Emmanuel Macron și Boris Johnson

Boris Johnson nu mai vrea migrație peste Canalul Mânecii: acuze pentru francezi

118
(reînnoit 20:04 10.08.2020)
Premierul Marii Britanii Boris Johnson nu mai vrea migraţie peste Canalul Mânecii și e supărat pe francezi că nu iau măsuri în acest sens.

BRUXELLES, 10 aug - Sputnik. Boris Johnson a făcut declarații cu privire la migrația peste Canalul Mânecii în timpul unei vizite în suburbia londoneză Upminster, și a avut critici pentru francezii de pe cealaltă parte a Canalului.

”Fără îndoială că ar fi util dacă am putea colabora cu prietenii noştri francezi pentru a-i opri (pe migranţi) să traverseze Canalul”, a spus Boris Johnson, dând vina pe francezi pentru migrația necontrolată. Premierul de la Londra consideră și că ar trebui revizuit cadrul legal pentru migranţi, deoarece este foarte greu să fie trimişi înapoi după ce sosesc, chiar dacă ajung ilegal în Marea Britanie.

Întra-adevăr, Boris Johnson are de ce să fie îngrijorat, săptămâna trecută cel puţin 235 de migranţi au ajuns în Regatul Unit cu 17 ambarcaţiuni mici într-o singură zi. Apoi, în week-end, au avut loc şi alte traversări ilegale ale Canalului Mânecii. Numai anul acesta au trecut din Franţa în Regatul Unit peste 4000 de migranţi.

Propunerile făcute de unii membri ai Guvernului au inclus desfăşurarea marinei militare pentru oprirea fluxului migratoriu. Dar disputa cu francezii continuă, pentru că deputatul francez Pierre-Henri Dumont a pus la îndoială această posibilitate şi a declarat că autorităţile din Franţa încearcă deja prin toate mijloacele să îi intercepteze pe migranţi înainte de traversare.

Dar autoritățile britanice sunt hotărâte să rezolve situația. Ministrul de interne britanic Priti Patel a făcut astăzi o vizită la Dover, pentru a evalua situaţia, iar aviaţia militară a Regatului Unit a desfăşurat un avion pentru supravegherea Canalului Mânecii.

Mâine, ministrul pentru imigraţie, Chris Philp, urmează să facă o vizită în Franţa pentru a discuta acelaşi subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
Franța, Migranți, Boris Johnson
Tematic
Boris Johnson: Britanicii nu au părăsit UE din cauza Moscovei
Macron și Boris Johnson spun ”stop” dărâmării statuilor și simbolurilor istorice
Boris Johnson avertizează UE: Marea Britanie, pregătită pentru un Brexit fără acord
Boris Johnson, implicat într-un accident de maşină lângă parlamentul britanic - VIDEO
Românii din Marea Britanie: schimbarea importantă anunţată astăzi de Boris Johnson
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

117
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
117
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

88
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

88
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...