Inundații în Evia, Grecia

Inundații în Evia - Grecia: cel puțin șapte morți, printre care și un copil

105
Inundaţiile care au lovit insula grecească Evia în weekend au provocat moartea a cel puțin șapte persoane, printre care și un copil de 8 luni

BRUXELLES, 10 aug - Sputnik. Insula grecească Evia a fost lovită de furtuni și ploi torențiale în week-end, deznodământul fiind tragic: cel puțin șapte persoane au căzut victime ale furiei naturii.

Câteva ore de ploaie torențială au fost suficiente pentru a provoca inundații devastatoare pe această insulă din Marea Egee. În stațiunea Bourtzi, viitura a răsturnat autoturisme, a distrus terasele unor restaurante și parcările, iar o parte din drumul de coastă a fost luat de ape, restul fiind acoperit de resturi și de nămol.

Inundații în Evia, Grecia
© AFP 2020 / ANGELOS TZORTZINIS
Inundații în Evia, Grecia

Trei dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost descoperite în localitatea Politika, iar alte patru, în satul Amfithea şi regiunea Bourtzi din centrul insulei Evia, la nord-est de Atena, dar salvatorii caută în continuare o altă persoană dispărută.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri pentru a ajuta la scoaterea apei din locuinţe şi vehicule acoperite de noroi.

Inundații în Evia, Grecia
© AP Photo / Yorgos Karahalis
Inundații în Evia, Grecia

Ploile torențiale au început în noaptea de sâmbătă spre duminică și au continuat ore întregi. Pompierii au evacuat zeci de persoane rămase blocate în case, i-au ajutat pe alții să-și golească locuințele de apă și au intervenit la peste 50 de incendii provocate de trăsnete.

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar 43 de persoane au fost salvate cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile.

Inundații în Evia, Grecia
© REUTERS / EUROKINISSI / Sotiris Dimitropoulos
Inundații în Evia, Grecia

Insula Evia - aflată în Marea Egee, la aproximativ 100 de kilometri de Atena - e unul dintre locurile preferate de grecii din capitală pentru a-şi petrece concediul. E legată de continent prin două poduri - ambele au fost închise temporar circulației și doar un feribot a rămas să facă legătura între insulă și restul Greciei.

''Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum'', le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a inspectat zona, adăugând că schimbările climatice sunt un factor care îngreunează anticiparea intensităţii unor astfel de fenomene.

Autorităţile se aşteptau la 63 de litri pe metru pătrat într-un interval de 24 de ore, însă cea mai recent confirmată măsurătoare a arătat 350 de litri pe metru pătrat de precipitaţii, a precizat acesta.

Inundații în Evia, Grecia
© REUTERS / EUROKINISSI / Sotiris Dimitropoulos
Inundații în Evia, Grecia

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
foto, Grecia, Inundații

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

82
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

82
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...