French conservative presidential candidate Francois Fillon arrives at a campaign rally in Caen, north western France, Tuesday, March 16, 2017.

Se întâmplă și în Franța: un fost premier, condamnat la închisoare

120
Fostul premier francez și, ulterior, candidat la președinție, Francois Fillon, a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, pentru deturnare de fonduri publice.

BRUXELLES, 29 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Scandalul dosarului lui Francois Fillon a aparut chiar când acesta se pregătea să candideze la președinția Franței și a avut ca efect distrugerea carierei fostului premier și construirea unei oportunități pentru  Emmanuel Macron care a și ajuns președintele țării.

Tocmai de aceea, s-a speculat că dosarul lui Fillon ar fi avut ca scop îndepărtarea acestuia din calea lui Macron.

Fostul premier ar fi candidat la preşedinţia Franţei în urmă cu trei ani dacă nu ar fi apărut acuzaţii că a plătit soţiei sale de origine britanică Penelope sute de mii de euro după ce aceasta fusese încadrată fictiv ca asistent parlamentar.

Acum, dosarul s-a încheiat cu o condamnare a fostului premier la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare. În plus, Fillon va trebui să achite o amendă de 375.000 de euro şi nu va avea voie să ocupe funcţii publice timp de zece ani.

Și soţia sa, Penelope Fillon, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 375.000 de euro, iar timp de doi ani nu va putea ocupa o funcţie publică.

Soţii Fillon şi complicele lor Marc Joulaud, fost supleant al lui François Fillon în departamentul Sarthe (vestul Franţei), au fost condamnaţi la rambursarea sumei de 1 milion de euro către Adunarea Naţională, dar inculpaţii au anunţat că vor face apel la această condamnare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

120
Tagurile:
Premier, Închisoare, Franța
Tematic
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie
Cristoiu demască ”minciuna ministrului Tătaru” că Franța ar reintroduce restricții
Franța nu va mai închide țara nici dacă apare valul doi de coronavirus
Pe când și în România? Parchetul din Paris anchetează gestionarea epidemiei în Franța
Italia și Franța au semnat un contract pentru 400 milioane doze ale vaccinului de COVID-19
Euro

Românii din Germania: eliminarea acestor contracte folosite adesea în cazul românilor

15
Cancelarul Angela Merkel a confirmat eliminarea contractelor de muncă temporare într-un sector în care muncesc mulţi români. Decizia vine în contextul în care s-au descoperit focare mari de COVID-19 în abatoare germane unde românii lucrau în condiţii necorespunzătoare

BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik, Doina Crainic. După ce s-a descoperit un focar major de coronavirus la abatorul german din Guetersloh, autorităţile locale au anunţat că lucrătorii vor trebui să rămână în carantină până pe 17 iulie.

În acest context, cancelarul german Angela Merkel a confirmat miercuri eliminarea contractelor de muncă temporare în sectorul procesării cărnii, unde lucrează mulţi români, potrivit ziarulromanesc.de

Peste 1.500 de muncitori de la abatorul companiei Toennies din Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane din zona respectivă.

Contractele de muncă temporare sunt adesea folosite în cazul lucrătorilor est-europeni angajaţi prin intermediul unor subcontractori pe salarii minime.

Angela Merkel a mai spus că, deşi renunţarea la aceste contracte ar putea avea ca efect creşterea preţului cărnii, acest lucru ar putea ajuta micii producători.

De asemenea, Merkel a anunţat că, în cadrul planului de redresare economică în urma pandemiei, guvernul federal a alocat circa 300 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt ţinute animalele în ferme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
Români, Germania

Загрузка...

Poliția americană, intervenție în forță în Seattle împotriva protestatarilor

54
Poliţia a arestat cel puțin 32 de persoane într-o operațiune menită să elibereze zona intitulată ”autonomă” din orașul american Seattle

BRUXELLES, 2 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Poliția a recâştigat controlul asupra aşa-numitei ”zone autonome” din oraşul american Seattle, arestând cel puțin 32 de persoane în cursul operațiunii.

Zona respectivă a fost creată la începutul lunii iunie, în timpul protestelor care s-au extins de-a lungul Statelor Unite cu motivația luptei anti-rasiste.

© Sputnik / Алексей Витвицкий

Operaţiunea de eliberare a zonei de protestatari, începută cu puţin înainte de răsăritul soarelui, a durat câteva ore, poliţiştii rămânând în zonă pentru a împiedica revenirea protestatarilor.

Unul dintre arestaţi, un bărbat în vârstă de 29 de ani, avea în posesia lui o ţeavă mare de metal şi un cuţit de bucătărie.

Numită iniţial ”Zona autonomă Capitol Hill”, ea a devenit apoi cunoscută ca ”Occupy Protest” sau CHOP, propunând crearea unui spaţiu liber de poliţie şi cu o ideologie comunitariană.

O serie de incidente cu arme de foc în această zonă s-au soldat însă cu mai mulţi răniţi şi doi decedaţi.

Primarul din Seattle, democrata Jenny Durkan, a emis săptămâna aceasta un ordin de eliberare a zonei, din cauza violenţelor şi a problemelor de siguranţă publică.

”Oricine rămâne în zonă sau revine în zonă va fi arestat”, a transmis poliţia pe Twitter înainte de a declanşa operaţiunea.

Durkan a ezitat să pună capăt ”zonei autonome” a protestatarilor, care ocupaseră şi o secţie de poliţie, și a ajuns să fie ținta criticilor conservatorilor.

Procurorul general William Barr i-a ordonat şefei poliţiei din Seattle, Carmen Best, să ”restabilească domnia legii în Seattle”.

Preşedintele Donald Trump s-a implicat și el în acest scandal, amenințând că ”va lua înapoi” oraşul, dar s-a lovit de opoziția primarului Durkan şi a guvernatorului statului Washington, Jay Inslee, ambii democrați, care i-au transmis să nu se amestece.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
SUA

Загрузка...