Leonid Sluțki

Opinie: Declarațiile lui Maas sunt îndreptate împotriva lui Trump, nu a Rusiei

156
(reînnoit 16:34 27.07.2020)
Declarațiile lui Heiko Maas despre participarea Rusiei la G7 nu sunt îndreptate atât împotriva Moscovei, cât a Washingtonului, consideră președintele comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Declarația ministrului Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, potrivit căruia Germania se pronunță împotriva reprimirii Rusiei în G7 este dictată mai curând de o înrăutățire a relațiilor dintre Berlin și Washington, fără a fi îndreptată împotriva Moscova, a declarat președintele comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki.

Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei
© Sputnik / Екатерина Чеснокова

Mai devreme, Maas s-a pronunțat împotriva revenirii Rusiei în G7, recunoscând, totodată, rolul pe care îl are Moscova în politica internațională. Oficialul german a reamintit că motivul excluderii Rusiei din acest format a devenit unirea Crimeii cu Rusia, precum și situația din Ucraina.

“Poziția ministrului Afacerilor Externe, Heiko Maas, cu privire la imposibilitatea revenirii Rusiei la formatul G8, mai curând, în opinia mea, este dictată de o înrăutățire a relațiilor dintre Berlin și Washington. E o declarație nu atât împotriva Moscova, cât, mai curând, împotriva propunerii lui Trump. Angela Merkel în general a refuzat să participe la G7, care urma să aibă loc în SUA, invocând un pretext formal”, a declarat Sluțki, citat de RIA Novosti.

Deputatul a amintit că pentru Rusia e mai importantă desfășurarea G20, iar clubul informal G7 devine tot mai anacronic.

“În afară de aceasta, partenerii germani recunosc că fără Rusia va fi imposibilă soluționarea celor mai importante probleme de pe agenda internațională. Iată de ce pentru noi este important dialogul în sine, continuarea lui, nu formatele și formele”, a conchis el.
156
Tagurile:
Leonid Sluțki, Heiko Maas, Germania, G7, Rusia
Tematic
Încă 12 muncitori români infectați cu coronavirus în Germania
Românii din Germania, avertizare: „Al doilea val de coronavirus este deja aici!”
Germania: o maşină a intrat într-o mulțime în Berlin – persoane rănite grav
Firmă din Germania cu sute de angajați români, în carantină
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

287
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

287
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

548
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

548

Загрузка...