Copil

RT: Victimele experimentului Kentler din Germania sparg tăcerea mărturii şocante

489
(reînnoit 19:44 16.07.2020)
În urmă cu decenii, au luptat pentru supraviețuire zi de zi, acum îşi caută motivaţia de a trăi. RT a ascultat poveştile sfâșietoare ale doi bărbați germani care, pe când erau copii, au fost plasați de către autoritățile din Berlin în îngrijirea unui pedofil cunoscut.

BUCUREŞTI, 16 iul – Sputnik. Luna trecută, un raport al Universității din Hildesheim, Germania, a dezvăluit că Senatul de la Berlin a aplicat un experiment, în care copii vulnerabili au fost plasaţi în grija unor pedofili timp de zeci de ani.

Acesta a fost o parte a unui „experiment” înfricoșător al controversatului sexolog Helmut Kentler, ale cărui teorii pervertite susțineau că contactul sexual cu adulții nu dăunează copiilor. Potrivit acestuia, pedofilii care au grijă de ei le vor „emancipa” „sexualitatea”, după cum afirmă Kentler în mai multe cărți și inclusiv în emisiuni TV.

Kentler a câștigat faima de „vizionar progresist” și a devenit favoritul politicienilor de stânga, inclusiv al primarului Berlinului de Vest, Willy Brandt, viitorul cancelar german.

Două victime ale experimentului lui Kentler, identificate ca Marco și Sven, au declarat pentru RT că „a fost ca și cum am fi fost scoși la vânzare”.

Viitorul lor tată adoptiv, Fritz H., aşa cum este cunoscut în mass-media germană, a fost amabil și a „încercat să ne câștige simpatia” când s-au întâlnit pentru prima dată, precum un vânător care nu dorește să-și sperie prada.

Pentru Marco, coșmarul care avea să dureze mulți ani a început într-un spital unde l-a cunoscut pentru prima dată pe Fritz, pe care Kentler l-a descris drept un „expert” în îngrijirea copilului. „O lună mai târziu mă aflam în îngrijirea lui. Nici nu știam că am fost trimis acolo”, a dezvăluit el.

Ceea ce nu știau copiii era că bărbatul era de fapt un pedofil condamnat care locuia singur în Berlinul de Vest. Faptele sale penale nu au împiedicat autoritățile din domeniul asistenţei tinerilor din oraș să plaseze copii vulnerabili în îngrijirea acestuia, în numeroase ocazii între începutul anilor '70 și 2003.

Victimele lui Fritz - unele în vârstă de șase sau șapte ani – au trecut printr-un coşmar de nedescris în timp ce se aflau în „îngrijirea” lui. Mai mulți au fost abuzați sexual și violați, iar un băiat cu handicap a murit în timp ce se afla „îngrijirea” sa.

Atât Marco, cât și Sven au povestit că a trăi cu pedofilul a fost „o luptă zilnică pentru a supraviețui”. „Psihopatul total” le-au exploatat în mod vicios temerile lor cele mai mari pentru a-i forța să facă „lucruri pe care nu le-am fi făcut niciodată în mod normal”.

„Ne spunea «Dacă nu faceți acest lucru, vă veți întoarce la orfelinat» sau «Dacă nu faci ceea ce vreau, vei mânca din nou gunoiul din coș»”, au povestit victimele.

Victimelor li s-a spus că nu era nimic criminal în abuz, întrucât „el este tatăl nostru și noi suntem mici”. Țipetele și loviturile cu pumnul făceau parte din rutina zilnică la care erau supuşi copiii, ceea ce aducea uneori cu practicile unui cult asupritor.

„Spunea mereu că nu el ne bate, ci diavolul din noi”, a spus Marco, adăugând că violența fizică i-a legat și mai tare de abuzatorul lor. Ambii bărbați au povestit că, „cu cât era mai rău tratamentul, cu atât erai determinat să simţi că această persoană este importantă pentru tine” - aceasta este tactica pe care manualele sectelor totalitare o recomandă în cazul membrilor lor.

