Proteste ъ

Proteste în Bulgaria: centrul Sofiei e blocat, manifestanții instalează corturi

325
(reînnoit 13:26 30.07.2020)
În capitala Bulgariei, Sofia, demonstranții au blocat arterele principale din centrul orașului și au instalat corturi în preajma administrației prezidențiale.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. În Bulgaria participanții la manifestații antiguvernamentale au blocat circulația pe două străzi din centru Sofiei, anunță postul de radio BNR.

Potrivit sursei, demonstranții au instalat corturi pe Podul Vulturilor și bulevardul Tsar Osvoboditel, în apropierea sediului administrației prezidențiale.

Protestatarii cer demisia guvernului condus de Boiko Borisov, a procurorului general, Ivan Gheșev, și reintroducerea votului prin intermediul automatelor.

Demonstranții permit trecerea doar a ambulanțelor, blocând circulația autobuzelor și automobilelor.

Transportul public a fost redirecționat pe alte artere ale capitalei.

Potrivit postului bulgar de radio, manifestațiile continuă de 22 de zile. Acțiuni de protest au avut loc și în orașele Varna, Plovdiv, Burgas, Ruse. Totodată, manifestații au organizat și reprezentanții diasporei bulgare din Londra și Köln.

Protestele au izbucnit în Bulgaria pe 9 iulie. Acestea au început în Sofia, în susținerea președintelui Rumen Radev, care declarase în luna februarie că guvernul și-a pierdut orice încredere.

325
Tagurile:
proteste, Bulgaria
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin

31
(reînnoit 13:07 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

31
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

106
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

106
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...