Persoană fără adăpost

Studiu: Milioane de americani riscă ajungă sub limita sărăciei

79
(reînnoit 19:08 30.07.2020)
Milioane de americani vor ajunge sub limita sărăciei în cazul în care Senatul nu va adopta pachetul de măsuri pentru susținerea familiilor.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. În cazul în care Congresul nu va extinde programul de sprijinire a familiilor, peste 12 milioane de americani vor ajunge sub limita sărăciei, afirmă experții Urban Institute într-o cercetare.

Autorii studiului prognozează o creștere a nivelului sărăciei în SUA până la 11,9 la sută, până la sfârșitul acestui an, în cazul în care nu vor fi introduse indemnizații de șomaj, cel de-al doilea pachet de măsuri stimulatorii și nu vor fi extinse subvenții anuale pentru procurarea produselor alimentare în cadrul SNAP (tichete de masă n.r.). Toate aceste măsuri de susținere sunt prevăzute de un un proiect de lege, adoptat de camera inferioară a Congresului, care a fost transmis Senatului spre aprobare.

“Multe familii se pregătesc de o perioadă dificilă și sărăcie lucie, pentru că susținerea din partea guvernului încetează”, a declarat unul din autorii studiului, Gregory Acs.

Potrivit lui, fără un sprijin din partea statului aceste familii se vor confrunta cu lipsuri și cheltuieli mari în cea de-a doua parte a anului, pentru că efectul măsurilor guvernamentale va expira la sfârșitul lunii iulie.

Totodată, studiul menționează că cel mai mult vor avea de suferit familiile unde cel puțin o persoană a rămas fără un loc de muncă. Fără măsuri de susținere socială nivelul sărăciei în astfel de gospodării va ajunge la sfârșitul acestui an la 15,6 la sută. Printre populație de culoare și latinoamericani acest indicator va ajunge la 20 la sută.

În opinia autorilor studiului, cele mai eficiente măsuri de susținere sunt plățile directe, care ar putea menține deasupra limitei sărăciei peste 8,3 milioane de americani. De asemenea, se menționează că săptămâna trecută în SUA peste 1,4 milioane de persoane au solicitat îndemnizații de șomaj. Acest lucru arată că un număr fără precedent de americani are nevoie de sprijinul statului în condiții de pandemie.

Refuzul de a aproba proiectul de lege ca provoca o catastrofă, afirmă Urban Institute.

SUA se află pe primul loc în lume la numărul de persoane infectate cu coronavirus. În țară au fost confirmate peste 4,4 milioane de cazuri, dintre care peste 150 mii au decedat.

79
Tagurile:
Sărăcie, SUA
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Tematic
Ministerul Afacerilor Externe din China cere SUA închiderea consulatului din Chengdu
Ce interes are SUA să spele cea mai rușinoasă zi din istoria procuraturii române?
Avion-spion al SUA, escortat de Su-27 al Rusiei deasupra Mării Negre - Video
De ce nu are România remdesivir: “Trump a impus ca toată producţia să rămână în SUA”
Kim nu se lasă - dă o lecție SUA: răspunde cu argumentele… NATO! Culmea ironiei!
SUA: ordinul executiv al lui Trump privind prevenirea cenzurii pe Facebook si Twitter
SUA își transferă comandamentul din Germania în Belgia
Noile submarine rusești sunt „o mare problemă” pentru SUA, precizează Pentagonul
UE lovește greu în SUA: Vicepreședintele CE transmite că UE trebuie să conlucreze cu China

Germania: Măsuri sporite de securitate în ajunul votării Legii de protecții de infecții

119
(reînnoit 21:58 21.04.2021)
În jurul legislativului german din Berlin se observă o prezență masivă a poliției, în ajunul dezbaterilor legate de votul pentru modificarea legii de protecție față de infecții. Votul provoacă reacții furibunde ale protestatarilor anti-lockdown.

Marțea trecută, guvernul federal a înaintat Bundestagului o nouă versiune a legii cu privire la protecția infecțiilor, care presupune restricții legate de contactele și întâlnirile private în interiorul și în afara clădirilor, restricții pentru deschiderea magazinelor, limitarea circulației între 21:00 și 05:00 și alte măsuri.

