Turcia a înaintat o notă ultimativă lui Haftar

204
Turcia a înaintat Armatei Naționale Libiene o notă ultimativă în care amenință cu declanșarea unei operațiuni militare.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik. Turcia a înaintat o notă ultimativă Armatei Naționale Libiene, conduse de Khalifa Haftar, în care îi cere să se retragă din Sirt și Al Jufrah, în caz contrar, vor demara o operațiune militară împotriva lor, transmite RIA

Unitățile Armatei Naționale Libiene, conduse de Khalifa Haftar, trebuie să se retragă de la Sirt și Al Jufrah, în caz contrar, va fi lansată o operațiune militară împotriva lor, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu .

În Libia continuă conflictul dintre Guvernul de Conciliere Națională, condus de Fayez al-Sarraj, care controlează Tripoli și teritoriile din vestul țării, și Armata Națională Libiană, sub comanda mareșalului Khalifa Haftar, care colaborează cu parlamentul stabilit în Estul țării. Guvernul de Conciliere Națională este sprijinit de Turcia, iar Armata Națională Libiană, de Egipt.

"Haftar trebuie să se retragă din Sirt și Al Jufrah. Am transmis această solicitare părții ruse. Acum se desfășoară pregătirile pentru o operațiune militară în Sirt, deși încă așteptăm o soluționare la masa de negocieri. Dar dacă el (Haftar) nu se va retrage, atunci ne vom arăta hotărârea”, a declarat Cavusoglu la postul turc de televiziune TRT.

Potrivit acestuia, Turcia consideră că singura soluție pentru depășirea crizei din Libia este cea politică.

"Chiar dacă în prezent se pledează pentru un armistițiu, acesta nu răspunde intereselor guvernului Libiei, pentru că are temeri că Haftar nu este sincer. Credem că el încearcă să tragă de timp pentru a se pregăti de un nou atac. Guvernul libian consideră că trebuie să vadă mai întâi de toate o foaie de parcurs și dacă aceasta va conține condiții prielnice, va cădea de acord asupra unui armistițiu. Așa este corect”, a adăugat ministrul turc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

204
Tagurile:
Turcia, Libia
Tematic
Turcia își trimite trupele în Libia
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19
Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

288
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

288
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

548
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

548

Загрузка...