Melania Trump

Melania Trump: Avem nevoie de încă patru ani ca soţul meu fie preşedintele nostru”

177
(reînnoit 12:50 26.08.2020)
Soția președintelui Donald Trump, Melania, a ținut un discurs din grădina Casei Albe în care și-a arătat susținerea pentru candidatura actualului președinte și a arătat că SUA are nevoie de Trump încă patru ani.

BRUXELLES, 26 aug - Sputnik. Melania Trump l-a lăudat pe Donald Trump în discursul ei ținut ieri de la Casa Albă și a arătat că SUA are nevoie ca actualul președinte să mai conducă Statele Unite încă patru ani.

"Avem nevoie de încă patru ani ca soţul meu să fie preşedintele nostru...Nu este un om politic tradiţional. Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate", a spus prima-doamnă a Statelor Unite.

Ea a criticat felul în care se raportează mass-media la Trump și a lăudat felul în care președintele SUA a gestionat pandemia.

"Din martie, vieţile noastre s-au schimbat radical... Ştiu că mulţi oameni sunt îngrijoraţi, vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri", a mai spus Melania.

Discursul ei a fost rostit în a doua zi a convenției republicane, Melania promițând că președintele va face tot posibilul să aibă grijă de toţi cei afectaţi de pandemie și denunţând în același timp atacurile taberei democrate şi atacurile venite de la mass-media.

Discursul primei doamne a fost primit cu interes, ea având prezență discretă până în prezent.

Cu o zi înainte, și fiul cel mare al preşedintelui american, Donald Trump Jr, și-a arătat susținerea pentru candidatura lui Trump și a definit viitoarele alegeri prezidenţiale ca o alegere între "biserică, muncă şi şcoală" şi "revoltă, jafuri şi vandalism".

Donald Trump va accepta oficial nominalizarea partidului său pentru candidatura la prezidențiale mâine, într-un discurs pe care îl va ține în grădina Casei Albe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

177
Tagurile:
Președinte, SUA, Trump
Tematic
”Shutdown-ul” a lăsat-o pe Melania Trump fără pantaloni? FOTO
Melania Trump a aprins luminile principalului Pom de Crăciun din SUA. VIDEO
"Am avut o scurtă conversație cu Trump și nu am stat lângă Melania" - Putin
CIA Director Mike Pompeo speaks at a Senate Select Committee on Intelligence hearing on worldwide threats, Tuesday, Feb. 13, 2018, in Washington.

Mike Pompeo nu a fost primit la Vatican

67
(reînnoit 18:34 01.10.2020)
Papa i-a refuzat audiența secretarului de stat american Mike Pomepo, motivul oficial fiind că Suveranul Pontif nu primește politicieni aflați în campanie electorală, dar de fapt existând o dispută între SUA și Vatican.

BUCUREȘTI, 1 oct - Sputnik. Chiar dacă motivul oficial al neacordării unei audiențe lui Mike Pompeo este acela că Papa nu primește politicieni aflați în campanie electorală în țările lor, între Vatican și Washington există un motiv serios de dispută diplomatică.

Astfel, Sfântul Scaun l-a criticat pe șeful diplomației SUA pentru comentariile pe care le-a făcut la adresa Bisericii și l-a acuzat că vrea să o atragă în campania electorală.

Cel care a stârnit supărarea Vaticanului este chiar Pompeo care a criticat Sfântul Scaun pentru reînnoirea unui acord cu China, acuzând pe Twitter Vaticanul că își riscă autoritatea morală prin această decizie.

Într-un discurs la o conferinţă organizată de Ambasada SUA de la Sfântul Scaun, Mike Pompeo a criticat Vaticanul, arătând că ”pentru tot ce pot face statele naţiune, în cele din urmă eforturile sunt limitate de realităţile politicii mondiale. Ţările trebuie să facă uneori compromisuri pentru a obţine progrese”, dar ”Biserica este într-o poziţie diferită. Consideraţiile lumeşti nu ar trebui să descurajeze poziţiile principiale bazate pe adevăruri eterne”, a certat el Vaticanul pentru că menține relațiile cu China.

Reacția nu s-a lăsat așteptată. Modul unilateral în care evenimentul Ambasadei SUA a fost organizat este „exact unul dintre motivele pentru care Papa nu se va întâlni” cu Pompeo, a declarat Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, ministrul de Externe de facto al Vaticanului.

