Marș de comerare a genocidului armean din 1915. Poză simbol

Hagia Sophia: protestatari greci ard steagul turc, după prima rugăciune musulmană - VIDEO

621
După decizia Ankarei de a transforma catedrala Hagia Sophia într-o moschee şi după ce a avut loc prima rugăciune musulmană după zeci de ani, unii greci revoltaţi au dat foc steagului turcesc pentru a protesta.

BUCUREŞTI, 26 iul – Sputnik. Decizia Ankarei de a transforma catedrala Hagia Sophia din muzeu în moschee a fost întâmpinată cu proteste în Grecia, care a considerat măsura drept un afront la adresa moștenirii creștine.

Ministerul grec de Externe a numit-o „o lovitură la adresa acestei moșteniri culturale a umanității” și chiar a avertizat asupra riscului ca mozaicurile și alte opere de artă din interiorul Hagiei Sophia să fie deteriorate, „pe lângă simbolismul unei astfel de măsuri”, potrivit RT

În orașul Tesalonic, activiști ortodocși au dat foc unui steag turcesc în cadrul unui miting organizat pentru a protesta împotriva acestei schimbări.

Mai mulţi protestatari țineau în mâini drapelul național grecesc, precum și pancarte pe care scria „Boicotează Turcia”.

Drept reacţie, Ministerul turc de Externe a transmis un răspuns dur.

Grecia „și-a demonstrat încă o dată ostilitatea față de islam și Turcia”, a precizat acesta. Descriindu-i pe omologii lor greci drept „copiii răsfățați ai Europei”, diplomații turci au sfătuit Grecia să „se trezească din visul ei bizantin din care nu a fost capabilă să se trezească timp de 567 de ani”.

Reacţia dură nu a fost lăsată fără răspuns din partea Atenei.

"Manifestările emfatice de fanatism religios și naționalist în Turcia actuală… nu sunt demne de răspuns”, a afirmat sâmbătă Ministerul de Externe într-o scurtă declarație.

Hagia Sophia nu este singura chestiune spinoasă în relațiile dintre Turcia și Grecia. Aliate în cadrul NATO, cele două națiuni sunt în conflict cu privire la statutul Ciprului, precum și cu privire la alte dispute teritoriale în Marea Egee.

621
Tagurile:
Grecia
Tematic
Realitate și ipocrizie: PAPA, primul mesaj după decizia lui Erdogan privind Sfânta Sofia
UE, solicitare către Turcia să anuleze transformarea în moschee a Catedralei Sfânta Sofia
În catedrala Sfintei Sofia a avut loc prima rugăciune islamică din ultimii 86 de ani
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

289
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

289
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

552
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

552

Загрузка...