Astfel, măsurile restrictive vor putea fi impuse de fiecare dată în cazul în care incidența de 100 de cazuri la 100 mii de locuitori se va păstra în decurs de șapte zile.

Conform celor mai recente cifre compilate de Institutul Robert Koch, Germania a înregistrat peste trei milioane de cazuri de COVID-19 și până la 80.634 de decese asociate.

119
Tagurile:
coronavirus, Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Tematic
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
Germania: un nou lockdown, „necesar” pentru a preveni al treilea val de COVID-19
Pentagonul a dat aprecieri impactului ”Nord Stream - 2” asupra relațiilor cu Germania
Germania: „frâna de urgență” - înăsprirea restricţiilor
Germania: accesul în magazine sau coaforuri, condiţionat de prezentarea unui test negativ

Загрузка...

Bundestagul german a înăsprit lockdown-ul pe fundalul protestelor

233
Legiuitorii germani au adoptat amendamentele la legea privind protecția epidemiologică a populației, autorizând o înăsprire a lockdown-ului în legătură cu pandemia de coronavirus.

BUCUREȘTI, 21 apr - Sputnik. Bundestagul german a adoptat amendamentele la legea privind protecția epidemiologică a populației, autorizând o înăsprire a lockdown-ului în legătură cu pandemia de coronavirus - așa-numita a patra lege privind protecția epidemiologică a populației, votul a fost însoțit de proteste masive în centrul Berlinului.

„342 de deputați au votat pentru amendamentele propuse, 250 împotrivă, 64 s-au abținut”, a declarat serviciul de presă al Bundestag-ului pentru RIA Novosti.

În prma parte a zilei, în Bundestag au avut loc mai multe runde de vot cu privire la amendamentele propuse de fracțiunile de opoziție la proiect, toate acestea fiind respinse în cele din urmă. Amendamentele consolidează puterile federației de a impune măsuri restrictive în lupta împotriva răspândirii coronavirusului în Germania.

Cele mai multe critici din rândurile opoziției au fost prevederi precum impunerea unei stări de asediu naționale între orele 22:00 și 05:00, închiderea școlilor și restricții mai dure asupra magazinelor. Aceste prevederi pot fi puse în aplicare dacă numărul de pacienți noi în șapte zile depășește 100, 165 și, respectiv, 150 de persoane la 100 de mii din populație. Acest regulament va rămâne până la sfârșitul lunii iunie.

Modificările pot intra în vigoare sâmbătă. Este planificat ca joi să fie aprobate în Bundestag - în landurile federale, legea urmează să fie semnată și de președintele german Frank-Walter Steinmeier.

233
Tagurile:
Proteste, Germania
Tematic
Merkel a anunțat cel mai dur Lockdown în Germania la început de aprilie și de Paște
Germania: Merkel ameninţă cu măsuri mai constrângătoare din partea guvernului
Germania, întorsătură de situaţie: Merkel anulează lockdown-ul draconic de Paște

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, demers internațional! Reacție puternică

6626
Senatoarea independentă nu se teme de presiunile și atacurile făcute de partidele puterii împotriva sa – și întreprinde un demers internațional. Ca reacție, vine și o puternică susținere.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Senatoarea fenomen stă ca un cuțit în gâtul partidelor care se află la putere și încearcă să facă tot ce vor în țară.

De aceea PNL, printr-una dintre cele mai controversate politiciene, Alina Gorghiu, a declanșat un atac la Comisia Juridică, cerând sancțiuni împotriva Dianei Iovanovici Șoșoacă. De fapt, fosta doctorandă a lui Tudorel Toader a cerut sancțiuni mai grele decât prevede însuși Regulamentul Senatului!

Nota bene, Comisia juridică, de disciplină și imunități este condusă de o altă politiciană extrem de controversată, Iulia Scântei, implicată în scandalul ”arhiva SIPA”.  .

Liberalii și acoliții lor nu s-au dat în lături de la nimic, mergând până la obstrucționarea accesului senatoarei șa ședința la care trebuia să-și exercite dreptul la apărare!

În această situație, Diana Iovanovici Șoșoacă a reacționat fulminant, aducând cazul în fața ambasadelor, dar și a Parlamentului European și a unor partide puternice din alte state.

