Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Putin către Macron: orice amestec în problemele Belarusului este inadmisibil

355
(reînnoit 16:09 18.08.2020)
Putin i-a spus lui Macron că orice imixtiune în problemele interne ale Belarusului, precum și exercitarea oricăror presiuni asupra Minskului sunt inadmisibile.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o discuție cu președintele Franței, Emmanuel Macron, a subliniat că orice imixtiune în problemele interne ale Belarusului și exercitarea oricărei presiuni asupra Minskului sunt inadmisibile, anunță serviciul de presă a Kremlinului.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Сергей Гунеев

Se menționează că discuția a avut loc la inițiativa părții franceze.

“În discuțiile despre situația din Belarus, Vladimir Putin a subliniat că orice imixtiune în problemele interne ale Republicii și exercitarea unor presiuni asupra autorităților belaruse sunt inadmisibile. Cei doi lideri și-au exprimat interesul pentru o reglementare cât mai rapidă a problemelor apărute”, se menționează în comunicat.

Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

Conform ultimelor date OMS, numărul de cazuri înregistrate de infecție cu coronavirus în lume a fost de peste 21,7 milioane. Peste 770,8 mii de persoane au devenit victime ale pandemiei. Peste 932.4 mii de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Rusia. Numărul morților a depășit 15,8 mii de oameni, peste 742,6 mii de ruși recuperați.

355
Tagurile:
Franţa, Belarus, Vladimir Putin, Emmanuel Macron
Тема:
Proteste în Belarus (124)
Tematic
Opoziția belarusă promite "recompense" celor care se vor alătura grevei generale
UE se amestecă în Belarus: liderii europeni, videoconferință extraordinară
Guvernul Germaniei confirmă că a contactat-o pe Tihanovskaia
Ucraina își recheamă ambasadorul de la Minsk
Polonia va susține opoziția belarusă financiar, dar nu va admite vărsări de sânge
Merkel și Putin au discutat despre situația din Belarus
Polonia vrea ca UE să devină pentru Belarus o alternativă Rusiei
Polonia își deschide frontierele pentru “refugiații belaruși”
NATO și OSCE – semnale importante în cazul situației din Belarus

UK: unul din 200 de oameni are Covid-19 care e evoluţia

15
(reînnoit 18:35 01.10.2020)
Un studiu pe scară largă arată că eforturile guvernului britanic de a controla pandemia se poate să fi dat rezultate, deoarece persoanele infectate transmit virusul către mai puțini oameni. Totuşi, numărul total al infecţiilor a crescut.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au testat peste 80.000 de voluntari în perioada 18-26 septembrie. Rezultatele, compilate de organizația Ipsos MORI, arată că numărul de infecţii „a crescut substanțial la toate grupele de vârstă și în toate zonele țării”.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Cercetătorii implicaţi în studiu au concluzionat că mai mult de unul din 200 de persoane în Marea Britanie are Covid-19. Această cifră este mai mare decât cea din datele dintr-un studiu anterior realizat la sfârșitul lunii august şi începutul lunii septembrie, care arăta că au fost infectate 13 persoane la 10.000.

Totuși, în același timp, așa-numitul „număr R” - care indică, în medie, numărul de persoane către care fiecare persoană infectată transmite virusul - a scăzut de la 1,7 la 1,1. Acesta este un semn bun, spun cercetătorii, citaţi de RT

Paul Elliott, director al studiului Real-Time Assessment of Community Transmission (REACT), a declarat că ultimele studii oferă „dovezi timpurii care arată că s-ar putea să se fi încetinit creșterea de noi cazuri, sugerând că eforturile pentru controlul infecției sunt eficiente”.

Cu toate acestea, el a avertizat că „prevalența infectărilor este cea mai mare pe care am înregistrat-o până în prezent”, subliniind necesitatea măsurilor pentru reducerea răspândirii virusului.

Într-un interviu acordat Sky News, fostul ministrul al Sănătăţii, Jeremy Hunt, s-a referit la studiu ca la „o licărire de speranță” că Marea Britanie s-ar putea apropia de Italia, care în cele din urmă „a reuşit să împiedice răspândirea virusului în nordul țării”.

Un total de 7.108 cazuri noi au fost înregistrate miercuri în Marea Britanie, comparativ cu 7.143 în ziua precedentă, care a marcat cea mai mare creștere zilnică de la începutul focarului.

15
Tagurile:
UK, COVID-19
Tematic
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab

Загрузка...
CIA Director Mike Pompeo speaks at a Senate Select Committee on Intelligence hearing on worldwide threats, Tuesday, Feb. 13, 2018, in Washington.

Mike Pompeo nu a fost primit la Vatican

76
(reînnoit 18:34 01.10.2020)
Papa i-a refuzat audiența secretarului de stat american Mike Pomepo, motivul oficial fiind că Suveranul Pontif nu primește politicieni aflați în campanie electorală, dar de fapt existând o dispută între SUA și Vatican.

BUCUREȘTI, 1 oct - Sputnik. Chiar dacă motivul oficial al neacordării unei audiențe lui Mike Pompeo este acela că Papa nu primește politicieni aflați în campanie electorală în țările lor, între Vatican și Washington există un motiv serios de dispută diplomatică.

Astfel, Sfântul Scaun l-a criticat pe șeful diplomației SUA pentru comentariile pe care le-a făcut la adresa Bisericii și l-a acuzat că vrea să o atragă în campania electorală.

Cel care a stârnit supărarea Vaticanului este chiar Pompeo care a criticat Sfântul Scaun pentru reînnoirea unui acord cu China, acuzând pe Twitter Vaticanul că își riscă autoritatea morală prin această decizie.

Într-un discurs la o conferinţă organizată de Ambasada SUA de la Sfântul Scaun, Mike Pompeo a criticat Vaticanul, arătând că ”pentru tot ce pot face statele naţiune, în cele din urmă eforturile sunt limitate de realităţile politicii mondiale. Ţările trebuie să facă uneori compromisuri pentru a obţine progrese”, dar ”Biserica este într-o poziţie diferită. Consideraţiile lumeşti nu ar trebui să descurajeze poziţiile principiale bazate pe adevăruri eterne”, a certat el Vaticanul pentru că menține relațiile cu China.

Reacția nu s-a lăsat așteptată. Modul unilateral în care evenimentul Ambasadei SUA a fost organizat este „exact unul dintre motivele pentru care Papa nu se va întâlni” cu Pompeo, a declarat Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, ministrul de Externe de facto al Vaticanului.

În schimbul întâlnirii cu Papa, Pompeo se va întâlni doar cu cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, al doilea oficial ca rang de la Vatican.

76
Tagurile:
Vatican, Mike Pompeo
Tematic
Pompeo: SUA condamnă atacul ISIS * din Kabul
Pompeo a comentat schimbarea guvernului în Rusia
Pompeo îi solicită Chinei să-i elibereze pe canadienii acuzați de spionaj
Pompeo la Minsk: Nu cerem Belarusului să aleagă între SUA și Rusia
Iată ce le-a urat Pompeo rușilor cu prilejul Zilei Naționale - detalii

Загрузка...