Români în Franţa: noua măsură ce se va aplica până la sfârşitul lui august împotriva Covid

88
(reînnoit 19:36 18.08.2020)
Până la sfârșitul lunii august, purtarea măștilor va fi „sistematizată” în Franța şi va deveni necesară în companii, inclusiv în spații deschise, a declarat marți ministrul Muncii, Élisabeth Borne.

BUCUREŞTI, 18 aug – Sputnik. Purtarea măștii va fi „sistematizată” până la sfârșitul lunii august în Franța în „toate spațiile închise și colective” ale companiilor, a declarat ministrul francez al Muncii, Élisabeth Borne, pe 18 august, după o întâlnire cu partenerii sociali.

„Este necesar să sistematizăm, așa cum recomandă Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică (HCSP), purtarea măștilor în toate spațiile de lucru închise și comune”, cum ar fi „sălile de ședințe, coridoare, vestiare, spații deschise”, a declarat Élisabeth Borne, citată de Sputnik France

Yves Veyrier, secretarul general al Force Ouvrière (Confederația Generală pentru forţa de muncă), a declarat marți, pentru postul BFM TV, că guvernul a considerat necesară purtarea măştilor în companii, „în spaţiile unde nu sunteţi singuri”.

Această măsură va fi înregistrată „în zilele următoare” într-un „protocol național pentru asigurarea sănătăţii și siguranței lucrătorilor în perioada pandemiei de Covid-19”, în vederea aplicării până la „sfârșitul lunii august”, a mai explicat ministrul.

În funcție de evoluția situaţiei în sănătate și de tipurile de spații comerciale, această măsură poate fi supusă unor „scutiri” după consultarea cu autoritățile medicale.

„Măștile nu sunt suficiente, trebuie să ne ocupăm şi de chestiuni privind organizarea muncii, telemunca și reducerea timpului de lucru”, a afirmat Fabrice Angéi, reprezentant al Confédération Générale du Travail.

Extinderea obligației de a purta masca

Într-un aviz publicat pe 14 august, Înaltul Consiliu al Sănătății Publice a recomandat purtarea sistematică de către populație a măştilor, de preferință din țesături reutilizabile, în toate locurile publice și colective private închise. De asemenea, se recomandă să fie purtate în aer liber în timpul adunărilor cu un număr mare de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
COVID-19, Franța
Tematic
Daniel Zamfir și o cunoscută jurnalistă din Franța îl fac praf pe Robert Negoiță
Franța: Incendiu la Catedrala din Nantes, intervenția pompierilor în curs - video
Franța: Un camion nebun a intrat peste terasa unui restaurant din Gironde - video
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei

Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah

47
(reînnoit 14:28 27.09.2020)
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah, a declarat astăzi Erdogan într-o convorbire cu președintele azer, Aliev.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a contactat telefonic pe omologul său azer, Ilham Aliev, pentru a-i manifesta sprijinul deplin din partea Ankara în situația din Karabah, anunță agenția RIA Novosti, făcând referință la serviciul de presă a lui Aliev.

Duminică, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”. Purtătorul de cuvânt al președintelui autoproclamatei Republici Karabahul de Munte, Vagram Pogosean, că focurile de artilerie au vizat localitățile din Karabah, inclusiv capitala regiunii Stepanakert și a îndemnat populația să se ascundă. Autoritățile republicii nerecunoscute au anunțat stare de război și mobilizare generală. Guvernul Armeniei, la rândul său, a anunțat și el stare de război și mobilizare din cauza situației din Karabah.

 “Pe 27 septembrie președintele Republicii Turce, Recep Tayyip Erdogan, l-a contactat telefonic pe președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. Președintele Turciei și-a exprimat astăzi condoleanțele șefului statului și poporului Azerbaidjanului în legătură cu decesul civililor și militarilor Azeri în urma provocării militare ale Armeniei. Recep Tayyip Erdogan a subliniat că Turcia, ca întotdeauna, susține Azerbaidjanul. Exprimându-și mulțumirea pentru condoleanțele aduse, șeful statului a apreciat înalt sprijinul acordat de către președintele Turciei în conflictul armeano-azer și cel din Karabahul de Munte. Cei doi lideri și-au exprimat convingerea că relațiile dintre cele două state frățești, Turcia și Azerbaidjan, se vor dezvolta în continuare cu succes”, a anunțat serviciul de presă al lui Aliev.

