Proteste în Minsk

Opoziția belarusă anunță vrea continuarea protestelor

92
(reînnoit 13:37 21.08.2020)
Opoziția belarus a declarat că va continua protestele împotriva actualei guvernări și se află abia la un început de cale.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Membrul prezidiului consiliului coordonator al opoziției belaruse, Maria Kolesnikova, a declarat că protestele împotriva actualei guvernări vor continua, menționând că opoziția se află doar la un început de cale.

“Noi, belarușii, am ales o cale a unui protest pașnic, legal și non-violent. Această cale necesită timp… Cu toții vom avea nevoie de o perioadă de muncă asiduă și răbdare. Trebuie să continuăm să ne exprimăm dezacordul”, a declarant Kolesnikova într-un mesaj video publicat vineri de serviciul de presă al Consiliului Coordonator.

Potrivit ei, schimbarea puterii pe cale pașnică “e un maraton, iar regimul nu va putea face față unei rezistenței de durată”.

Kolesnikova a declarat protestatarii au susținerea comunității internaționale, însă “mult mai importantă este susținerea reciprocă”.

Mai devreme, Procuratura Generală a Belarusului a pornit o cauză penală pe un articol care presupune o privațiune de libertate până la cinci ani. Potrivit procurorilor, activitatea Consiliului Coordonator este îndreptată spre acapararea puterii și subminarea securității naționale a țării.

Alegerile prezidențiale în Belarus s-au desfășurat pe 9 august, în cadrul cărora victoria a obținut-o președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko.

Opoziția nu a recunoscut rezultatele alegerile, considerând că adevăratul învingător este Svetlana Tihanovskaia. Opoziția a anunțat crearea unui consiliu coordonator pentru transferul de putere, care are 70 de membri și un prezidiu de opt persoane.

Drept răspuns, Lukașenko a declarat că autoritățile republicii dispun de suficiente măsuri pentru a răcori “unele minți înfierbântate”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Minsk, Opoziție, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus (124)
Tematic
FOTO: Proteste nocturne la Minsk după alegerile prezidențiale din Belarus
În Minsk sunt reținuți participanții la protest
Militarii au forțat demonstranții din Minsk să se distanțeze de sediul Guvernului
În Minsk va avea loc un miting în susținerea lui Lukașenko
O mare manifestație a contestatarilor lui Lukașenko la Minsk
Ucraina își recheamă ambasadorul de la Minsk
Vaccin

Majoritatea americanilor nu vor facă vaccinul Covid-19

47
(reînnoit 21:40 01.10.2020)
Deși pandemia a luat viața a peste 200.000 de oameni din SUA, mai puțin de 50% dintre americani vor să fie vaccinați împotriva Covid-19 dacă ar fi plătiți cu 100 de dolari.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. În Statele Unite, scepticismul în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19 este în creștere, mai puţin de jumătate dintre respondenți spunând că vor să fie vaccinaţi dacă li se oferă 100 de dolari, a dezvăluit un nou sondaj Axios-Ipsos, citat de Sputnik France.

Primul vaccin împotriva coronavirusului
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Din peste 1.000 de participanți, doar 44% au spus că vor să fie vaccinați cu condiția să primească în schimb 100 dolari. Doar 26% au spus că sunt pregătiți să plătească 100 de dolari pentru a primi vaccinul.

Totuşi, mai mult de jumătate au declarat că este mai „probabil” să îl primească dacă asigurarea lor de sănătate acoperă costul integral.

Același sondaj arată că oamenii ar fi mai încrezători dacă vaccinul ar fi recomandat de medicul lor personal (62%). De asemenea, aprobarea de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) i-ar face pe 54% dintre respondenți să aibă încredere într-un vaccin, în timp ce aprobarea din partea președintelui Donald Trump ar încuraja doar 19% dintre respondenți să aibă încredere în vaccin. De asemenea, majoritatea celor care s-au identificat drept republicani (60%) au spus că aprobarea președintelui nu i-ar determina să decidă dacă să primească sau nu vaccinul.

Situație epidemiologică

Statele Unite sunt cea mai afectată țară atât din punct de vedere al deceselor, cât și al numărului de cazuri, cu 206.959 decese la 7.233.946 de cazuri, potrivit Universității Johns-Hopkins. Cel puțin 2.840.688 de persoane au fost declarate vindecate.

Donald Trump a anunțat luni distribuirea în Statele Unite a 150 de milioane de teste rapide pentru depistarea coronavirusului în 15 minute, o metodă asemănătoare testelor de sarcină, mult mai rapidă decât testele moleculare utilizate de la începutul pandemiei.

47
Tagurile:
SUA, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
Rusia: A fost eliberat un patent pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19

Загрузка...

UK: unul din 200 de oameni are Covid-19 care e evoluţia

76
(reînnoit 18:35 01.10.2020)
Un studiu pe scară largă arată că eforturile guvernului britanic de a controla pandemia se poate să fi dat rezultate, deoarece persoanele infectate transmit virusul către mai puțini oameni. Totuşi, numărul total al infecţiilor a crescut.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au testat peste 80.000 de voluntari în perioada 18-26 septembrie. Rezultatele, compilate de organizația Ipsos MORI, arată că numărul de infecţii „a crescut substanțial la toate grupele de vârstă și în toate zonele țării”.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Cercetătorii implicaţi în studiu au concluzionat că mai mult de unul din 200 de persoane în Marea Britanie are Covid-19. Această cifră este mai mare decât cea din datele dintr-un studiu anterior realizat la sfârșitul lunii august şi începutul lunii septembrie, care arăta că au fost infectate 13 persoane la 10.000.

Totuși, în același timp, așa-numitul „număr R” - care indică, în medie, numărul de persoane către care fiecare persoană infectată transmite virusul - a scăzut de la 1,7 la 1,1. Acesta este un semn bun, spun cercetătorii, citaţi de RT

Paul Elliott, director al studiului Real-Time Assessment of Community Transmission (REACT), a declarat că ultimele studii oferă „dovezi timpurii care arată că s-ar putea să se fi încetinit creșterea de noi cazuri, sugerând că eforturile pentru controlul infecției sunt eficiente”.

Cu toate acestea, el a avertizat că „prevalența infectărilor este cea mai mare pe care am înregistrat-o până în prezent”, subliniind necesitatea măsurilor pentru reducerea răspândirii virusului.

Într-un interviu acordat Sky News, fostul ministrul al Sănătăţii, Jeremy Hunt, s-a referit la studiu ca la „o licărire de speranță” că Marea Britanie s-ar putea apropia de Italia, care în cele din urmă „a reuşit să împiedice răspândirea virusului în nordul țării”.

Un total de 7.108 cazuri noi au fost înregistrate miercuri în Marea Britanie, comparativ cu 7.143 în ziua precedentă, care a marcat cea mai mare creștere zilnică de la începutul focarului.

76
Tagurile:
UK, COVID-19
Tematic
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab

Загрузка...