SUA, țară nesigură pentru Uniunea Europeană

95
(reînnoit 19:54 01.07.2020)
SUA este o țară nesigură pentru Uniunea Europeană în ceea ce privește venirea rezidenților americani pe teritoriul european de la 1 iulie.

BRUXELLES, 1iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Lista țărilor sigure de unde se poate intra în UE de la 1 iulie nu include și Statele Unite.

Uniunea Europeană trebuie să își dea acordul prin vot pentru călătoriile de divertisment sau în interes de afaceri ale rezidenţilor din 14 ţări începând de la 1 iulie. Țările acceptate ca sigure sunt: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Doar că SUA, alături de Brazilia, nu se numără printre ţările incluse pe lista iniţială a ţărilor considerate "sigure".

Votarea acestei liste este destinată să sprijine industria turismului şi destinaţiile turistice din UE, în special ţările din sudul Europei, care au fost cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

China ar urma să fie inclusă şi ea pe această listă însă numai cu condiţia reciprocităţii, dacă autorităţile chineze vor permite vizitatorii din UE. Reciprocitatea este una dintre condiţiile necesare pentru a fi inclusă pe lista ţărilor de origine sigure.

Lista trebuie aprobată cu o "majoritate calificată" de ţările UE, ceea ce înseamnă 15 ţări care să reprezinte 65% din populaţia blocului comunitar.

Această listă va funcţiona ca o recomandare pentru ţările membre UE, ceea ce înseamnă că aproape sigur nu vor permite accesul călătorilor din alte ţări, dar ar putea impune restricţii călătorilor care vin din cele 14 ţări considerate sigure.
© Sputnik / Владимир Астапкович

Deocamdată, la fel ca și la închiderea granițelor, țările UE acționează disparat și individual în ceea ce privește redeschiderea frontierelor interne.

Unele state au condiții speciale de acces. Grecia solicită teste obligatorii pentru depistarea COVID-19 pentru vizitatorii care vin din unele state UE, precum Franţa, Italia, Olanda şi Spania, cu introducerea în carantină până la aflarea rezultatelor. La rândul său, Cehia nu permite accesul turiştilor din Portugalia şi Suedia. De asemenea, rezidenţii britanici nu pot călători în multe state UE.

Călătoriile neesenţiale în UE au fost interzise de la jumătatea lunii martie, iar măsurile restrictive vor fi ridicate treptat începând cu 1 iulie, privilegiind vizitatorii veniţi din ţări a căror situaţie epidemiologică este asemănătoare celei a UE, unde pandemia s-a stabilizat, sau chiar mai bună. Iar Statele Unite nu se numără printre aceste țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

95
Tagurile:
Uniunea Europeană, SUA
Tematic
Trump: SUA vor „muta” unele trupe din Germania în Polonia ca „semnal” pentru Rusia
Trei state americane le impun carantina concetățenilor veniți din alte părți ale SUA
Merkel: UE, să „reflecteze” la posibila retragere a SUA din „rolul de lider mondial”
Loialitatea față de SUA au adus Germania și restul UE într-un „punct mort” - oficial rus
SUA, reacție uluitoare după ce s-a emis un mandat pentru arestarea lui Donald Trump
Steagul Uniunii Europene și al Germaniei la Berlin

Berlinul a comentat amenințările SUA în adresa companiilor germane

7
(reînnoit 18:59 07.08.2020)
Secretarul de stat al MAE de la Berlin a criticat amenințările expediate de senatorii americani în adresa companiilor germane.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Niels Annen, a criticat într-un interviu oferit ziarului Handelsblatt senatorii americani, care au amenințat cu aplicarea unor sancțiuni administrația portului din orașul german Sassnitz, din cauza proiectului Nord Stream 2.

Cei trei senatori din SUA au expediat o scrisoare operatorului portului Sassnitz GmbH, în care se vorbește despre sancțiunile pe care le-ar pregăti autoritățile americane împotriva companiei germane, din cauza susținerii pe care o acordă construcției gazoductului. În special, în adresare se spune că în cazul continuării lucrărilor, portul Sassnitz se va confrunta cu “un dezastru financiar”.

“Politica SUA a sancțiunilor exteritoriale în raport cu partenerii și aliații lor reprezintă un atentat la suveranitatea noastră teritorială”, a declarat Annen.

Potrivit lui, tonul și conținutul scrisorilor care conțin amenințări în adresa companiilor germane sunt inadmisibile. Politica energetică a Germaniei și Europei va fi stabilită “exclusiv în Berlin și Bruxelles, nu la Washington”.

Annen a informat că Germania va profita de președinția țării în Consiliul UE pentru “a consolida suveranitatea europeană” și a adăugat că Europa nu trebuie să cedeze șantajelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
Nord Stream 2, Berlin, SUA, Germania
Tematic
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Danemarca a dat undă verde finalizării construcţiei Nord Stream 2
Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
UE, îngrijorată de sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”
Construcția Nord Stream 2 poate continua, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie

Загрузка...
Самолет компании Air India

Accident aviatic o aeronavă cu 191 de pasageri s-a rupt în două!

181
(reînnoit 20:06 07.08.2020)
Conform Russia Today, două decese au fost confirmate și sunt cel puțin 35 de răniți. Unul dintre cei decedați pare a fi un pilot, transmit surse locale.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. O aeronavă Air India Express care zbura pe ruta Dubai în Calicut (Kozhikode), cu 191 de pasageri la bord, a derapat grav la aterizarea pe aeroportul Karipur, depășind pista și căzând într-o râpă.

„Zborul Dubai-Kozhikode de la Air India (IX-1344) a derapat în timpul aterizării”, au transmis polițiștii locali, ratând astfel pista și rupându-se în două.

Conform Russia Today, două decese au fost confirmate și sunt cel puțin 35 de răniți. Unul dintre cei decedați pare a fi un pilot, transmit surse locale.

Aeronava nu a luat foc, fiindcă la finalul cursei  combustibilul era consumat în mare parte – astfel pasagerii au putut fi evacuați.

Dezastrul s-a produs în jurul orei locale 7:00 – 16, ora României - pe fondul ploilor abundente din zonă.

Ministrul de Interne al Indiei, Amit Shah, a scris pe pagina de socialzare  că a fost „tulburat” de incidentul de la Kozhikode și a îndrumat Forța Națională de Răspuns la Dezastre să asiste la eforturile de salvare.

В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

181
Tagurile:
Catastrofă aviatică

Загрузка...