Centrul COVID-19 Chișinău

Azi, dată cheie pentru Pandemie: OMS un mesaj crucial mare atenție!

508
Directorul general OMS: adevărul este că nu suntem deloc aproape de final, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”

BUCUREȘTI, 30 iun – Sputnik, Evan Răutu. Pentru cei care nu știu, azi este o dată cheie în pandemie – se împlinesc exact 6 luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un focar de pneumonie necunoscut în China.

Acest important detaliu a fost expus chiar de directorul general al OMS, Tedros Adhan Ghebreyesus, care a adăugat că azi,  ”șase luni mai târziu, numărul de persoane infectate în lume a ajuns la zece milioane de oameni și 500 mii au murit”

Dar, tot cu această ocazie, șeful OMS a făcut un anunț îngrijorător: ”Răspândirea pandemiei COVID-19 în lume se accelerează, în ciuda îmbunătățirii situației în unele țări”.

”Unele țări s-au confruntat cu o creștere a cazurilor atunci când și-au deschis economiile și au revenit la viața socială - majoritatea oamenilor rămân vulnerabili la virus, realitatea grea este că situația nu s-a încheiat încă”, a spus  Ghebreyesus, transmite RIA-Novosti

Toţi vrem ca acest lucru să se încheie și toţi vrem să ne revenim la vieţile noastre, spune șeful OMS, ”dar adevărul este că nu suntem deloc aproape de final, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”.

Foarte importantă este solicitarea directorului general OMS: ”Guvernele, la orice nivel, inclusiv la cel local, să îşi consolideze capacităţile de intervenţie, pregătire şi răspuns”.

”Mai mult ca orice, pandemia ne arată că sănătatea şi siguranţa sanitară nu sunt un lux - ele sunt fundamentul dezvoltării sustenabile, a stabilităţii şi siguranţei”, spune șeful OMS, subliniind că ”în final, sănătatea nu reprezintă un cost, ci o investiţie”.

Și, atenție, OMS face un apel ca toate ţările să crească cheltuielile pentru asistenţa medicală primară ”până la cel puţin 1% din PIB, fie prin investiţii, realocări sau ambele”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

508
Tagurile:
OMS, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)
Steagul Uniunii Europene și al Germaniei la Berlin

Berlinul a comentat amenințările SUA în adresa companiilor germane

5
(reînnoit 18:59 07.08.2020)
Secretarul de stat al MAE de la Berlin a criticat amenințările expediate de senatorii americani în adresa companiilor germane.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Niels Annen, a criticat într-un interviu oferit ziarului Handelsblatt senatorii americani, care au amenințat cu aplicarea unor sancțiuni administrația portului din orașul german Sassnitz, din cauza proiectului Nord Stream 2.

Cei trei senatori din SUA au expediat o scrisoare operatorului portului Sassnitz GmbH, în care se vorbește despre sancțiunile pe care le-ar pregăti autoritățile americane împotriva companiei germane, din cauza susținerii pe care o acordă construcției gazoductului. În special, în adresare se spune că în cazul continuării lucrărilor, portul Sassnitz se va confrunta cu “un dezastru financiar”.

“Politica SUA a sancțiunilor exteritoriale în raport cu partenerii și aliații lor reprezintă un atentat la suveranitatea noastră teritorială”, a declarat Annen.

Potrivit lui, tonul și conținutul scrisorilor care conțin amenințări în adresa companiilor germane sunt inadmisibile. Politica energetică a Germaniei și Europei va fi stabilită “exclusiv în Berlin și Bruxelles, nu la Washington”.

Annen a informat că Germania va profita de președinția țării în Consiliul UE pentru “a consolida suveranitatea europeană” și a adăugat că Europa nu trebuie să cedeze șantajelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Nord Stream 2, Berlin, SUA, Germania
Tematic
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Danemarca a dat undă verde finalizării construcţiei Nord Stream 2
Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
UE, îngrijorată de sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”
Construcția Nord Stream 2 poate continua, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie

Загрузка...
Самолет компании Air India

Accident aviatic o aeronavă cu 191 de pasageri s-a rupt în două!

174
(reînnoit 20:06 07.08.2020)
Conform Russia Today, două decese au fost confirmate și sunt cel puțin 35 de răniți. Unul dintre cei decedați pare a fi un pilot, transmit surse locale.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. O aeronavă Air India Express care zbura pe ruta Dubai în Calicut (Kozhikode), cu 191 de pasageri la bord, a derapat grav la aterizarea pe aeroportul Karipur, depășind pista și căzând într-o râpă.

„Zborul Dubai-Kozhikode de la Air India (IX-1344) a derapat în timpul aterizării”, au transmis polițiștii locali, ratând astfel pista și rupându-se în două.

Conform Russia Today, două decese au fost confirmate și sunt cel puțin 35 de răniți. Unul dintre cei decedați pare a fi un pilot, transmit surse locale.

Aeronava nu a luat foc, fiindcă la finalul cursei  combustibilul era consumat în mare parte – astfel pasagerii au putut fi evacuați.

Dezastrul s-a produs în jurul orei locale 7:00 – 16, ora României - pe fondul ploilor abundente din zonă.

Ministrul de Interne al Indiei, Amit Shah, a scris pe pagina de socialzare  că a fost „tulburat” de incidentul de la Kozhikode și a îndrumat Forța Națională de Răspuns la Dezastre să asiste la eforturile de salvare.

В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
Catastrofă aviatică

Загрузка...