Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Comisia Europeană: UE și UK se confruntă cu o recesiune mai gravă decât cum s-a prezis

91
(reînnoit 19:17 07.07.2020)
Pandemia de coronavirus, care s-a extins pe continentul european, a condus la un nivel istoric de prejudicii economice, în contextul în care țările au introdus măsuri de blocare și au oprit producția în efortul de a reduce răspândirea virusului.

BUCUREŞTI, 7 iul - Sputnik, Doina Crainic. Europa s-ar putea cufunda cu o recesiune masivă în acest an, economia Regatului Unit contractându-se cu aproape 10%, estimează Comisia Europeană într-un raport publicat marți.

Bruxelles-ul prezice o scădere a PIB-ului cu 8,3% în cele 27 de state ale Uniunii Europene în 2020, urmată de o revenire de 5,8% anul viitor. În timp ce se prezice că zona euro se va contracta cu 8,7%, cu o creștere de 6,1% în 2021.

Ambele rezultate vor înregistra scăderi mai grave și o redresare mai slabă decât declinul economic prevăzut anterior de Comisie în luna mai.

Se estimează că economia britanică va scădea cu 9,75% în 2020, fiind printre cele mai afectate economii din Europa, deși Franța, Spania și Italia vor suferi un declin mai serios, PIB-ul acestora scăzând cu 10,6%, 10,9% și, respectiv, 11,2%.

În Germania - cea mai mare economie a UE - se estimează o scădere a PIB-ului cu 6,3%, iar Olanda va înregistra o scădere mai puțin severă, de -6,8%, în timp ce Polonia va fi cel mai puțin afectată, cu o scădere de 4,6%.

„Riscul unei divergențe din ce în ce mai mari este motivul pentru care am propus planul nostru comun de redresare, iar acest risc pare să se materializeze”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul UE pentru economie.

„Din acest motiv este atât de important să ajungem la un acord rapid cu privire la planul de redresare propus de Comisie – pentru a injecta atât încredere, cât și noi finanțări în economiile noastre în acest moment critic”, a adăugat oficialul.

Oficialii UE susțin că există mai multe riscuri care ar putea duce la prognoze economice din ce în ce mai pesimiste, unul dintre aceste riscuri fiind un al doilea val de coronavirus care ar duce la măsuri suplimentare de blocare.

Marea Britanie a depăşit termenul limită pentru solicitarea unei prelungiri a perioadei actuale de tranziție, iar negocierile dintre cele două părți au încetat. După ce Marea Britanie va părăsi piața unică și uniunea vamală a UE, comerţul între Regatul Unit și bloc va deveni mai dificil, chiar dacă va fi convenit un acord.

Comisia a adăugat că neîncheierea unui acord ar fi „un risc important”, care ar avea efecte „deosebit de negative pentru Marea Britanie”. Raportul a fost publicat cu doar 10 zile înainte ca liderii UE să se întâlnească la Bruxelles pentru a pune la dispoziție un pachet de recuperare de 750 de miliarde de euro, în urma unei oferte franco-germane în sprijinul țărilor celor mai afectate.

Deși toate statele membre sunt de acord că un plan trebuie finalizat în această vară, la acest plan nu aderă Austria, Danemarca, Suedia și Olanda, care se opun subvențiilor, preferând în schimb un sistem de împrumuturi.

Însă Comisia Europeană susține că împrumuturile vor crește povara datoriei naționale, avertizând, în același timp, că o redresare economică disproporționată ar putea face ca anumite state membre să rămână în urmă cu creșterea timp de ani de zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
recesiune, UK, UE, Comisia Europeană
Tematic
UK: reintroducerea restricţiilor – urmează Londra? Zonele locuite de români, sub risc
Ungaria nu primește cetățeni din țări extra-UE cu excepția Serbiei
Merkel: UE trebuie să se pregătească pentru Brexit fără acord
Brexit – cât mai au la dispoziţie cetăţenii UE pentru a solicita rezidenţă în UK
Carmen Avram dă în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!
Justiția britanică a blocat accesul lui Maduro la aurul Venezuelei din UK
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

103
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

794
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

794
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...