Submarin

Noile submarine rusești sunt „o mare problemă” pentru SUA, precizează Pentagonul

383
(reînnoit 20:24 29.07.2020)
Noile submarine și rachetele de croazieră ruseşti sunt o problemă serioasă pentru Statele Unite, a spus un înalt oficial american al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite.

BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik. Noile rachete de croazieră de la bordul submarinelor rusești par a fi o adevărată durere de cap pentru Statele Unite, judecând după cuvintele lui Glen VanHerck, locotenent general al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, scrie Sputnik France.

„În ultimii 30 de ani, rivalii și potențialii noștri adversari au urmărit modul cum Statele Unite descurajează, concurează și se comportă în conflict. Aceştia, în special Rusia și China, au avut ocazia să se dezvolte în toate domeniile urmărindu-ne. Rusia dezvoltă capacităţi strategice, precum submarine, iar urmărirea acestora constituie în prezent o problemă serioasă”, a declarat oficialul în timpul audierilor din Senat.

VanHerck a adăugat că submarinele moderne oferă posibilitatea ca rachetele de croazieră rusești să amenințe teritoriul SUA, ceea ce reprezintă, de asemenea, o „problemă serioasă”.

Potrivit acestuia, China s-a angajat pe aceeași cale de dezvoltare, iar forțele ei armate devin din ce în ce mai capabile să intervină ca forțe de expediție, adică departe de teritoriul lor.

Marți, 28 iulie, Comitetul pentru servicii armate al Senatului Statelor Unite a luat în considerare candidatura lui Glen VanHerck pentru postul de șef al Comandamentului de Nord al Statelor Unite (NORTHCOM) și al Comandamentului Nord-American de Apărare Aeriană (NORAD).

383
Tagurile:
submarin
Tematic
Un submarin american, în centrul unui scandal sexual. Ce făcea echipajul
Șoigu a dezvăluit cauzele accidentului de pe submarinul din Marea Barenț
Marea Britanie trimite un submarin nuclear și trupe de comando în Golf
Lansarea rachetei balistice „Bulava” de pe submarinul rusesc „Knyaz Vladimir” - Video
Submarinul rusesc Petropavlovsk-Kamchatsky se va alătura flotei Pacificului în 2020
Turcia își va construi șase submarine până în 2027
Ce face submarinul nuclear rusesc de clasa „Antey” în Marea Baltică
Un submarin? Nu, un tanc rusesc T-72, care dispare sub apă - VIDEO spectaculos
Două submarine nucleare rusești, angajate în „duel”
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

286
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

286
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

546
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

546

Загрузка...