Vladimir Putin și Vladimir Zelenski

Putin a discutat cu Zelenski despre situația din Estul Ucrainei

410
(reînnoit 18:59 26.07.2020)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat astăzi o discuție cu omologul său de la Kiev, Vladimir Zelenski.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Președintele Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, au purtat o discuție telefonică astăzi, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

Președintele Vladimir Putin a participat la festivitățile de Ziua Marinei Militare Ruse
© Sputnik / Алексей Дружинин

Discuția a avut loc la inițiativa părții ucrainene.

Președintele rus a subliniat că poziția, enunțată de președintele ucrainean cu privire lipsa oricărei alternative la acordurile de la Minsk trebuie să se manifeste prin acțiuni reale.

“S-a discutat în detalii despre diverse aspecte ale reglementării crizei din Ucraina. S-a constatat sporirea eficienței negocierilor în cadrul grupului de contact de la Minsk. A fost apreciată pozitiv măsurile suplimentare convenite la ședința grupului din 22 iulie cu privire la armistițiu, care intră în vigoare din 27 iulie. S-a accentuat importanța respectării stricte a acestor înțelegeri dintre părțile în conflict”, se menționează în comunicat.

“Vladimir Putin și-a exprima părerea că hotărârea cu privire la desfășurarea alegerilor locale din anul 2020, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei, contravine acordurilor de la Minsk și ar putea pune în pericol perspectivele reglementării conflictului. Totodată, a fost exprimată îngrijorarea cu privire la declarațiile venit recent din partea unor înalți demnitari din Ucraina despre inadmisibilitatea unor prevederi ale “Complexului de măsuri” și despre necesitatea revizuirii lor”, se menționează în comunicatul Kremlinului.

De asemenea, cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii cu privire evoluția pandemiei de COVID-19.

410
Tagurile:
Ucraina, Rusia, Vladimir Zelenski, Vladimir Putin
Tematic
Kremlinul a dezvăluit detaliile discuțiilor dintre Putin și Zelenski
Despre ce aг discutat azi Putin și Zelenski la telefon
Ce mesaj i-a transmis Putin lui Zelenski în urma tragediei aviatice din Iran
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

286
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

286
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

547
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

547

Загрузка...