Pavel Latușko, fostul ministru al Culturii al Belarusului. Conferința de presă a membrilor Consiliului Coordonator al opoziției în Minsk

Opoziția belarusă se plânge pe lipsa unor contacte cu Moscova

127
Opoziția belarusă este gata de comunicare cu autoritățile din Rusia, însă nu au fost contactați, deocamdată.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Consiliul Coordonator al opoziției belaruse este gata de contacte cu Rusia “la orice nivel”, a declarat agenției RIA Novosti membrul prezidiului consiliului, Pavel Latușko.

“Suntem gata de orice oportunități, la oricare nivel. Însă nimeni nu ne-a contactat pentru a primi informații despre ceea ce cu adevărat ne propunem, care sunt viziunile noastre, iar, pe de altă parte, se fac niște aprecieri”, s-a plans Latușko.

În opinia lui, Federației Ruse “îi lipsește o a treia sursă” despre opoziția belarusă – adică poziția Consiliului Coordonator. “Doar atunci vom putea vorbi despre o informație veridică. Nimeni nu contactează cu noi”, a declarat Latușko.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinuui, Dmitri Peskov, a declarat că ar fi devreme să se facă aprecieri ale politicii promovate de opoziție față de Rusia, pentru că aceasta variază.

După ce opoziția a anunțat înființarea unui Consiliu Coordonator pentru asigurarea transferului de putere, Procuratura Generală din Belarus a anunțat pornirea unei cause penale conform articolului 361 al Codului Penal – “Îndemnuri la acțiuni îndreptate spre afectarea securității naționale a Republicii Belarus”. Procuratura consideră că activitatea Consiliului Coordonator este îndreptată spre acapararea puterii și subminării securității naționale a Belarusului. Opoziția afirmă că toate obiectivele și mijloacele de atingerea a acestor sunt în strictă conformitate cu constituția republicii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

127
Tagurile:
Rusia, Moscova, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus (137)
Tematic
Lukașenko vrea să medieze conflictul dintre Macron și Vestele Galbene
Cum vor arăta „Jocurile Militare 2020”
Lukașenko: Occidentul aplică în Belarus scenariul „revoluțiilor colorate”
Se întoarce roata: Marian ”Ceaușescu” își bate joc de Orban și Rareș Bogdan
Kremlinul nu are niciun canal de comunicare cu opoziția din Belarus
Tihanovskaia va vorbi în Parlamentul European
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

195
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

195
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

125
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

125

Загрузка...
Meteo Moldova

Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor moldoveni - detalii