Refugiați din Afganistant

Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid

135
(reînnoit 18:46 24.07.2020)
După ce granițele vor fi redeschise, un val masiv de oameni vor lua calea celor mai bogate ţări, fugind de sărăcia din ţările lor cauzată de criza din sănătate, a declarat şeful Crucii Roșii. Migranții vor fi interesaţi să se şi vaccineze în aceste ţări.

BUCUREŞTI, 24 iul – Sputnik. Jagan Chapagain, șeful Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), a făcut această prognoză sumbră joi, într-un comentariu pentru AFP.

Kersti Kaljulaid
Пресс-служба президента Украины

Blocajele și închiderea frontierelor în majoritatea zonelor lumii îi aduc deja pe mulţi oameni sub pragul de sărăcie. Disperarea îi forţează să aleagă între expunerea la Covid-19 și riscul de a suferi de înfometare, a explicat Chapagain, citat de RT

Se aude că multe persoane care nu-şi mai pot asigura traiul se vor simți forţate să migreze, odată ce granițele vor începe să se redeschidă.

Astfel, nu ar trebui să ne surprindă dacă criza creată de coronavirus va avea „un impact masiv asupra migrației” în anii sau chiar lunile următoare.

Totuşi, potenţiala criză a imigraţiei ar putea fi evitată dacă aceste nemulțumiri vor fi soluționate înainte ca migranții să îşi părăsească țările de origine, a adăugat șeful IFRC, oferind un argument economic curajos pentru a-și susține punctul de vedere.

„Costul susținerii migranților, în timpul tranzitului și, desigur, după ce ajung în țara de destinație, este mult mai mare decât cel pentru sprijinirea oamenilor pentru a-şi asigura mijloacele de trai, educația, nevoile de sănătate în propria țară”, a spus Chapagain.

Lideri europeni au formulat argumente similare în urma valului major de migranți care a lovit continentul în 2015 și 2016. Germania, destinația principală a solicitanților de azil, s-a angajat să ajute cu milioane de euro pentru programe de reconstrucție în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

De asemenea, un alt factor care poate determina valul viitor de migrație are legătură directă cu pandemia, care a infectat peste 15,5 milioane de oameni și a ucis peste 633.000 de persoane în întreaga lume.

Migranții ar putea considera că șansele lor de supraviețuire sunt mai mari în ţările mai dezvoltate. Oamenii ar putea lua decizia de a se muta în funcţie de „disponibilitatea vaccinurilor [pentru Covid-19]”.

„Dacă oamenii vor constata că vaccinul este, de exemplu, disponibil în Europa, dar nu în Africa, ce se va întâmpla?”, a mai precizat Jagan Chapagain.
135
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, migrație
Тема:
Criza refugiaților (88)
Tematic
Pactul pentru migrație a provocat demisii în guvernul Belgiei
Noul lider al CDU vrea să revadă politica migraționistă a lui Merkel
Macron - UE se confruntă cu o criză a migrației, Merkel - reducerea migrației către Europa
Belgia, în prag de criză politică din cauza pactului cu privire la migrație
După o noapte de negocieri și blocaje, Europa a ajuns la un acord pe migrație
Pactul Global al ONU privind Migrația - aprobat la Marrakech
UE cere Moldovei să rezolve urgent problema migrației
Marșul anti-migrație, oprit cu jeturi de apă și lacrimogene lângă sediul Comisiei Europene
Marele avantaj al Pactului pentru migrație, văzut de estonieni
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

103
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

794
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

794
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...