Drapeau de l'UE

Declarație: reconstrucția Europei va fi similară cu cea de după al doilea război mondial

93
(reînnoit 19:36 18.08.2020)
Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat că reconstrucţia Europei după pandemia de coronvirus va fi similară cu efortul de reconstrucţie după cel de al doilea război mondial.

BRUXELLES, 18 aug - Sputnik. Fostul șef al BCE, Mario Draghi, crede că reconstrucția Europei după pandemie va fi precum cea de după al doilea război mondial, dar a precizat că UE trebuie să îşi reafirme valorile de bază în pofida provocărilor venite din partea puterilor globale.

Pandemia de COVID-19 riscă să provoace o distrugere de capital uman nemaiîntâlnită în perioada de după cel de-al doilea război mondial, a declarat Mario Draghi la un forum organizat la Rimini, Italia. El crede că reconstrucţia ar trebui să se concentreze pe oamenii care vor trebui să plătească un stoc de datorii fără precedent acumulat în acest an.

"Ar trebui să ne inspirăm de la cei care au fost implicaţi în reconstrucţia lumii, a Europei şi a Italiei după cel de al Doilea război mondial", a spus Mario Draghi, în una dintre puţinele sale apariţii după ce a plecat de la BCE la finele anului trecut.

El a explicat că datoria creată de pandemie este fără precedent şi că va trebui rambursată în principal de cei care sunt tineri în prezent.

”De aceea, este de datoria noastră să le putem la dispoziţie mijloacele pentru a putea asigura serviciul acestei datorii", a precizat Draghi.

Draghi este de părere că dobânzile reduse nu înseamnă în mod automat că datoria este sustenabilă, iar fondurile trebuie utilizate în scopuri productive, inclusiv pentru investiţii în capital uman, infrastructură productivă şi cercetare.

El a mai afirmat că acești bani ar trebui să meargă și spre protecţia mediului, servicii de sănătate mai bune şi digitalizare, având în vedere că munca de la distanţă va dobândi o importanţă mai mare.

"Cu toate acestea, există un sector care este vital pentru creştere şi unde o viziune pe termen lung trebuie acompaniată cu acţiuni imediate: educaţia şi, la nivel mai general, investiţia în tineri", a precizat fosul șef al BCE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
Cel de-al doilea război mondial, Europa
Tematic
Confruntare între Europa și America din cauza Rusiei
Gazul și Israelul sau cum Europa și-a mai găsit o alternativă pentru a înlocui Rusia
Decizie șoc la Londra în cazul COVID-19 – caz unic în Europa!
Spania, cele mai multe cazuri de infectare din Europa
Kovesi, nou motiv de scandal în România… și posibil în Europa!
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Prison

Condamnat la un an închisoare pentru chef pe vreme de pandemie

42
(reînnoit 08:43 27.09.2020)
Un bărbat de 42 de ani a fost condamnat la un an închisoare pentru organizarea unor petreceri în perioada pandemiei.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Autorităților statului american Maryland au condamnat un localnic la un an privațiune de libertate pentru organizare a două petreceri în perioada funcționării măsurilor restrictive, introduse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, anunță procuratura districtului Charles al acestui stat.

Autoritățile menționează că prima petrecere pe fundalul pandemiei, americanul Shawn Marshall Myers, în vârstă de 42 de ani, a organizat-o pe 22 martie. În casa lui Myers se aflau 50 de persoane. Poliția, sosită la fața locului, i-au spus că petrecerea are loc cu o încălcare a stării de urgență, instituită în stat, care prevede interzicerea adunarea unor grupuri mari de oameni. Inițial, bărbatul a intrat în polemică cu forțele de ordine, însă, în cele din urmă, a renunțat la chef.

Cu toate acestea, pe 27 martie polițiștii au aflat din nou că în casa lui Myers are loc o nouă petrecere, la care au venit peste 50 de persoane. Forțele de ordine i-au amintit din nou despre măsurile în vigoare și au cerut tuturor oaspeților să plece pe la casele lor. Bărbatul a intrat în polemică și a cerut oaspeților să rămână în casă. În cele din urmă, polițiștii l-au reținut.

“Vineri, 25 septembrie 2020, după examinarea cazului în instanța de judecată, Shawn Marshall Myers, a fost declarat vinovat în două acuzații de nerespectarea cerințelor în cadrul stării de urgență. Totodată, judecătorul Louis Hennessy l-a condamnat pe Myers de 42 de ani la un an privațiune de libertate”, se spune în declarația procurorului districtului.

Myers urmează să petreacă după gratii în izolatorul din districtul Charles.

În statul Maryland, potrivit departamentului sănătății local, au fost confirmate aproximativ 123 mii de cazuri de COVID-19, iar 3780 persoane au decedat. În total, în SUA au fost înregistrate 7 milioane de cazuri, iar peste 204 mii au decedat, potrivit datelor Universității Hopkins.

42
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

134
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

134
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Klaus Iohannis

Alegerile locale 2020: Iohannis la vot - VIDEO

0
(reînnoit 10:18 27.09.2020)
Președintele Klaus Iohannis a votat la Sibiu și i-a îndemnat pe români să participe la alegeri pentru că de acest vot depinde cum va arăta localitatea lor.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a votat singur astăzi la Sibiu în jurul orei 9.30 și a folosit prilejul pentru a-i îndemna pe români să meargă la vot.

"Azi ne alegem primarii, conducerea județelor. Este foarte, foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru (...) Este foarte important să ne uităm bine la candidați și să-i alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate. De ei depinde cum arată spitalul, școala, (...) dacă parcurile sunt bine întreținute. Deci, vă invit pe toți să mergeți la vot", a declarat președintele cu această ocazie.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
VIDEO - Nicușor Dan: ”Am votat cu sete”
Premierul Orban a stat la coadă ca să voteze - Video
Gabriela Firea, încrezătoare la vot: „De mâine tot la muncă”

Загрузка...