Marco și Sven au petrecut ani întregi în izolare totală. Fritz nu le-a oferit o educație adecvată, pierzându-şi statutul de îngrijitor; de asemenea, i-a împiedicat să dobândească abilități sociale de bază. Dar este ceva mult mai îngrozitor, „îngropat adânc în subconștientul nostru”, spun ei.

„În fiecare zi te lupți cu tine însuți și trebuie să te motivezi ca să vrei să trăiești în continuare. Când stai în pat seara și aceste amintiri te copleșesc, uneori nu îţi doreşti să mai trăiești. Viețile noastre au fost distruse, nu suntem capabili să muncim și suntem conştienţi că suntem nişte rataţi”, a spus Marco, iar Sven a adăugat cu amărăciune: „Am fost și sunt un produs al unui abuzator sexual de copii”.

Cei doi bărbați au încercat să-i facă să răspundă pe cei despre care spun că au fost complici în ruinarea vieţii lor, și anume, membri ai Senatului de la Berlin. Dar duc o bătălie foarte dificilă. Senatul a încercat să le ofere o compensație de 10.000 de euro, dar refuză punerea cuiva sub acuzație.

De asemenea, victimele sunt sceptice cu privire la raportul Universității din Hildesheim. Experții care s-au ocupat de asta au fost aprobați de Senatul respectiv, iar asta este ca şi cum „un tâlhar își anchetează propriul jaf”, a spus Sven. Acesta a insistat că trebuie să existe investigaţii suplimentare cu privire la „una dintre cele mai mari crime ale epocii postbelice”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

489
Tagurile:
Experiment, Germania
Tematic
Date de ultimă oră confirmă: COMPLICAȚII uriașe în cazul olandezului pedofil și asasin!
Șocant: tot azi, un caz care îl depășește pe cel al polițaiului pedofil!
Colegii de serviciu l-au „turnat" pe pedofil!
Pericol pentru copiii din UK: Mii de pedofili ar putea lucra în școli sub nume false
Legătura dintre poliţistul pedofil şi ministrul Dan
Franța se implică în cazul miliardarului pedofil din SUA, ”sinucis” în închisoare
Video: Pedofil din Olanda, dat pe mâna justiției: Procuratura oferă detalii

Tensiunile din Mediterana creează probleme în NATO și în UE

3
(reînnoit 13:31 13.08.2020)
Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franţa îşi va creşte prezenţa militară în Mediterana de Est, cerând Turciei să nu mai facă explorări de gaze și petrol în această zonă.

BRUXELLES, 13 aug - Sputnik. Preşedintele Emmanuel Macron intervine în disputa dintre Grecia și Turcia din Mediterana de Est și i-a solicitat Turciei să pună capăt explorărilor de gaze şi petrol din apele acestei zone, luând astfel partea Greciei în acest conflict.

Liderul francez a avut o convorbire telefonică în acest sens cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acțiunile Turciei, opinia lui Macron fiind că prospectarea ar trebui să "înceteze pentru a permite un dialog paşnic" între cei doi vecini, membri ai NATO.

Probleme grave în interiorul NATO

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia au crescut în această săptămână odată cu sosirea navei de cercetare seismică turcă Oruc Reis, însoţită de nave de război, într-o zonă disputată a Mediteranei.

Pentru a descuraja acțiunile Turciei, Franţa îşi va "consolida temporar" prezenţa militară, conform declaraţiei preşedintelui Macron, pentru a "monitoriza situaţia din regiune şi a marca determinarea sa de a apăra dreptul internaţional".

Turcia şi Grecia creează tensiuni în interiorul NATO ca urmare a concurenţei în privinţa revendicării rezervelor de gaze naturale, scoasă în evidenţă de încercările Ciprului de a explora în căutarea unor zăcăminte de gaze naturale în regiunea Mediteranei de Est în pofida unor obiecţii puternice din partea Turciei.

