blocuri.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Armeniei, partidul lui Pașinian a învins cu 53,92% din voturi, în timp ce blocul ex-președintelui Robert Kociarian obține 21,04%.

Al treilea loc a fost ocupat de blocul „Am onoare” al fostului președinte armean Serj Sarghisian cu 5,23%, în timp ce el a trebuit să depășească bariera de 7% pentru a intra în parlament.

Partidul „Armenia Prosperă” a celebrului om de afaceri Gaghik Țarukian obține 3,96% din voturi. Pentru acesta pragul de trecere este de cinci procente.

Pașinian însuși a declarat anterior că poporul armean a efectuat o revoluție „de oțel” și a promis că va începe consultări „cu toate forțele politice sănătoase” pentru a „înțelege opiniile lor cu privire la consolidarea vieții politice și a potențialului social”.

De asemenea, el a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin și prim-ministrului Mihail Mișustin pentru sprijinul acordat Armeniei și poporului armean.

Blocul lui Kociarian a numit rezultatele alegerilor dubioase. "Sunt în contrast puternic cu diferitele manifestări ale vieții publice la care am asistat în ultimele opt luni, cu toate rezultatele sondajelor de opinie publică, inclusiv cele internaționale și, în cele din urmă, cu bun simț", se menționează în declarația acestuia.
51
Tagurile:
Nikol Pashinyan, Alegeri parlamentare, Armenia, alegeri

Загрузка...
Soare

Solstițiul de vară 2021: 21 iunie - cea mai lungă zi din an