Pisică

În UK a fost confirmat primul caz de COVID-19 la un motan

343
(reînnoit 17:22 27.07.2020)
În Marea Britanie a fost confirmat primul caz de infectare a unui motan cu coronavirus. Deocamdată, nu există dovezi a transmiterii virusului de la animal la om.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. În Marea Britanie a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus a unui motan, însă deocamdată nu există dovezi a transmiterii virusului oamenilor, a declarat veterinarul șef al Regatului Unit, Christine Middlemiss.

“Testele efectuate au confirmat că virusul care provoacă COVID-19 a fost descoperit la un motan din Anglia. E un caz foarte rar – animalul de companie are simptome ușoare și și-a revenit în câteva zile. Deocamdată nu există dovezi care ar permite să afirmăm că animalele domestice ar putea transmite virusul oamenilor”, se spune într-un comunicat făcut public de medicul veterinar.

Felina a fost diagnosticată cu coronavirus pe 22 iulie, e primul caz confirmat a unui animal de companie din UK. Motanul și stăpânii lui s-au însănătoșit.

Middlemiss menționează că serviciul ei va continua să monitorizeze situația și dacă aceasta se va înrăutăți, va propune măsuri suplimentare pentru proprietarii de animale domestice. Totuși, oamenilor li se recomandă să-și spele mâinile până și după contactele cu animale.

În luna aprilie, după anunțarea pandemiei în Marea Britanie, veterinarii au recomandat oamenilor să lase pisicile afară din casele unde locuiesc oamenii infectați sau aflați în autoizolare.

343
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Pisică
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1129)
Tematic
Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice
Medicii descoperă schimbări neobișnuite în corpurile celor morți de Covid-19
COVID-19 se tratează, însă poate avea urmări: Povestea unui bărbat care a învins virusul
Lovitură pentru DSU-Arafat, pus la plată! O comună se revoltă contra carantinei anti-COVID
COVID-19: cum se poate lua concediu medical. Secretar de stat, explicații
Vești grave din Spania: numărul deceselor provocate de covid 19 ar putea fi mult mai mare
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

287
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

287
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

548
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

548

Загрузка...