Germania: românii de la abatorul Tönnies sparg tăcerea detalii revoltătoare

1533
(reînnoit 21:05 25.06.2020)
MAE a anunţat astăzi că la abatorul Tönnies din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Germania, au fost confirmaţi 996 de români infectaţi cu coronavirus. Unii dintre aceştia au relatat despre condiţiile jalnice de muncă la emisiunea „Auslandsjournal”.

BUCUREŞTI, 25 iun – Sputnik, Doina Crainic. În emisiunea „Auslandsjournal” de la postul german ZDF li s-a oferit cuvântul câtorva români care au lucrat la fabrica de carne Tönnies. Aceştia au relatat despre condiţiile de muncă nepotrivite, care au favorizat infectarea atât de multor lucrători.

În total, peste 1.500 de angajați de la fabrică au fost testați pozitiv, iar cinci dintre ei se află în unităţile de terapie intensivă. În prezent, se află în desfăşurare o investigaţie pentru a stabili cum a apărut acest focar. Majoritatea celor infectaţi sunt români.

Românul Claudiu-Ioan Simile se află în prezent în carantină, iar alți zece lucrători din locuința sa sunt infectați cu noul coronavirus.

„Muncitorii care erau pozitivi erau încă la serviciu”, a dezvăluit el, adăugând că, atâta vreme cât nu se simțeau rău, nimănui nu i-a păsat de această situaţie, iar în fabrică nu a fost posibilă respectarea regulilor de siguranţă, a spus românul la emisiune, potrivit ziarulromanesc.de

De asemenea, muncitorii sunt indignați că prim-ministrul landului, Armin Laschet, a spus că românii și bulgarii sunt de vină pentru focar. În aprilie, în Germania au fost în jur de 130.000 de cazuri de coronavirus, iar în România au fost doar în jur de 7.000 în aceeaşi perioadă.

Un alt român, Alberto Gogu, întors între timp în România, a povestit că el şi soţia sa au fost printre primii care au venit în aprilie pentru a lucra la sparanghel. Însă nu s-a păstrat nicio distanță nici pe campul de sparanghel, nici în autobuzele care transportau lucrătorii la câmp şi nici în containerele de locuit. În containere erau cazaţi patru bărbaţi în loc de doi. În emisiunea „Auslandsjournal” au fost transmise imagini din containere, care arătau că paturile muncitorilor sunt lipite, nu există niciun spațiu între ele.

„Am lucrat în Germania timp de doisprezece ani. Dar ceea ce am experimentat în ultimele trei luni a fost cea mai grea experiență a vieții mele”, a mărturisit românul.

După ce și-a pierdut locul de muncă la ferma de sparanghel, Gogu s-a angajat la abatorul Tönnies. Dar aici condiţiile erau şi mai rele. „Mi-a fost foarte teamă să nu mă îmbolnăvesc”, a spus Gogu. Când l-a anunţat pe şeful său că este bolnav și că nu mai poate lucra, acesta i-a răspuns: „Nu trebuie să te oprești!”.

„Nu mai vreau să mă întorc în Germania, nici măcar atunci când se va termina pandemia. Nu am văzut niciodată așa ceva în cei 44 de ani din viața mea”, a mărturisit Gogu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1533
Tagurile:
Români, Germania
Tematic
COVID-19, situaţie gravă în Germania: se reintroduce carantina locală
Veste cumplită din Germania – nucleu de COVID-19, 650 de români infectați într-o locație!
Îngrijorare în Germania: crește rata de reproducere a coronavirusului
Situația dramatică pentru românii prinși în focarul de infecție din Gottingen, Germania
Vești proaste de la Aurescu: MAE anunță încă 100 de cetățeni români infectați în Germania
Trump: SUA vor „muta” unele trupe din Germania în Polonia ca „semnal” pentru Rusia
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

30
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

340
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

340
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

An școlar 2020-2021: Tătaru - formula de calcul a scenariilor de reluare a cursurilor

0
Ministrul Sănătății a precizat că își asumă greșeala datelor stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii care vizează desfășurarea anului școlar și transmise de Iohannis.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public cu o serie de explicații după ce, anterior, prezentase date eronate în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii care vizează derularea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie 2020.

Este vorba despre cele trei scenarii – verde, galben și roșu, iar Administrația Prezidențială a precizat care este criteriul epidemiologic în funcție de care colile se vor încadra în scenariile verde, galben au roșu.

Astfel, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile respective este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum comunicase inițial Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în acest caz. El spune că toate scenariile sunt lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică.

”Evaluarea, pregătirea acestor scenarii, precum și datele au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a declarat Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Nelu Tătaru, școală

Загрузка...