47
Tagurile:
Ilham Aliev, Recep Tayyip Erdogan, Azerbaidjan, Armenia
Tematic
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Lavrov și Çavuşoğlu au discutat despre situația din Karabah
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului
Armenia declară stare de război și mobilizare generală

Загрузка...
Serghei Lavrov și Mevlüt Çavuşoğlu

Lavrov și Çavuşoğlu au discutat despre situația din Karabah

47
(reînnoit 14:24 27.09.2020)
Miniștri de Externe ai Rusiei și Turciei, Serghei Lavrov și Mevlüt Çavuşoğlu, au discutat despre situația curentă din zona de conflict a Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, au făcut un schimb de opinii în legătură cu situația din Karabahul de Munte, subliniind necesitatea încetării cât mai rapidă a focului și stabilizării situației pe linia de contact, se spune în comunicatul diplomației ruse.

“Pe 27 septembrie a avut loc o discuție telefonică între ministrul Afacerilor Interne al Rusiei, Serghei Lavrov, și ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, în cadrul căreia a avut loc un schimb de opinii asupra situației curente din zona conflictului Karabahului de Munte”, se spune în comunicat.

De asemenea, Lavrov și Çavuşoğlu și-au exprimat condoleanțele față de rudele și persoanele apropiate ale celor decedați în urma acțiunilor militare.

Duminică, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”. Purtătorul de cuvânt al președintelui autoproclamatei Republici Karabahul de Munte, Vagram Pogosean, că focurile de artilerie au vizat localitățile din Karabah, inclusiv capitala regiunii Stepanakert și a îndemnat populația să se ascundă. Autorităție republicii nerecunoscute au anunțat stare de război și mobilizare generală. Guvernul Armeniei, la rândul său, a anunțat și el stare de război și mobilizare din cauza situației din Karabah.

Conflictul din Karabah a izbucnit în februarie 1988, când regiunea autonomă Karabahul de Munte și-a anunțat ieșirea din componența Azerbaidjanului. În perioada conflictului militar, între 1992-1994, Azerbaidjan a pierdut controlul asupra Karabahului de Munte și șapte raioane învecinate. Din 1992, sunt purtate negocieri pentru reglementarea pașnică a conflictului în cadrul grupului OSCE de la Minsk, condus de trei copreședinți – Rusia, SUA și Franța. Azerbaidjan insistă asupra păstrării integrității sale teritoriale, Armenia apără interesele republicii nerecunoscute, odată ce Karabahul de Munte nu este parte la negocieri.

47
Tagurile:
Război, Karabah, Azerbaidjan, Armenia, Serghei Lavrov, Mevlüt Çavuşoğlu

Загрузка...
Referendum România

Exit Poll alegeri locale 2020 București cifre șocante!

0
(reînnoit 15:28 27.09.2020)
Analistul Cozmin Gușă a prezentat o medie a datelor de tip exit poll care arată că Gabriela Firea l-a devansat pe Nicușor Dan și din care rezultă o poziționare interesantă a principalelor partide.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Analistul Cozmin Gușă a realizat pe pagina sa de Facebook o medie a sondajelor de tip exit-poll la ora 14.00 care arată că, dacă Gabriela Firea este pe primul loc la Primăria Generală, în schimb USR este pe primul loc la votul politic la Consiliul General al Municipiului București.

Iată cum prezintă Cozmin Gușă rezultatele pentru ora 14.00:

Gabi Firea 45%

Nicușor Dan 40%

Traian Băsescu 11%

Restul mult sub 5%, unii chiar cu 0%!

Pentru partide, cifrele prezentate de analist sunt următoarele:

USR-PLUS 36%

PSD 32%

PNL 19%

PMP 5%

Restul sub 5%.

0
Tagurile:
Rezultate alegeri, România, alegeri locale
Tematic
Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC – peste așteptări
Date noi la secții: prezență dubioasă, rezultate influențate
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce

Загрузка...