High speed Train CRH1

Demonstrație uluitoare ce se întâmplă într-un tren din China, la 300 km pe oră!

343
”O demonstrație a ceea ce înseamnă un tren chinezesc de mare viteză. În 2010, China avea ZERO kilometri de cale ferată pentru mare viteză - în ianuarie 2018 avea deja peste 25.000 de kilometri”.

BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. După cum se știe, România a acceptat să facă jocul SUA și să rupă legăturile investiționale majore cu China. Practic la presiunile SUA, România a eliminat companiile chineze din domeniile majore – nuclear și transmisiuni digitale.

Un alt domeniu în care China strălucește și a făcut propuneri concrete României este cel al transporturilor.  Dar, România… nimic! Interesele ”strategice” blochează orice colaborare importantă cu China – încălcând legile, dar și principiile economiei libere.

Cunoscutul jurnalist român care lucrează la Beijing, la Radio China International, Daniel Tomozei-Dimian, face o demonstrație ce înseamnă un tren chinezesc de mare viteză. Pe pagina de socializare, el s-a filmat făcând un experiment simplu și clar:

”La peste 300 km/h trenul din China este stabil și sigur, încât o monedă rămâne pe verticală”, scrie jurnalistul, arătând ”ce înseamnă căile ferate în China ... azi!”.

Imaginile de mai jos ne scutesc de orice comentariu. Rețineți, sunt filmate la peste… 310km/h!

Altfel spus – ”Nici măcar un vis pentru realitatea românească”, după cum corect scris Dan Tomozei.

”Apropo, câți metri de cale ferată s-au construit în țară în 2020?”, întreabă jurnalistul. Putem să-i răspundem noi – nu ne interesează, important e că tot achiziționăm rachete!

Și încă o precizare, pe care jurnalistul o făcea acum doi ani: ”În 2010, China avea ZERO kilometri de cale ferată pentru mare viteză. În ianuarie 2018 are deja peste 25.000 de kilometri”.

Nu știm câți are acum – dar, vorba lui Dan Tomozei, știm câți are România – ZERO.

Urmăriți imaginile de mai jos:

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

343
Tagurile:
Demonstratie, China, Tren
Tematic
China construieşte un laborator pentru viruşi ca în Wuhan, aproape de granița cu Rusia
Reacție incendiară din China contra dezinformării susținute de Bruxelles: ”O mizerie!”
Decis: China va fi sugrumată de zece puteri. Va fi oare invitată și Rusia?
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Summitul Putin Biden este extrem de important

11
(reînnoit 13:48 16.06.2021)
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, consideră că summitul Putin – Biden este extrem de important.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu liderul american, Joe Biden, la Geneva este importantă în contextul politicii alianței.

“Consider importantă întâlnirea dintre cei doi președinți. De asemenea, este foarte important faptul, salutat de aliații noștri, că Biden în ajunul întrevederii cu președintele Putin a discutat și s-a consultat cu toți liderii NATO, pentru că alianța reprezintă o platformă pentru coordonare în probleme de securitate. Și, desigur, relațiile cu Rusia sunt extrem de importante”, a subliniat secretarul general al Alianței, la postul de televiziune CNN.

11
Tagurile:
Geneva, Vladimir Putin, Joe Biden, NATO
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin
VIDEO LIVE: Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu Biden

Загрузка...
Summitul Vladimir Putin - Joe Biden

VIDEO LIVE: Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu Biden

39
(reînnoit 13:38 16.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu liderul american Joe Biden. Avionul acestuia a decolat în această dimineață de la Soci.

Locul primei întâlniri dintre Putin și Baden a fost ales în vila La Grange din Geneva.

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA >>>

Anterior, Kremlinul a menționat că negocierile vor consta în trei părți: una în format restrâns și două în format lărgit, cu o pauză pentru ceai și cafea. Cu o zi înainte, o sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat pentru RIA Novosti că summitul este programat pentru 4 ore și 45 de minute.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe Serghei Lavrov, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, ambasadorul Federației Ruse în Statele Unite, Anatoli Antonov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate RF Valery Gerasimov și viceministrul de Externe Serghei Riabkov.

Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden >>>

De asemenea, sunt invitați șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și trimisul special prezidențial pentru Siria, Alexander Lavrentiev.

Summitul este primul după anul 2018 în care Putin a purtat discuții la Helsinki cu predecesorul lui Biden în funcția de președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

39

Загрузка...