Spania

Vești grave din Spania: numărul deceselor provocate de covid 19 ar putea fi mult mai mare

157
Un articol din presa spaniolă arată că numărul deceselor provocate de COVID-19 în Spania ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial de 28.432 de morţi.

BRUXELLES, 27 iul - Sputnik. Potrivit unei investigații publicate de cotidianul El Pais din Spania, în bilanţul oficial al deceselor comunicat de guvernul de la Madrid sunt cuprinse numai persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus, nu şi cazurile suspecte care nu au fost niciodată testate.

Potrivit jurnaliștilor spanioli, lipsa unei testări extinse, mai ales la începutul pandemiei, face ca statisticile oficiale cu numărul deceselor să fie subestimate, la fel ca în alte ţări.

Dar, luând în calcul statisticile regiunilor spaniole ce cuprind atât cazurile confirmate de infectare cât şi cele suspecte, publicaţia El Pais a stabilit un total de 44.868 de decese, caz în care Spania ar fi a două ţară europeană cea mai îndoliată de pandemie, după Marea Britanie.

Estimarea El Pais corespunde cu aproximaţie şi celei făcute de Centrul Naţional de Epidemiologie şi de Institutul Naţional de Statistică care a anunţat în luna iunie că în primele 21 de săptămâni ale anului în curs numărul deceselor în Spania a fost cu 43.945 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, menţionând totuşi că nu a putut stabili câte dintre acestea pot fi atribuite pandemiei.

Opoziţia de dreapta a acuzat în luna iunie guvernul condus de socialistul Pedro Sanchez că încearcă să ascundă numărul real al deceselor, remarcând plusul de circa 43.000 de decese înregistrate în Spania de la jumătatea lunii martie comparativ cu media ultimilor zece ani, mai ales că guvernul spaniol nu a comunicat numărul deceselor la nivel naţional în azilele de bătrâni, decimate de COVID-19, în special în regiunea capitalei Madrid.

157
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1139)
Tematic
Spania: ce au stabilit autorităţile din România şi Spania privind transferul pensiilor
Nebunia zilei vine din Spania: Meci de fotbal între INFECTAȚI şi NEINFECTAȚI!
Spania aprobă introducerea camerelor de recunoaștere facială la evenimente mari
MAE, veste bună: Românii din Spania ar putea primi dublă cetăţenie
Crimă şocantă în Spania: tânără româncă, ucisă cu sânge rece de iubitul ei
Polish flag in Warsaw

Dubla măsură a Europei: Polonia, investigată pentru un ajutor de stat

5
(reînnoit 18:46 11.08.2020)
În timp ce Germania și Franța au excelat în ajutoare de stat de miliarde de euro, Polonia este investigată de Comisia Europeană pentru un ajutor de stat de 95 de milioane de euro.

BRUXELLES, 11 aug - Sputnik. Comisia Europeană și-a dat arama pe față: în timp ce Germania și Franța au beneficiat în perioada pandemiei de binecuvântarea Bruxelles-ului pentru ajutoare de stat de miliarde de euro, Polonia este investigată pentru intenția de a acorda un ajutor de 95 de milioane de euro grupului sud-coreean LG Chem Ltd pentru a extinde fabrica sa de baterii destinate automobilelor electrice.

Comisia Europeană a exprimat dubii privind respectarea reglementărilor privind concurenţa cu privire la planul Poloniei, dubii pe care nu le-a exprimat pentru țările din Vest.

Pe 12 mai 2020, Uniunea Europeană a autorizat o schemă de ajutoare de stat pe care le pot oferi statele membre, în valoare totală de 1.940 de miliarde de Euro. Această sumă reprezintă banii puși la bătaie de statele membre din bugetul lor, nu implică o cheltuială a Uniunii Europene. Astfel, Germania a pus la bătaie 1.000 de miliarde de Euro pentru economia sa. Franța va putea cheltui 300-350 de miliarde de Euro, Italia 300-350 de miliarde, Belgia cu 3% din PIB (77 miliarde de Euro).

De ce atunci se opune Comisia Europeană ajutorului de stat pe care vrea să îl acorde Polonia? Nu cumva pentru că Bruxelles-ului nu îi place independența pe care o afirmă Varșovia vizavi de politicile UE?

În 2017, LG Chem a anunţat că va investi peste un miliard de euro pentru a majora capacitatea de producţie a unităţii sale din Polonia. Ulterior, autorităţile de la Varşovia au căutat să obţină aprobarea CE pentru ajutorul de 95 de milioane de euro acordat companiei.

Dar, într-un mod ciudat, Executivul comunitar s-a trezit că nu îi mai convine intenția Poloniei de a-și sprijini economia printr-un ajutor de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Europa, Polonia
Tematic
SUA anunță că își extinde contingentul militar în Polonia
În Polonia a fost încartiruit comandamentul corpului 5 al armatei SUA
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării

Загрузка...
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

27
(reînnoit 20:44 11.08.2020)
Noi violențe se înregistrează în orașul belarus Brest, iar în Minsk situația devine tot mai tensionată.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În centrul orașului Brest au început ciocniri între demonstranți și reprezentanții trupelor OMON, transmite Sputnik Belarus.

În imaginile video publicate în rețele de socializare se observă cum unul din simpatizanții opoziție sare pe scut, iar altul atacă forțele de ordine cu gaz lacrimogen. Forțele de ordine răspund cu bastoane. Deocamdată nu se observă atacuri cu focuri de artificii sau grenade sonore.

De asemenea, situația devine tensionata și în Minsk. Potrivit reporterului RIA Novosti, acolo militarii din cadrul trupelor interne au forțat protestatarii să se retragă de la o stație de metrou din centrul orașului, însă numărul persoanelor continuă să crească.

În centrul capitalei belaruse au fost concentrată tehnica specială, inclusiv tunuri cu apă și dube.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Proteste, Belarus
Tematic
Se putea fără ei?... NATO își bagă coada în Belarus, iar Aurescu e și el pe fază!
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Poze: A doua noapte de proteste în Belarus - o persoană a murit

Загрузка...