Diana Iovanovici Șoșoacă i-a prevenit pe cei din Comisie și pe liberali, printr-o scrisoare, că va denunța aceste ”acte de discriminare, hărțuiri și jigniri” la care este supusă.

„Vă învederez că a devenit o obișnuință în Senatul României ca subsemnata să fiu supusă discriminării, hârțuirii, jignirii și acuzațiilor nefondate, doar pentru că emit opinii cu care partidele din coaliția de guvernare nu sunt de acord”, scrie Diana Iovanovici Șoșoacă.

În scrisoarea adresată Comisiei, senatoarea anunță că sesiza atât instituțiile Statului Român, dar și instituțiile internaționale cu prerogative în apărarea drepturilor omului.

Atenție – e vorba de discriminarea senatoarei mai ales pe ”criterii de religie și etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate  juridică” , dar și cu privire la declarațiile politice pentru care ”niciun om politic nu poate răspunde în niciun mod, încălcarea dreptului la libera exprimare și libertatea de opinie”.

Diana Iovanovici Șoșoacă se referă la apariția în spațiul public a sesizării formulate de Alina Gorghiu (PNL), ”senator care ne onorează cu prezența în plen foarte rar, preferând telefonul”.

Interesant este că sesizarea a fost preluată multe televiziuni – în condițiile în care Diana Șoșoacă este ”supusă oprobiului mediatic, încălcându-se grav dispozițiile legale atât ale Statutului Senatorilor, cât și cele Constituționale, precum și cele cu privire la discriminare, dreptul la liberă exprimare și libertatea de opinie.

Diana Iovanovici Șoșoacă se consideră ”supusă deja judecații la televiziuni, înainte de a fi chemată în fața Comisiei Juridice”.

Mai mult, față de opiniile PNL, USR și UDMR exprimate în spațiul public față de sesizarea Alinei Gorghiu, senatoarea consideră că Iulia Scântei și ceilalți liberali din Comisie ”deja v-ați antepronunțat, mai ales că aceste partide dețin majoritatea în Comisia juridică și Senat, iar Președinta Comisiei Juridice este de la PNL”.

Astfel, Diana Iovanovici Șoșoacă atrage atenția că, în această situație și în fața opiniilor exprimate de lideri PNL, ea este  ”deja considerată vinovată de presupuse fapte” de care este acuzată ”fără să am posibilitatea să mă apăr, imaginea subsemnatei având de suferit”.

”În acest context orice decizie de vinovăție veți adopta se circumscrie antepronunțării în spațiul public, prezența mea în fața Comisiei juridice fiind doar o simplă formalitate”, scrie Diana Iovanovici Șoșoacă.

În final, Diana Iovanovici Șoșoacă avertizează clar asupra demersului pe care îl va face pe plan internațional.

”Va învederez că față de presiunile și hârțuirea pe care le exercitați față de subsemnata, mă văd nevoită să anunț toate ambasadele din România cu privire la linșajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMÂN și VOI CERE AJUTOR INTERNAȚIONAL“.

Scrisoarea a ajuns și în Parlamentul european, fiind preluată de mai mulți europarlamentari din grupările antisistem din diferite țări UE. În curând vor fi transmise reacții de la Bruxelles, dar și din diverse capitale europene.

De asemenea, de pe plan intern a venit o puternică reacție – de la mișcarea civică și Rețeaua Profesioniștilor ”Renaștem”.

Aceștia își manifestă îngrijorarea față de ”curentul de opinie creat, în mod artificial, împotriva senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Șoșoacă, prin care se încearcă suspendarea ei din Senat”.

În acest context, mișcarea civică și Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” a lansat o Petiție online, cu titlul ”Poporul o susține pe Diana Iovanovici Șoșoacă”.

O puteți citi și semna aici.

6626
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
LIVE acum: Diana Șoșoacă transmite incidentul de la Senat
Diana Șoșoacă, oprită să intre în Comisia Juridică, pătrunde cu forța! Acuză loviri!
Ultima oră: Diana Șoșoacă – plângere penală, despăgubiri de MILIOANE de euro!

Загрузка...