Sediul postului de televiziune RT de la Moscova

Lituania a interzis retransmiterea RT pe teritoriul țării

223
Autoritățile din Lituania au interzis retransmiterea pe teritoriului lor a postului de televiziune RT.

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik. Comisia pentru radio și televiziune din Lituania a interzis transmisiunea pe teritoriul țării a postului de televiziune RT, anunță RIA Novosti.

La sfârșitul lunii iuni a fost stopată transmisiunea a șapte canale RT în Letonia. Decizia a fost motivată de faptul că posturile de televiziune ar aparține lui Dmitri Kiseliov, care este vizat de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană. Totodată, Riga a îndemnat celelalte state europene să-i urmeze exemplul.

Totuși, în realitate, Kiseliov nu are nicio tangență cu RT, fiind șeful unei alte instituții de presă – AIP “Rossiya Segodnya”. Redactorul șef al RT este Margarita Simoniyan, care nu este vizată de sancțiunile UE. RT și AIP “Rossiya Segodnya” sunt două persoane juridice distincte, iar toate datele care confirmă acest lucru sunt publice.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a declarat că autoritățile estoniene examinează posibilatea interzicerii transmisiunii RT.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

223
Tagurile:
RT, Lituania
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (82)
Tematic
Scrisori către veterani: RT lansează proiectul #PoștaVictoriei - Video
Un reporter RT, grav rănit în Siria
RT a realizat un film VR, dedicat eliberării Auschwitz
RT, cel mai popular canal de știri din YouTube: 10 miliarde de vizualizări
Un scriitor german mulțumește RT pentru oportunitatea de a contacta veteranii de război
Fost șef de spionaj francez va prezenta o emisiune la RT France
RT a reconstituit momentul arborării Drapelul Victoriei deasupra Reichstagului
Reacția diplomaților ruși la acuzațiile Pentagonului la adresa Sputnik și RT
RT a obținut nouă premii în cadrul New York Festivals
RT lansează școala media pentru jurnaliștii regionali și bloggeri

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

37
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

28
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...