American flag

Știrea nopții palmă grea pentru SUA, nu și-au putut impune voința în fața lumii!

888
(reînnoit 07:32 26.08.2020)
”Dacă SUA vor să ajungă la o înţelegere cu noi, este necesar doar să revină în cadrul acordului - este inacceptabil dacă SUA vor încerca să forţeze negocieri printr-o strategie de presiune”.

BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. O lovitură pentru diplomația agresivă a SUA – ambasadorul Indoneziei la ONU, țară care asigură preşedinţia Consiliului de Securitate, a declarat că se vor întreprinde acţiuni suplimentare cu privire la o solicitare a Statelor Unite de a reimpune sancţiuni globale împotriva Iranului.

Nu există consensul celor 15 membri a constat reprezentantul Indoneziei, mai ales că 13 membri ai Consiliului de Securitate şi-au exprimat, vineri, opoziţia faţă de solicitarea americană.

Argumentul principal al acestei opoziții ține de drept dar și de logică:  SUA vor să utilizeze o procedură convenită în cadrul acordului nuclear din 2015 cu Iranul… acord din SUA s-au retras în 2018! Deci acţiunea Washingtonului este nulă!

Ambasadorul SUA la ONU, Kelly Craft, a reacţionat dur după ce preşedintele Consiliului a făcut anunțul, declarând că ”ceilalţi membri ai acestui consiliu s-au rătăcit şi au ajuns acum să stea în compania teroriştilor”.

SUA au anunțat săptămâna trecută, prin secretarul de stat Pompeo, că au declanşat un proces de 30 de zile pentru reimpunerea tuturor sancţiunilor internaţionale asupra Iranului și au depus o plângere la Consiliul de Securitate acuzând Iranul de încălcarea acordului nuclear din 2015.

Consiliul de Securitate a respins și o tentativă anterioară a SUA de a prelungi embargoul asupra vânzărilor de arme convenţionale către Iran, Washingtonul fiind susţinut în acest demers doar de votul Republicii Dominicane.

Presa internațională, preluată de Agerpres, transmite că, potrivit opiniilor unor diplomaţi, ”este posibil ca Republica Dominicană şi Niger, care asigură preşedinţia Consiliului în luna septembrie, să se confrunte cu presiuni din partea SUA pentru a NU ţine cont de evaluarea Indoneziei şi a aproba declanşarea procedurii de snapback”.

”Administraţia de la Washington susţine legitimitatea declanşării acestei proceduri - cunoscută sub numele de snapback - deoarece o rezoluţie a Consiliului de Securitate din 2015 care consacră acordul nuclear încă numeşte SUA drept participant”, transmite sursa citată.

Reamintim că, de cealaltă parte, Iran, prin preşedintele Hassan Rouhani a declarat că o înţelegere cu Washingtonul este încă posibilă:  ”Dacă SUA vor să ajungă la o înţelegere cu noi, este necesar doar să revină în cadrul acordului nuclear - aceasta ar fi realizabil chiar şi astăzi”, a spus Rouhani, subliniind că ”este inacceptabil dacă SUA vor încerca să forţeze Iranul să ia loc la masa de negocieri printr-o strategie de presiune”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

888
Tagurile:
Voință, lumea, SUA
Tematic
Au reînceput protestele în SUA după împușcarea unei persoane de culoare de către polițiști
"O doctrină plină de agresivitate": Militarii SUA intenționează să ocupe orbita Pământului
SUA, incident grav cu împușcături, chemată Garda Națională! Trump anunță alegeri măsluite
Cu ce a fost servit adjunctul secretarului de stat al SUA la Moscova
Ce pune la cale armata SUA în Europa de Est
VIDEO: Protestele din SUA - mașini și magazine incendiate, protestari cu arme
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko a reacționat la îndemnul lui Macron de a pleca din funcție

192
Liderul belarus Aleksandr Lukașenko a reacționat la îndemnul lui Emmanuel Macron de a pleca din funcție.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, consideră că Emmanuel Macron este un politician necopt, a declarat purtătorul lui de cuvânt, Natalia Eismont.

În acest fel liderul belarus a reacționat la declarația lui Macron, în care șeful statului francez îndeamnă liderul belarus să se retragă din funcție.

„În calitatea mea de președinte al țării, reieșind din principiile enunțate de domnul Macron, vreau să spun că inclusiv președintele Franței, urmând logica lui, ar trebui să demisioneze acum doi ani, când pe străzile Parisului au ieșit Vestele Galbene”, a declarat șeful statului, citat de Belta.

De asemenea, el a adus aminte și de acțiunile mișcării Black Lives Matter și protestele musulmanilor în Marsilia și Lyon și a subliniat că Minskul este dispus să-și ofere terenul pentru negocieri între Macron și reprezentanții acestor grupuri asupra unui transfer pașnic al puterii în Franța.

Lukașenko a adăugat că omologul său francez își distrage prea mult atenția la alegerile din Belarus.

“Luând în considerație că acest fost candidat este o doamnă, liderul francez riscă să obțină, pe lângă probleme în propria țară, și niște probleme personale, la el acasă”, a menționat președintele Belarusului.
192
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron, Belarus, Aleksandr Lukașenko
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul
Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

Загрузка...
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

958
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

958
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Apa de la robinet

În apa din Texas a fost descoperită o amibă care mănâncă creierul

0
(reînnoit 06:27 28.09.2020)
În apa de robinet a unui oraș din statul Texas a fost descoperita o amibă care distruge creierul omului. Autoritățile au avertizat cetățenii.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Autoritățile orașului Lake Jackson i-au îndemnat pe locuitori să nu consume apa din robinet pentru că în aceasta a fost descoperit un parazit care afectează sistemul nervos al omului.

Parazitul Naegleria Fowleri provoacă meningoencefalită amebiană primară, care poate duce la decesul persoanei.

“Lake Jackson a fost informat despre prezența Naegleria Fowleri, ameba care distruge creierul, în rețelele de alimentare cu apă”, se anunță într-un comunicat publicat pe site-ul orașului. Departamentul Sănătății al districtului Brazoria a anunțat autoritățile orașului că din cauza Naegleria Fowleri a fost spitalizat un copil de șase ani. Trei din 11 probe, prelevate de specialiști, au demonstrat prezența parazitului în apeduct.

Inițial, orășenii au fost îndemnați să nu bea apă din robinet, să nu adape cu ea animalele și să nu o utilizeze pentru spălat, însă ulterior au permis folosirea apei, cu condiția fierberii ei. Totodată, oamenii au fost avertizați că apa nu trebuie să pătrundă în orificiile nazale.

“Oamenii nu se pot infecta cu Naegleria Fowleri dacă beau apă. Ameba Naegleria Fowleri nu provoacă o infecție dacă se află în apa pe care o bea omul, pentru că ameba este distrusă de sucul gastric. Cu toate acestea, amiba poate provoca o infecție dacă pătrunde în organismul omului pe nas”, se menționează în comunicatul autorităților.

Între 2009 și 2018 în SUA au fost înregistrate 34 de cazuri de infectare cu meningoencefalită amebiană primară. În majoritatea cazurilor, oamenii au contractat amiba după înotul în apă, iar trei persoane s-au infectat după ce au clătit nasul cu apă.

0
Tagurile:
Apeduct, SUA, Texas
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alertă! Bacterie ucigașă într-un produs vândut de un mare lanţ de hipermarketuri
Bacterie periculoasă la o maternitate deschisă recent
Atenţie: locurile din birou unde sunt cele mai multe bacterii. Cum vă protejaţi
Alertă alimentară: bacterii periculoase, în lapte produs în Germania

Загрузка...