În schimbul întâlnirii cu Papa, Pompeo se va întâlni doar cu cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, al doilea oficial ca rang de la Vatican.

67
Tagurile:
Vatican, Mike Pompeo
Tematic
Pompeo: SUA condamnă atacul ISIS * din Kabul
Pompeo a comentat schimbarea guvernului în Rusia
Pompeo îi solicită Chinei să-i elibereze pe canadienii acuzați de spionaj
Pompeo la Minsk: Nu cerem Belarusului să aleagă între SUA și Rusia
Iată ce le-a urat Pompeo rușilor cu prilejul Zilei Naționale - detalii

Загрузка...
Islamiști

Parisul și Moscova: în Karabah au fost trimiși teroriști din Siria

42
(reînnoit 18:34 01.10.2020)
Parisul și Moscova susțin că teroriștii din Siria și Libia au fost trimiși în zona conflictului din Karabah pentru a participa la acțiunile militare.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentat informațiile potrivit cărora insurgenți din Siria au fost trimiși în zona Karabahului de Munte.

“Dispunem de astfel de informații. O astfel de informație există și a fost prezentată în presă sub formă de materiale din rețele de socializare și articole, însă făcând un astfel de comentariu, care a fost publicat pe site-ul MAE, noi, desigur, dispunem de propriile informații”, a menționat diplomatul.

Anterior, diplomația rusă a declarat că Moscova este îngrijorată de informațiile despre expedierea în Karabah a insurgenților din cadrul formațiunilor paramilitare ilegale, în special din Siria și Libia. Autoritățile ruse au îndemnat șefii statelor interesate să întreprindă toate măsurile pentru a nu admite participarea în conflict a teroriștilor și mercenarilor străini, precum și să-i retragă imediat din regiune.

Despre expedierea insurgenților din Siria în autoproclamata republică pentru a participa la acțiunile militare a declarat și președintele Franței, Emmanuel Macron, în ajunul summitului UE. Potrivit lui, membrii “grupărilor jihadiste au părăsit teatrul de operațiuni militare din Siria pentru a se alătura acțiunilor din Karabah”.

42
Tagurile:
Emmanuel Macron, Maria Zaharova, Azerbaidjan, Armenia, Rusia, Siria
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
Azerbaidjanul va continua luptele până la retragerea trupelor armene din Karabah
ONU - declarație privind situația din Nagorno-Karabah
Momentul ofensivei armene asupra pozițiilor azere - Video
Rusia, SUA și Franța vor emite o declarație comună în legătură cu Karabahul
Putin, Trump și Macron cer azerilor și armenilor să reia imediat negocierile
Karabah: Frontul informațional al știrilor false și al dezmințirilor

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: Se încearcă discreditarea luptei Rusiei împotriva COVID-19

0
(reînnoit 20:58 01.10.2020)
În presa internațională este declanșată o adevărată campanie informațională de discreditare a oricăror eforturi ale Rusiei în lupta cu pandemia COVID-19, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Rusia se confruntă cu o campanie teribilă de discreditare a eforturilor țării în cadrul luptei împotriva coronavirusului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“Sunt importante nu doar cercetările științifice și promovarea lor, e important să prevenim și să nu admitem ceea ce observăm acum în mijloacele de informare în masă internationale: valuri de discreditări, care, din păcate, sunt îndreptate în totalitate spre discreditarea eforturilor rusești în această direcție”,  a declarat Zaharova în cadrul unui briefing desfășurat la Moscova.

Potrivit ei, această campanie se manifestă prin publicarea unor materiale scrise la comandă,  prin elaborarea unor teze care sunt promovate în presa internațională.

Toate acestea “sunt îndreptate spre diminuarea oricărei dorințe a comunității internaționale de a accepta orice informație din Rusia și despre Rusia, legată de succesele obținute în sfera medicală în lupta cu COVID-19”.

“E foarte important ca alături de producerea unor mijloace medicale, medicamente și proiecte în sfera combaterii COVID-19, să nu admitem acea grozăvie care are loc în legătură cu campaniile informaționale de discreditare a unor astfel de eforturi”, a spus reprezentantul MAE al Rusiei.

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Rusia, Maria Zaharova
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Vaccinul antigripal pentru copii, distribuit în țară
Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
Rusia: A fost eliberat un patent pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19

Загрузка...