Пресс-конференция президента США Д. Трампа на саммите НАТО
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Emmanuel Macron a cerut luna trecută chiar și sancţiuni UE împotriva Turciei pentru ceea ce a catalogat a fi drept "încălcări" ale suveranităţii greceşti şi cipriote asupra apelor lor teritoriale.

Parisul şi Ankara se confruntă de altfel şi pe un alt dosar de politică externă, şi anume conflictul din Libia.

Grecia vrea intervenția UE

Pentru că NATO nu reacționează, Grecia s cerut convocarea unui summit de urgenţă de către Uniunea Europeană cu privire la Turcia după ce Turcia a trimis o navă de explorare în căutare de hidrocarburi într-o zonă disputată în Mediterana orientală.

''Ministerul de Externe (grec) va depune o cerere pentru un summit de urgenţă al Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene'', a transmis biroul premierului grec.

Marina greacă a localizat acum două zile nava Oruç Reis la sud-est de insula Creta, aceasta fiind escortată de o flotilă de război turcă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
UE, Marea Mediterană, NATO
Tematic
Flota rusă a Mării Negre monitorizează nave şi avioane NATO care participă la exerciții
Moscova a comentat exercițiile Sea Breeze-2020 ale NATO în Marea Neagră
Severin, fulminant: România, ”ȘOARECELE BEAT al unui NATO aflat pe drumul fără întoarcere”
Exercițiul NATO Sea Breeze 2020 în Marea Neagră - Jocuri cu butoiul de pulbere
Kim nu se lasă - dă o lecție SUA: răspunde cu argumentele… NATO! Culmea ironiei!

Загрузка...
Coronavirus în Germania

Știrea nopții: Germania a declarat NOI ZONE de RISC în România ce se IMPUNE românilor

467
Noi zone din România sunt considerate ”de risc”, iar toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în RF Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc au anumite obligații

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Anunț important al MAE român: autorităţile germane au actualizat lista zonelor de risc COVID-19 din România, adăugând Bucureştiul și 10 judeţe din România.

Acestea sunt Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui şi Vrancea. Măsura a intrat în vigoare de la data publicării deciziei - 12 august 2020.

Alte şapte judeţe - Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş - fuseseră declarate zone de risc încă din 7 august 2020.

Ce înseamnă asta: toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în RF Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german, anunță Agerpres, citând surse oficiale.

”Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate”, anunță sursa citată, precizând că, în acest sens, ”călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgenţă medical 116 117”.

De asemenea se precizează că, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de testare, autorităţile germane pot aplica sancţiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Important este de știut că dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii ”au obligaţia de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării” – și, desigur, aceasta nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat în condițiile precizate mai sus.

Alte date:

- TOATE persoanele care intră în Germania venind dintr-o zonă de risc sunt obligate să completeze un formular de localizare - Public Health Passenger Locator Form - a cărui variantă în limba engleză poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile

- Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiţionată de obligaţiile mai sus-menţionate. (MAE menționează că, în timpul tranzitului, sunt permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu şi cele de tip turistic sau vizite)

© Sputnik / Евгений Епанчинцев

- Regulile de conduită, restricţiile şi măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale

- cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, + 49 30 21239514 și + 49 30 21239516, Consulatului General al României la Bonn: +49 228 6838135; +49 2286838211; + 49 228 6838244; + 49 228 6838254 şi Consulatului General al României la Munchen: +49 89 553307; +49 89 98106143, Consulatului General al României la Stuttgart +49 711 664 86 11, +49 711 664 86 12, +49 711 664 86 13, +49 711 664 86 14 si +49 711 664 86 15, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă;

- cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie si telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin + 49 160 157 9938, oficiului consular al României la Bonn +49 173 5757 585, oficiului consular al României la Munchen +49 160 208 7789 şi oficiului consular al României la Stuttgart +49 171 681 3450.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

467
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, risc, România, Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...