Amazon

Fondatorul Amazon, mai bogat om din istorie: câștigă 4000 de dolari pe secundă!

105
(reînnoit 19:49 28.08.2020)
Jeff Bezos este primul om care ajunge la o avere de 200 de miliarde de dolari, mai exact 204,6 miliarde, devenind oficial cel mai bogat om din istorie, ceea ce a trezit nemulțumirea unor angajați de la Amazon

BRUXELLES, 28 aug - Sputnik. Averea lui Jeff Bezos a depășit 200 de miliarde de dolari după ce capitalul Amazon, companie fondată de acesta, a crescut cu 2%. Prin comparație, averea lui Jeff Bezos a ajuns să fie mai mare cu 90 de miliarde decât a lui Bill Gates, aflat acum pe locul doi în topul bogătașilor lumii.

© AP Photo / Francois Mori

Averea lui Bezos a crescut cu aproape 85 de miliarde de dolari din ianuarie, în urma creşterii profitului Amazon în contextul pandemiei covid-19 când foarte multe activități și cumpărături s-au mutat în mediul online.

De fapt, averea lui Bezos ar fi fost și mai mare dacă anul trecut nu ar fi trecut prin cel mai scump divorț din istorie, în urma căruia fosta sa soție a primit 25% din acțiunile companiei, care valorează acum 63 de miliarde de dolari.

Proteste inedite

Vestea că Bezos a ajuns cel mai bogat om din lume i-a făcut pe cei nemulțumiți de Amazon să protesteze, cerând dublarea salariilor angajaților companiei.

Astfel, mai mulți manifestanţi au instalat o ghilotină în faţa conacului lui Bezos la Washington, în semn de protest faţă de salariile muncitorilor de la Amazon, solicitând dublarea salariului.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter de site-ul conservator Washington Examiner, un fost muncitor la un depozit Amazon, Christian Smalls, un critic vocal al Amazon, îndeamnă compania să dubleze salariul minim de 15 dolari pe oră la 30 de dolari pe oră, în urma îmbogăţirii lui Bezos.

Acţiunea a fost organizată de către Congress of Essential Workers, o asociaţie înfiinţată de către Smalls.

”Daţi-ne un motiv bun de ce nu merităm un salariu minim de 30 de dolari (pe oră), în timp ce acest om face 4.000 de dolari pe secundă”, a protestat Smals, care a fost concediat de la depozitul Amazon din Staten Island, după ce a cerut standarde de siguranţă mai bune în timpul pandemiei covid-19.

Unii angajaţi Amazon şi-au exprimat nemulţumirea faţă de condiţiile de muncă în timpul pandemiei COVID-19, care a reprezentat un adevărat boom financiar pentru gigant.

Într-adevăr, Amazon a raportat că a avut o cifră de afaceri de 88,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2020.

105
Tagurile:
Amazon
Tematic
Cel mai bogat pensionar - în fruntea Justiției
Cel mai bogat om din Suceava și-a vândut afacerea
El este cel mai bogat om din Europa
Un rus, cel mai bogat locuitor al Londrei
Cel mai bogat om de pe planetă a pierdut peste 6 miliarde de euro într-o singură seară
Cine este cel mai bogat om de pe planetă
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

114
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
114
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

87
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

87
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...