Andres Manuel Lopez Obrador

Al treilea președinte de țară care vrea testeze pe el însuși vaccinul Sputnik din Rusia

96
După președinții din Filipine și Venezuela, care și-au arătat dorința de a fi primii care folosesc vaccinul Sputnik dezvoltat de Rusia, a venit rândul președintelui din Mexic să își exprime această dorință

BRUXELLES, 18 aug - Sputnik. Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunțat că se oferă voluntar să testeze vaccinul anti-COVID dezvoltat în Rusia, luând exemplul președinților din Filipine și Venezuela care au avut aceeași inițiativă.

“Voi fi primul care va fi vaccinat,” a anunțat Lopez Obrador, în cadrul unei conferințe de presă.

Țările din cele două Americi sunt printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19 pe plan mondial.  Astfel, Mexicul a înregistrat până în prezent peste 525.700 de infecţii, situându-se pe locul al şaselea în lume în această privinţă, şi peste 57.200 decese.

La fel ca președintele din Mexic, și Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, a anunțat că va fi primul care îl va testa atunci când țara sa va primi dozele trimise de Rusia.

”Îi voi spune preşedintelui Putin că am o încredere enormă în studiile dvs. de combatere a COVID şi cred că vaccinul pe care l-aţi produs este într-adevăr bun pentru umanitate”, a afirmat Duterte într-o declaraţie la televiziune.

Președintele Venezuelei Nicolas Maduro spune că va fi prima persoană din țară care va lua vaccinul anunțat recent de Rusia împotriva Covid 19, atunci când acesta va ajunge în țară.

Declarații similare a făcut și Nicolas Maduro, președintele Venezuelei.

”Sunt încântat că Rusia va fi prima țară din lume care își va vaccina populația”, a spus Maduro într-o declarație televizată. ”Va exista un moment în care noi toți vom fi vaccinați, iar primul care se va vaccina voi fi eu. Voi lua vaccinul, voi fi un exemplu”, a mai spus Maduro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Președinte, vaccin
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, recomandat pentru persoanele între 18 şi 60 de ani
“Sputnik V” împotriva COVID-19: Vaccinul rusesc este așteptat pe toate continentele
Cât de sigur este vaccinul rusesc împotriva COVID-19? Opinia unui virolog
Весы Фемиды

Statul de drept, pus la colț de Germania și de alte state UE

16
(reînnoit 19:21 25.09.2020)
Mai multe state europene, printre care și Germania, au criticat Parlamentul European că blochează planul de relansare de 750 de miliarde de euro şi bugetul european agățându-se de ”statul de drept”.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Prin faptul că Parlamentul European vrea să impună condiţionarea accesării fondurilor europene de statul de drept, acesta blochează programul de relansare și bugetul UE, iar criticile nu vin de la Ungaria sau Polonia, pe care PE le ”vânează”, ci chiar de la Germania și de la alte state europene.

''Fără un acord general rapid între Consiliu şi Parlamentul European'' asupra bugetului multianual pentru perioada 2021-2027 ''riscăm să întârziem planul de relansare'', a atras atenția astăzi ambasadorul german pe lângă UE, Michael Clauss.

El s-a arătat extrem de îngrijorat de faptul că negocierile progresează mult prea lent și a cerut accelerarea lor, menționând că eurodeputaților ar trebui să lucreze și în week-end.

Parlamentul European consideră însă că suma de 1.074,3 miliarde de euro convenită în urma negocierilor între liderii europeni pentru viitorul buget multianual este insuficientă, ba, mai mult, cere garanţii pentru crearea de noi surse de venit pentru bugetul european, cum ar fi noi taxe de mediu şi asupra sectorului digital.

Cireașa de pe tort este pretenția principalilor lideri de grupuri politice din Parlamentul European ca accesarea fondurilor europene să fie condiționată de situaţia statului de drept, o măsură îndreptată împotriva Ungariei şi Poloniei.

Ideea condiţionării accesării fondurilor europene de situaţia statului de drept a provocat divizări între statele membre și amenință să blocheze activitatea din UE.

Ca soluție, ambasadorul Germaniei la UE a anunțat că Berlinul va face curând o propunere care va fi orientată mai degrabă către instituirea unui mecanism de sancţiuni pentru utilizarea necorespunzătoare a fondurilor europene.

Acest lucru va pune capăt însă pretențiilor Parlamentului European de a decide cine respectă și cine nu fantomaticul ”stat de drept”, spre dezamăgirea eurocraților care voiau să-și impună dictatele Budapestei și Varșoviei.

16
Tagurile:
UE, Germania

Загрузка...
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Record în Franţa: peste 16.000 de cazuri noi de Covid-19

43
Franța a atins un nou record trist pe 24 septembrie, înregistrând peste 24.000 de infecții cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, a anunțat Direcția Generală a Sănătății, care a adăugat că boala a ucis peste 31.500 de persoane în țară de la începutul epidemiei.

BUCUREŞTI, 25 sept – Sputnik. Direcția Generală a Sănătății (DGS) din Franţa a anunțat că pe 24 septembrie Franța a înregistrat 16.096 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în 24 de ore, ceea ce înseamnă un nou record.

Recordul zilnic anterior a fost atins pe 19 septembrie, când s-au înregistrat 13.498 de cazuri noi.

De la începutul epidemiei, numărul total de cazuri de infecţie în Franța a ajuns la aproximativ o jumătate de milion: 497.237. Boala a ucis 52 de persoane în spitale în 24 de ore, aducând numărul total de morți la 31.511, potrivit Sputnik France

În prezent, 6.031 de persoane sunt spitalizate, ceea ce înseamnă o premieră începând cu 22 iulie, în timp ce 1.048 au fost admise la terapie intensivă.

Cu o zi înainte, Franța a înregistrat 13.072 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, în timp ce rata testelor pozitive a continuat să crească, conform cifrelor de la Serviciul de Sănătate Publică din Franţa (SPF). Această rată, adică ponderea bolnavilor dintre cei testați, a atins 6,5% față de 6,2% miercuri și faţă de 5,4% săptămâna trecută, potrivit cifrelor publicate de agenție.

De asemenea, în raportarea sa săptămânală, SPF observă o „creștere exponențială a internărilor la terapie intensivă” și o „creștere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani”.

43
Tagurile:
Franța, COVID-19
Tematic
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19

Загрузка...